Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalunia.............

Inicjacja seksualna ,nasze oczekiwania i wątpliwości ???????????

Polecane posty

A właśnie, że to zrobię! Do 18. roku życia Alicja była rygorystycznie wychowywana przez ojca i matkę. Na każdym kroku uświadamiano jej, aby trzymała się z daleka od mężczyzn, gdyż mogą ją skrzywdzić. Wkrótce po ukończeniu 18 lat z premedytacją zadała się z przygodnym, starszym, żonatym partnerem. Ta inicjacja po pijanemu, bez zabezpieczenia przed ciążą stanowiła formę przeciwstawienia się rodzicom i ich nakazom. Miała smak owocu zakazanego. Dawała satysfakcję ze zrobienia czegoś po swojemu.

Ja jeszcze nie... Ania jest spokojną, 17-letnią uczennicą. Ma niezbyt duże grono przyjaciółek. Do tej pory świetnie się rozumiały. Ale od jakiegoś czasu w rozmowach słyszy: "Było cudownie! A ty jeszcze tego nie zrobiłaś?!", "Zakręć się koło Jacka, jest wolny i całkiem, całkiem.... Mówię ci, to jest wspaniałe!". Gdy Ania nieśmiało wspomina o uczuciu, koleżanki patrzą zdumione: "Przecież nie musisz z nim brać od razu ślubu! A jak już raz zaczniesz, nie będziesz o niczym innym myślała". Ania waha się. Nie wie, co robić. Wszystkie dziewczyny mają to już za sobą, a ona jest ciągle dziewicą. Chyba nie ma się czym chwalić...

Dowód miłości? Beata jest zakochana. Nie może choć przez chwilę przestać o nim myśleć. Nauka poszła w kąt. Rodzice widzą (choćby po ocenach), że coś się z nią dzieje. Próbują z nią rozmawiać, ale ona odpowiada półsłówkami. A Beata znalazła się w potrzasku. Chłopak dąży do zbliżenia. Ona jednak nie jest jeszcze gotowa. On szantażuje: "Jeśli czujesz coś do mnie, to kochaj się ze mną". Beata chce na razie poprzestać na pieszczotach, ale on nalega. W końcu ulega partnerowi. Zbliżenie nie jest zbyt udane, Beata - niezadowolona, że się zdecydowała. A chłopak? Coraz bardziej się od niej oddala. Jeśli chce być z nią, to tylko po to, żeby się kochać. Beata jest zrozpaczona.

Jak to zrobić? 20-letnia Ewa ma chłopaka od 2 lat. Bardzo lubią być ze sobą. Początkowo chłopak dążył do współżycia. Ewa jednak przedstawiła mu jasno sytuację, że jeśli chce z nią być, musi poczekać. Początkowo nie podobało mu się to, ale w końcu przystał na ten warunek. Przez te 2 lata poznawali się coraz lepiej, zaczęli sobie ufać, byli sobie coraz bliżsi. Na początku ograniczali się do pieszczot, potem przeszli do pettingu. Oboje byli zadowoleni. Teraz i Ewa zaczyna myśleć o inicjacji seksualnej. Wydaje jej się, że jest już gotowa. O sprawach antykoncepcji już rozmawiali. Byli razem u ginekologa. Ewie zależy, żeby było przytulnie i miło. O szczerości intencji chłopaka jest przekonana. Daje jej to poczucie bezpieczeństwa i spokoju.

A jakie problemy mają mężczyżni przed rozpoczęciem inicjacji seksualnej ??????????? 1. Czy mi się odda ??????????? 2. Czy mi stanie kutasek ????????????????? 3. Czy się sprawdze ??????????????? 4. Czy będzie kompromitacja ????????????????

Gość A dlaczego mam
Nowłaśnuie