Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Erika

Małowodzie

Polecane posty

Gość gość
Witam serdecznie! Mój synek urodził się z otarciem na głowie, tak mówili w szpitalu. Piotr przyszedł na świat dwa tygodnie temu przez cesarskie cięcie. Dostał 10 punktów. Jednak na główce na samym czubku w linii wzdłuż głowy ma tak jakby otarcia, przygniecenia. Dodam, że urodziłam po terminie a w dniu porodu pewna Pani doktor po wykonaniu usg powiedziała że mam małowodzie. Cała ciążę chodziłam do lekarza ginekologa i nigdy nie mówił, że mam mało wód płodowych. Wtedy jak Pani doktor powiedziała, że mam małowodzie, to bardzo się zmartwiłam i bez powodu. Prywatne wizyty u Doktora przez cała ciążę nie zagwarantowały mi zmartwienia, pomimo że mówiłam lekarzowi że mam mały brzuch. Chciałam się zapytać czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem? W tych miejscach na główce nie ma włosów, czy one będą rosły, czy mój syn będzie całe życie bez włosów? W pierwszych dniach życia było to takie żywe, koloru czerwonego lecz nie krwawiło. Wygląda to tak jakby faktycznie było wytarte, ponieważ miejscami są długie włosy i miejscami ich nie ma. Teraz po dwóch tygodniach jest to już mniej czerwone i coraz bardziej robi się koloru skóry reszty główki. Proszę o radę, bardzo się martwię.

Gość Małe afi
Witam obecnie jestem 25 tyg i moje AFI wnosi6,9 ( trzy tyg wczesniej8,3)lekarz mówi że z córka jest wszystko ok ale boje się że te AFI tak spadlo.,i że będzie miało wpływ na rozwój małej.czy ktos mi podpowie co będzie dalej?czy ktoś to przechodzil??proszę o odp

Gość bereda11
hej ..ja jestem 32 t 4 d w ciazy , 3 tygodnie temu mialam alfi 11 cm a teraz 8 cm , ja wiem ze jest to spowodowane tym ze u synka pracuje tylko jedna nerka druga ma cysty i nie pracuje .Zdjagnozowali to bardzo wczesnie bo 20 tydz , wiec jestesmy pod stala kontrola .Zaczelam pic wiecej wody zobaczymy co z tego bedzie , wizyta za tydzien ...

Gość Niezawodna
A ja mam ani 3cm. Do 20 tygodnia z wodami plodowymi było wszystko ok. Na badaniach polowkowych okazało się ze jest ich mało.. podejrzewałam wyciek wód. Wysłano mnie do szpitala miejskiego oni twierdzili ze wycieku nie ma ze wszystko ok. No to czekałam 2 tygodnie do kolejnej wizyty u swojego lekarza i dalej wg. niego było ich za mało. Wysłał mnie to miasta wojewódzkiego na badania prenatalne które wykonuje się do 23 tygodnia, na szczęście się załapałam. Tam lekarz specjalista potwierdził ze wód jest stanowczo za mało. Dziecko się rozwijało prawidłowo. Wszystko mialo na swoim miejscu. Skierował mnie na badania do szpitala wojewódzkiego. Tam chcieli dokonać amniopunkcji.. po 3 dni mnie wypisano _ na kolejny tydzień zgłosiłam się na amniopunkcje tu z kolei okazało się ze nie ma się gdzie wbić w brzuch bo nie ma już żadnej kieszonki 3cm. Dostałam celeston.. zrobili badania czy nie ma żadnej infekcji itp. Chcieli zrobić kordocentoze ale się nie zgodziłam - zbyt duże ryzyko. Po 3 dniach mnie wypuścili. Podczas usg doktor powiedział że najbardziej prawdopodobne jest to ze łożysko nie jest wydolne.. w grę wchodziły jeszcze wady genetyczne. Po wypisaniu że szpitala czekałam kolejny tydzień na wizytę u mojego lekarza.. ten się przerazil że wód tak mało. Wysłał mnie na echo serca płodu (obecnie jestem w 26 tygodniu) ale mimo próśb termin dostałam na 28/29 tydzień. Kolejny dzień po wizycie dostalam grypy jelitowej. Pojechałam do szpitala .. Dostałam kroplowke.. porobiono badania i usg.. okazało się ze dziecko w ciągu ponad tygodnia przybrało tylko 40gram (tydzień prędzej wazylo 820) obecnie 860.. i lekarz powiedział że to nie dobrze. I tyle. Teraz leżę i czekam dalej.. niestety jest teraz ten nieszczęsny weekend majowy ;( i wszyscy są na urlopach. Zapewne czeka mnie cesarskie ciecie.. mam nadzieję że dzidzius jeszcze troszkę w brzuszku posiedzi.

Gość gość
Ja tez miałam malowadzie wykryte w 27 tyg afi wynosilo 3. W 33 tyg afi 1,5. Lekarze dociagneli do 36 tyg :) i zrobili cc. Dziecko zdrowe jak ryba bez oznak wczesniactwa mimo, ze urodzilo sie z waga 2 kg :) ( od 29 tyg do rozwiązania lezalam w szpitalu pod ktg)(w 30 tyg zaczal sie poród ale lekarze wyhamowali skurcze) dluga hisoria ale z szczęśliwym zakonczeniem. Po 7 dniach wyszliśmy do domku. Nie martw sie na zapas, ale koniecznie badz pod opieka lekarzy. Dodam jeszcze ze lezaly ze mną na sali dziewczyny z malowodziem i ich bobasy tez zdrowe :) pozdrawiam i zdrowia dla dziecka życzę.

Gość gość
u mnie afi wynosiło 4 dotrwałm do 38 tyg bobas zdrowy