Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joanna G.

Diana 35 i problemy z cerą

Polecane posty

Gość Joanna G.

Witam serdecznie! Mam 28 lat a od 13 męczę się z trądzikiem. KOSZMAR! Półtora roku temu mój lekarz dermatolog przepisał mi Diane 35 w związku z moimi problemami skórnymi. Po rocznym przyjmowaniu Diany 35 moja cera stała się naprawdę SUPER. Zero pryszczy, zaskórników ,zupełnie nic. Niestety, od pól roku nie biorę tego leku (zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko), a moja cera wygląda TRAGICZNIE! Poza tym zauważyłam, że zaczeły wypadać mi włosy i pojawiły sie pryszcze na plecach, czego wcześniej nie miałam. Moje pytanie, czy powinnam spowrotem zacząć brać Diane 35 czy może jakis inny lek niwelujący trądzik? Z góry dziękuję za każdą poradę.

ja tez tak mialam po diane bo tam dawka hormonow jest duza i po zupelnym odstawieniu nastepuje taki \"szok\" właśnie. zalecałabym przestawienie się na słabsze tabletki. tylko bez drastycznych skoków. najpierw powiedzmy yasmin a pozniej novynett czy w koncu longest. tez wpływają dobrze na cerę a nie mają zabojczej dawki hormonu:)

Gość ABS
No zawsze masz wybor, albo dziecko albo skora.

Gość Kamcia...
Przede wszystkim twój lekarz zrobił bląd... Biane bierze sie tylko 6 miesiecy, myśle że tym przdłużeniem conieco w twoim organizmie sie popsuło, z pewnością bedziesz musiała zacząć brać inne. Mój dermatolok też mi je przepisał.. mam 15 lat, troche sie obawiam, ale zaraz na wstępie powiedział mi, że moge je zazywać jedynie 6 miesiecy, dziewczyny które tyle brały z regoly nie skarza sei, a raczej sa zadowolone

Gość Kamcia...
Eh.. to takie dziwne, każdy dermatoloG mówi coś innego.. Moja siostra w mlodości też musiała je brać, eh. miała źle dawkowane.. teraz cierpi.. ma rozregulowaną całą gospodarkę hormonalną, wątpię, że powróci do normalności

Gość Kamcia...
Eh.. jej twarz- tragedia.. sama nie wiem co mam robic, ale w gruncie rzeczy nie mam wyjscia.. mysle ze eh.. nic nie strace, a moge zyskać :* mam taką nadzieje. mysle ze bedzie dobrze

Gość efezya
Biorę już 3 cie opakowanie i narazie nie widzę specjalnej poprawy, jak długo trzeba czekać na rezultat?

Gość Kamcia...
Jaki masz rodzaj trądziku?? Eh.. mi po antybiotykach w miare ładnie schodziłam, miełam jeszcze gdzieniegdzie małe krostki, ale nic nie było widać :) eh.. jednak po każdym odstawieniu na pare dni przerwy przed kolejną serią mój trądzik wracał. Moje plecy nie są za ciekawe eh.. a twarz, w sumie nie ma az tak żle, ale wiadomo jak dobrze czuć sie nie miejąc wcle. w kazdym badz razie nie mam tradziku mlodzienczego. Moj dermatolog sie troche dziwi bo są badania hormonow u dziewczyn i czasem wychodza takie same wyniki a jedna z nich ma trodzik a ta druga nie.. dlaczego tak jest ??? Tak bym chciała mieć czystą buźke... ciagle czuje sie jakbym była brudna, to takie niemiłe i nieprzyjemne .

Gość ...uuuppp
upup

Gość lzzzzaaaa
Kamcia twój dermatolog zabronił Ci brać Diane dłużej niz pół roku, bo dermatolodzy z reguły nie powinni nadużywać wypisywania środków antykoncepcyjnych. Ale prawdą jest że nie powinno się brać dine za długo... jajniki mogą przestać produkować estrogeny odp. za trądzik, a w efekcie może to doprowadzić do bezpłodności... :-(

ja rowniez miala problemy po odstawieniu tabletek nie diane tylko logest dlatego znowu zaczelam brac a jak pytalam lekarza co bedzie jak znowu odstawie to mi powiedzial ze jak odstawie to na ciaze a w ciazy to mi sie ureguluje wszystko :)

Gość NataluŚ *
Ja biore diane mam dopiero 15 lat poszlam do lekarza z zapytaniem o antykoncepcje i powiedzialam, ze mam również poważny problem z cerą więc moj lekarz postanowił przepisać mi Diane ale powiedział, ze tylko przez pół roku ponieważ mają one za dużą dawke hormonów. Przez pierwsze 3 miesiące wgl nie widzialam poprawy ale tylko dlatego bo uzywalam puder i fluid. Podczas takiego leczenia jednak zakazane jest uzywania takich kosmetykow i najlepiej jest uzywac kosmetyki Aa. Teraz pudru ani fluidu nie uzywam i cera goji mi się pięknie :)) mam nadzieje, ze tak dalej bedzie. A co do skutków ubocznych to .. mam małe problemy bóle piersi, zamulenia, czasem bierze mnie na wymioty, częsta biegunka, senność a czasem nawet bóle waginy niestety ale zeby wyglądac trzeba cierpiec :))) pzdro i naprawde nie bierzcie Diany wiecej nic pół roku bo naprawde szkodzi to na zdrowie

Gość gość
Tak sie zastanawiam. Jesli Diane 35 mozna brac tylko przez 6 miesiecy, poprawa nastepuje po 3 opakowaniu a po odstawieniu tabletek wystepuje pogorszenie cery, to jaki sens w ogole brac te tabletki? Zeby na 3 miesiace miec lepsza cere? Sama zmagam sie z baaardzo zaawansowanym tradzkiem. Mam 22 lata. Z roku na rok jest tylko gorzej. Wiem co to znaczy i jak wplywa na psychike. Jesli ktos chce to leczyc to Wydaje mi sie, ze lepszym rozwiazaniem jest izotek w postaci tabletek lub masci.