Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emcia21*23

polpasiec a ciaza...

Polecane posty

Gość emcia21*23

hej na poczatku lutego mialam polpasca...wywoluje go ten sa wirus co ospe...trzy tygodnie temu okazalo sie ze jestem w ciazy i to juz ponad 6 tyg...przymowalam antyiotyk i teraz strasznie sie boje ze moglo to zaszkodzic dziecku!wirus i jeszcze antybiotyk...:-(moj lekarz bal sie ze taka ciaza sei nie utzryma i ze raczej ejst martwa kilka dni temu zrobilam usg i okazalo sie ze ciaza rozzwija sie normalnie i plod sie rusza.jak stwierdziala pani doktor "jestem zadowolona i widocznei pani organizm sie wybronil"...czy ktos wie cos na ten temat wiecej??

Gość dorcia12
miałam niedawno styczność z półpaścem (w 3m.ciązy) ale dzięki Bogu nie zachorowałam. Na wszelki wypadek dowiadywałam się różnych info na ten temat u lekarza specjalisty chorób zakaźnych. To poważna choroba i rzeczywiście jest duże prawdopodobieństwo obumarcia tak wcześnej ciąży. Przeszłaś to ale teraz musisz być czujna. Półpasiec uszkadza płod i powoduje różne upośledzenia, dlatego jak mało która przyszła mama, musisz sprawdzać regularnie parametry wzrostu swego dziecka. Nie żałuj kasy na dodatkowe badania! Gdyby nie daj Boże, było coś nie tak, będziesz mogła szybko zacząć leczenie, jeszcze w ciąży! Pozdrawiam serdecznie! I napewno jest dobrze!:)