Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość az mi głupio...

banalne pytanie

Polecane posty

Gość az mi głupio...

chciałam zapytać o cos głupiego ale tak sie zastanawiam...staramy sie o dziecko, i ja zawsze jak mam dni płodne to przez około 5 dni bardzo dokładnie to czuje bo mam upławy w postaci "kurzego białka".I zastanawiam sie czy jak zajde w ciąze to te upławy ustąpią od razu po ewentualnym zapłodnieniu? Wiem ze to głupie, ale po prostu kochalismy sie 3 dni pod rząd w czasie mojej owulacji i ale te "białko" dalej leci i zastanawiam sie czy moge przez to wnioskowac ze nie zaszłam w ciaze...Bo mysle ze jakbym zaszła to moze to juz powinno przestać momentalnie sie produkawać i juz by nie leciało;)Boze...wiem ze to głupie:)Ale jak ktos coś wie to bede wdzięczna!🌼

Gość no tak odrazu
to raczej nie przestaloby leciec.

Ja na początku ciąży miałam bardzo dużo wodnistych i białych upławów :P dosłownie ciągle byłam mokra :P Tyle mogę dodać od siebie :)

Mnie tez sie wydaje ze to tak zaraz nie przestaje lecieć. To wszystko sprawa hormonów. Ta wydzielina jest po to żeby plemniki mogły w niej bezpiecznie przeczekać na jajeczko.

Gość az mi głupio...
dzięki:) No bo ja sobie tak pomyslałam ze: dokładnie 9 marca zaczeła mi sie owulacja kalendarzykowa.10 zaczęło lecieć:) Kochalismy sie 9, 10 i 11 a dzis ciagle mi leci:( I tak sobie mysle ze jak dalej leci to chyba nic z tego:( Dzieki dziewczyny, na Was to kurcze zawsze mozna liczyć, nawet z takimi głupimi pytaniami:):):)

Ja też strasznie czekałam na dzidzię, i mimo że byłam juz zapłodniona, miałam upławy i nawet czułam, jak jajeczko schodzi :) Powodzenia :)

Gość az mi głupio...
a tak w ogóle to strasznie sie boje bo akurat sie ostro przeziebiłam i sie zastanwiam czy to nie miałoby jakiegos wpływu na płód, gdyby był oczywiscie:):) No i jeszcze oczywiście dostałam bólu pęchęrza.od dawna sie z tym problemem borykam ale juz dawno mnie nie bolał a teraz jak na złość:/ Pozdrawiam wszystkie mamy,przyszłe i teraźniejsze:D

Jesli podejrzewasz ciążę, unikaj leków na przeziębienie - żadnej polopiryny ani aspiryny.

Gość az mi głupio...
no własnie wiem, dlatego biore tylko witamine c i tabletki na gardło ale takie które mozna w ciązy, specjalnie takich kazałam męzowi poszukać:)No i cały dzień leze dzis, zeby szybciej odeszło to choróbsko... A jakie są takie nie pisane oznaki...tzn prawde mówiąc to jestem tak cholernie ciekawa czy sie nam udało czy nie ze nie moge sie doczekać:D Test wykazuje po min 6 dniach od zapłodnienia...u mnie te 6 dni minie 15 czyli jutro ale test zrobie 16-tego chyba...zeby juz pewniej było:)Czuje sie jak dziecko które czeka na gwioazdkowy prezent:D Dzieki Brzusi77, a Ty juz po czy w trakcie??:)

Gość esyfloresy
śluz owulacjny to nie upławy! Upławy to chorobliwa, niewskazana wydzielina a to "kurze białko" jest zupełnie normalne.

Esyfloresy=> wieeeemy, że upławy to patologia :) po prostu zabrakło mi słowa \"śluz\" :) Aż mi głupio..=> jestem w 29 tc. udało nam się za 2. razem :) zrobiłam test 4 dni po spodziewanej miesiączce i nic... nie wykazało ciąży... Dopiero 2 dni później test był pozytywny ❤️ a brzuch bolał tak, jakbym miała dostać okres, jedyny dziwny objaw to to, że w ogóle nie bolały mie piersi, a zawsze przed okresem były bardzo tkliwe. Pamietam, że jak ujrzałam dwie kreseczki na teście, to od głowy do stóp oblała mnie fala gorąca, niesamowite uczucie :) Trzymam za Ciebie kciuki 🌻

Gość az mi głupio...
Ach Brzusio77...nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym poczuc tę falę gorąca o której piszesz:D I nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze:) No ja niestety nie czuje sie jakoś w ciązy...:)Choć ponoc tego sie nie czuje...Ale jak tak mysle sobie ze bym była to jakoś w ogóle wydaje mi sie ze nie mozliwe, hehe: Brzusiu, a jak sobie wyliczałaś owulacje i jesli moge spytac kiedy sie kochaliscie, ile dni pod rząd??Wybacz za tak szczegółowo pytam...:) Buziaczki i dobrej nocy Wam obojgu🌼

=> az mi głupio... A kwas foliowy bierzesz?? To bardzo ważne.

Gość az mi głupio...
biore biore juz od 3 miesięcy chyba...:D

Aż mi głupio=> nie wyliczałam owulacji. Zawsze bardzo dokładnie czułam schodzące jajeczko, taki tępy ból w raz jednej to drugiej str. podbrzusza. Kochalismy się spontanicznie, bez wyliczania, ale fakt faktem, wtedy, gdy schodziło jajeczko (kilka dni pod rząd) kochalismy sie codziennie :) zaczeliśmy już przed jajeczkowaniem, bo mniej więcej wiedziałam, kiedy nastąpi. Ponoć spontanicznie jest najlepiej, jak zaczniesz wyliczać i się stresować, to możesz troche poczekać na dzidzię. Ja uznałam, że jak przez pół roku nie zaciążę, to zacznę liczyć, ale się udało :) Nie znikaj z forum i koniecznie daj znać, czy Wam się udało. Możesz mnie znaleźć na topiku \"rodzimy w czerwcu 2006\".

Gość az mi głupio...
no Brzusio, dziękuje za zaproszenie...tylko co ja moge powiedzieć o porodzie w czerwcu jak nawet nie wiem czy w ciązy jestem:D Ale jutro zrobie test, juz sobie obiecałam.Przynajmniej bede wiedziała czy jakies leki moge normalne na to przeziębienie cholerne łyknąć.Bo teraz nie mając pewności to uwazam z tym co jem, piję i łykam;) Na pewno sie odezwe i dziękuje za miłą konwesacje pisemna;););) A jak znajdziesz chwilke to mozesz napisac czy urodzisz synka czy córeczke, i w ogóle...jakies imiona wybrane??:)No i w ogóle jak to jest:)🌼

Urodzę synka :) Będzie miał na imię Hubert :) Szczerze mówiąc, byłam nastwiona na córeczkę, ale już się przestawiłam ;) najważniejsze, żeby był zdrowy :) ...już się nie mogę doczekać... Odezwyj się jutro, co z testem. Powodzenia 🌻