Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaniewiedzaca

badanie kału

Polecane posty

nie załatwiam się codziennie i gdzie mam przetrzymywac próbkę kału(w poj. plastikowym) i jak długo, zanim zaniosę do stacji sanepidu? słyszałam że max.3dni, ale nie wiem czy na dworze, czy w lodówce, ale tak dobrze zapakowane?? bo w domowej temp. to chyba nie bo wynik badania będzie zafałszowany:o

nikt nie pomoże:(

Gość halohalo

Gość jumi
Mozna w pojemniczku włożyć do lodówki,choć to nieestetyczne ale jak trzeba...

Gość a nie powinno sie od razu

Gość jumi
Ile nie wiem wiec nie będę się wymądrzać ale jeśli się załatwisz to mozesz włozyć do lodówki i nastepnego dnia zanieść...

Gość niewiedzacaautorka
no najlepiej, no ale jak się załatwiam co 3 dni:o a w sanepidzie przyjmują tylko w czwartki :o

Gość jumi
Mi lekarz powiedzial,ze mozna do lodówki bo sa osoby,które mają z tym problemy.Zacznij jeść owoce...

Gość niewiedzacaautorka
dzi ęki włożyłam do lodówki zapakowane i zaniosę rano w czwartek... tak tak, wiem mam jesc suszone sliwki:P:D :)

Gość jumi
Owoce,herbatki ,które poprawiaja przemianę materii(jeśli mozesz je pić)suszone śliwki(choć to raczej na przeczyszczenie)... Tylko jeden dzień w tygodniu to bezsensu...

Gość niewiedzacaautorka
no właśnie:o też sie zdziwiłam że tylko w czwartki a nie wiesz, czy jak chce zrobic badanie na lamblie i na candida... to musze zanieśc dwa pojemniczki czy tylko jeden wystarczy i panie w laboratorium już sobie poradzą?

takajedna niewiedzaca.... ....a próbowałas kiedys jablka pieczone?...skutkują w 100%...upiecz sobie 2-3 jabłka w piekarniku albo w mikrofalowce i zjedz...albo przed samym snem szklanka wody przegotowanej i z rańca nastepnego dnia to samo...no mozesz jesli oczywisce chcesz do tej wody dodac łyzeczke miodu i wymieszac...

Gość jumi
Wystarczy jeden pojemniczek moim zdaniem,przecież "teg" nie potrzeba dużo,wystarczy troszkę...:o.Oprocz tego,że ludzie mają problemy takie jak ty powinni wziąć pod uwagę,że ludzie pracują,uczą się i tylko jeden dzień nie wystarczy.

Gość niewiedzacaautorka
nie nie próbowałam z pieczonymi jabłakami:) ciekawe dlaczego pieczone pędzą na kibelek a świeże czy suszone już nie :)

Gość niewiedzacaautorka
no, i tylko od 8:00 do 10:00 :o pfff

...nie wiem, na jakiej zasadzie działają te jabluszka, ale grunt, ze działają...;)...a gdyby Cie za bardzo pogonilo na kibelek to antagonistycznie działają jagódki..;)...

Gość Eulalia
Mam pytanie czy badanie kału na candidę można zrobić w każdym laboratorium?

...takajedna niewiedząca... ..i jak próbowałas z tą wodą przegotowaną?...albo jabłuszkami??