Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybciaaaaa a a a a

CLOTRIMAZOLUM dopochwowo ! pytanie o dawkowanie ?!?!?!?

Polecane posty

jak?? Tamten post nie chce się otworzyć!!

Ja mialam clotrimalzo w kremie, do tego byla dolaczona taka jakby strzykawka,trzeba bylo ja napelnic tym kremem i wstrzyknac do srodka. to tyle:)

chodzi o globulki. CZy tylko raz dziennie i wieczorem?? czy można rao i wieczorem, czy można zrobić 1 dniową przerwe np. miedzy 4 a 5 tabletka??

Gość A-L-A
Boze dziewczyno przecież takich tematów jest duzo, jest jeden na temat grzybicy bardzo obszerny i tam jest wszystko a jak nie potrafisz znalezc to racja załóz jeszcze 500 takich samych a clotrimazolum to jest przeciez masc wiec jakie moze byc dawkowanie, smarujesz ile trzeba a ile razy dziennie masz napisane na ulotce

w ogóle czy ten lek pomaga?????????????

wiem że jest 1 topik na kilkaset stron. I znajdz tam coś o dawkowaniu tego leku. Myśle że dziewczyny które tam piszą i w ogole tego uzywały napisza na to precyzyjne pytanie. i nie każa mi czytac kilkuset stron bo gdzies tam to jest.

Gość uuuuuuuuuuuup

Kupiłaś clotrimazolum i nie było ulotki z opisem?? Są dwa rodzaje tych tabletek dopochwowych 100mg i 500mg. W lżejszych stanach stosuje się 500mg, jedną tabletkę jednorazowo na noc i sprawa załatwiona. W cięższych stanach stosuje się tabletki 100mg, albo dwa razy dziennie po jednej przez trzy dni, albo jedną na noc przez 6 dni. Clotrimazulum w kremie jest do smarowania na zewnątrz ( nigdy nie miałam kremu, który aplikuje się do srodka).

Aha , jeszcze miałam dodać, że pomaga, jest na prawdę skuteczny, nie zdarzyło mi się , żeby nie pomógł.

Gość malutka Myszka
a ten lek rzeczywiście barwi??? BO te tabletki są białe przecież!!

Gość prawie_A
do CZejki- nie jest do środka ? mi pan gin kazal smarowac tabletke dopochwowa wlasnie tym kremem... wiec chyba jest tez do srodka...