Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grzybicaaa a a a a a

CLOTRIMAZOLUM dopochwowo ! pytanie o dawkowanie ?!?!?!?

Polecane posty

Nie mam ulotki. Chciałabym się dowiedzie czy te globulki stosuje się tylko na noc?? iczy też rano? Czy trzeba zuzyc 6 pod rząd czy można zrobi przerwe np. 2 dni lub 1..?? W ogóle czy to pomaga na grzybice??

Gość kornelkaaa
pomaga i najlepiej na noc bo jak sie ruszasz to sie gorzej przyjmują i bardziej plamią:o

a można zrobi przerwe czy trzeba 6 dni od rząd?? I czy się plami też w dzień??

Gość kornelkaaa
najlepiej brac całą kurację pod rząd ale nic się nie stanie gdy zrobisz przerwę.. plamisz bo tabletka się rozpuszcza i w końcu wylatuje...ja właśnie jestm po kuracji globulkowej i niestety w dzień też musiała z wkładką chodzić:( ale teraz przynajmniej nic nie piecze i nie swędzi...

Gość ona_-_-_-_-
Hej ja mam pytanie odnoścnie Nystatyny dopochwowej- pani ginekolog mi je perzepisała, użyłam już dwóch globulek i teraz pytanie: pojutrze bedzie okres i nie weim czy je wkładac wtedy czy nie bo zestresowana byłam i już nie pamiętam co mówiła, coś powiedziała ze moge, ale nie weim czy na początku okresu tylko czy przez cały czas, czy zrobic po prostu przerwe-ale to w końcu antybiotyk to nie wiem czy jak sie przerwie na te kilka dni to będzie skuteczne- w każdym razie mam zużyc opakowanie-10tabletek.też nie wiedziałam że trzeba stosowac na noc-tak wyczytałam dopiero na forum, do tej pory te dwie globulki wkładałam w dzien, a jutro ide na impreze wrócę w nocy, więc chyba też w dzień musze, a na nast. dzień? już na noc?? ehhh jakie to wszystko skomplikowane :/ i szukam już z pół dnia w necie czy moge podczas okresu, czy jak będzie przerwa to dalej będą skuteczne......

Gość karo85kg
nie potrafie czy jednoznacznie odpowiedziec ale ja nestatyne wzielam pod rzad a na czas miesiaczki zrobilam przerwe ... po niej zostaly mi tylko 2 te globulki.. natomiast gdy gina przypisywala mi jakies inne a np zaraz miala byc miesiaczka to kazalo dopiero po zaczac brac...

najlepiej brać pod rząd, nie robić przerw. A czy pomogą to się okaze, jednym pomagają innym nie. A co do okresu, moj ginekolog zalecił poczekac az okres mi sie skonczy i zaczac kuracje bez przerwy, no chyba ze mi sie strasznie spieszy to moge przed okresem, ale jak wystąpi krwawienie to zaprzestac i kontynuowac juz po okresie.

Wszystkie globułki i tabletki dopochwowe powinno się stosować na noc bo kiedy śpimy globułka może się calkowicie rozpuścić i działa w miejscu zastosowania wystarczająco długo. A kiedy chodzicie od razu po rozpuszczeniu wypłynie z pochwy a substancje lecznicze nie wchłoną się całkowicie i działanie nie będzie pełne. Co do kuracji to zawsze powinna być pełna więc powinno się zużyć całe opakowanie bo inaczej poprawa bedzie krótka a infekcja może nawracać i wtedy te same leki już mogą nie zadziałać. W czasie okresu raczej robi się przerwę w stosowaniu i powraca się do kuracji od razu po zakończeniu krwawienia. No i każdy inaczej reaguje na leki, jednemu pomogą innemu nie, to bardzo indywidualna sprawa.

Gość weronia_gw
Witajcie, mam problem, głupia nie przeczytałam do końca ulotki, a potwornie mnie swędzi i piecze, i znalazłam Clotrinazolum globulki i zastosowałam, ale jestem w trzecim dni miesiączki, czy coś poważnego może mi sie stać? powinnam panikować? Bardzo proszę o pomoc:(!