Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on33

Blyszczace czolo!!!!

Polecane posty

Gość on33

Nie spotkalem sie wczesniej tutaj z tym problemem. Mam blyszczace czolo. Generalnie po umyciu twarzy za chwilke blyszczy mi sie tak, ze prawie moge sie w nim przejrzec. Uzywalem roznych "cudow", ale nic nie pomoglo. Czy macie moze jakis skuteczny sposob na pozbycie sie tego problemu??? Nie bede przeciez cale zycie chodzil z pudrem!!!

tak działa woda i byc może żel lub mydło, którego uzywasz do mycia twarz. Po prostu napinaja skórę, wystarczy troche kremu nawilzajacego i powinno pomóc \\:D/

Gość on33
Ja od wielu lat nie smaruje czola kremem, bo przeciez to chyba da podwojny efekt blyszczenia...

Gość zdarza sie
a nie łysiejesz przypadkiem? bo jest taki rodzaj łysienia ze facetom błyszczy sie czoło i jest to związane z hormonamii. idz do dermatologa on ci przepisze jakieś leki i uzyawj mydła szarego i zadnych kosmetyków

polecam krem Ziaja BioBalans krem normalizujacy :) oraz tabletki ktore zawieraja zestaw witamin i mikroelementow, ACNO firmy Pharma Nord teoretycznie jest to na tradzik, ale mnie to pomoglo przede wszystkim w swiecacej skorze :P

Gość on33
Witam! Lysiec moze i troszke lysieje, ale ta dolegliwosc mam od wielu lat, wiec to nie od tego. U dermatologow bylem ale mi nie potrafili pomoc. Nie kremuje czola od lat. Zeby bylo ciekawe, to czolo mam tluste a reszte twarzy strasznie sucha. No ale czola nie kremuje, a myje sie mydlem Protex. No i co dalej???

Gość no to moze pozmieniaj nawyki
Inne mydlo i krem matujacy. sa takie roznych firm. Popytaj...

Nie, krem nawilażający jest własnie po to, żeby ta skórę, która sie swieci lekko nawodnic i powinna przestać. Jesli myslisz, że to wzocni efekt to poszukaj nawilżającego kremu matujacego:) Skóra po umyciu żelem jest wysuszona, napina sie i błyszczy, ale gdy ja posmarujesz robi się jędrna, mniej napieta. Tylko wklep ten kremik w czoło i w ogóle buzię, będzie Ci za to wdzięczna na pewno:)

Gość niestety.......
nic na to nie poradzisz. Jak ktoś wyżej napisał to hormony. Zmień dermatologa przepisze ci coś zeby to błyszczenie zmiejszyc ale to niestety nie zniknie całkowicie

Uwielbiam polski wszechobecny negatyw. nie wiesz tego na pewno, czy ma problemy z hormonami... i nie strasz człowieka! Naprawdę spróbuj najpierw z kremami, bo może to tylko sucha skóra:) Tym bardziej, ze piszesz, że odstawiłes kremy juz ładnych parę lat temu...

Gość błyszczące czoło
Ja tez przez długi czas miałam problem z błyszczącym czołem, przy czym reszta była normalna z tendencją do wysuszania. Stosowałam różne kremy i nic. Co mi pomogło, to... przestałam dręczyć swoje czoło! Czym agresywniejsze środki stosujesz, tym więcej sebum wytwarza skóra na czole i świeci się szybciej! W twoim przypadku widać ten nieszczęsny protex to powoduje. Odstaw. Teraz stosuję żel z melisy cytrynowej Apotheker Scheller do mycia i potem łagodny krem do cery normalnej, tejże firmy, pigwowy. I mniej się świecę niz przedtem, i to znacznie! powodzenia :)

Gość on33
Dzieki za wszystkie rady. Sprobuje cos wykombinowac, ale zbytnio nie wierze, bo juz tyle stosowalem. No ale zawsze mozna cos jeszcze sprobowac!!! pozdrawiam i czekam na kolejne propozycje

zbytnio nie wierzysz? to ja proponuje bys zaczal, wiara czyni cuda :P nie no zartuje ;) probuj cierpliwie, i nie wmawiaj sobie ze kremy nawilzajace spoteguja efekt swiecenia.... sprobuj roznych kremow.. nawilzajacych, matujacych itd.. i sie przekonasz :) mowiles cos o pudrze.. moze go odstaw, bo moze on ci zatyka pory co wzmacnia wydzielanie sie sebum. i moze sprobuj uzywac bibulek matujacyh, przykladasz do skory i po klopocie na kilka godzin http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=6672 przyklad takiej bibulki

Gość rybababa
jest seria dla facetó AA taka granatowa i tam powinienes znlezc rzeczy do pielęgnacji ..nie tylko czoła:P

Gość alibabaa
Mój koleżka ma błyszczące czoło, bo wypadła mu grzywka (za szybko jeździł wózkiem widłowym).