Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

one_girl

do kobiet w pierwszym miesiącu

Polecane posty

Słuchajcie kobietki,mam pytanko.Otóż podejrzewam że jestem w ciąży.Okres spóźnia mi się prawie 2 tygodnie,robiłam 2 testy które wyszły pozytywnie.U lekarza jeszcze nei byłam żeby potwierdzic,dpiero w piątek.Ale nurtuje mnie pytanie odnośnie plamienia.Bo np dzisiaj zauwazyłam takie lekei plamienie koloru brązowego.Czy normalne w pierwszych tygodniach ciąży jest takie coś,czy powinnam, się zacząć troche martwic??

najlepiej jak najszybciej wyberz sie do lekarza!!!!

słyszałam, że na początku ciąży mogą być plamienia, ale na Twoim miejscu wolałabym skonsultować to z lekarzem. Tu naprawdę nie ma żartów. A co jeśli coś złego dzieje się z dzieckiem?

Gość Mi-mi
Z tymi plamieniami...to najwyrazniej jest znak ze zagnieżdza ci sie jajeczko w macicy.....i wtedy moga wystapic takie plamienia delikatne.... Moim zdaniem nie ma co panikowac!!!! Jesli beda obfite i do tego jeszcze jakies ostre bole to moze byc niepokojacy objaw,,,,a teraz to spokojnie.....wszystko jest ok!!!! Zostaje mi tylko pogratulowac i przyjac cie w poczet oczekujacych na dzidzie!!!! :) Dbaj o siebie i umow sobie wizyte u lekarza!!!

To w takim razie w jakim czasie te jajeczko się zagnieżdża???Bo okres spóźnia mi się ok 12 dni.Czy to dopiero teraz może to nastąpić???No i do tego te cągłe lekkie pobolewanie brzucha,tez podobno normalne.

Gość Mi-mi
No to uwierz mi spokojnie....wlasnie to jest ten czas kiedy zaplodnione jajeczko zagniezdza sie w macicy...jesli bol jest lekki...taki podobny do tych przed miesiaczka...to spokojnie....to jest wlasnie to!!!! Bardzo czesto tez sie zdarza ze temu procesowi towarzysza lekkie plamienia.... zobaczysz ze jak pojdziesz do lekarza to powie ci ze to normalny stan....:) Ja mialam taki bol...ok 3 tyg. i teraz tez od czasau do czasu , a jestm w 9 m-cu....i wszystko jest ok!!!! Nie masz czym sie martwic, bo jak doczytalam to w piatek masz wizyte, to napewno lekarz cie uspokoi!!!!

Dzięki mi-mi za słowa otuchy.Tylko boję sie czy tego piątku doczekam:(i czy nic złego sie nie zdarzy.bo tyle się o tym naczytałam,że teraz juz mam w głowie młynek.

Gość Mi-mi
nie lam sie...bedzie dobrze-zobaczysz!!!! Ja tez mialam stracha w pierwszych tygodniach...jak mnie cos zabolalo...to ja wkasiazki...co jest grane i takie tam....ale nie we wszystkich pisza prawdziwe zeczy, tak jak jest w rzeczywistosci...juz sie sama przekonalam!!! Najwazniejsze to nie dac sie zwariowac....zaufac instynktowi.... Bedzie dobrze-zobaczysz...a jak bedziesz po wizycie to daj znac co ci powiedzial???? ok??? Pozdrawiam tymczasem i do nastepnego...milej nocki...;)

Gość bzdura.............
jajeczko zagniezdza sie w macicy 5 do 10 dni od zaplodnienia (ale to 10 to chyba skrajny przypadek) a biorac pod uwage, ze owu wystepuje od 16 do 12 dni przed spodziewana kolejna @ to jest juz jakies 2tyg po zagniezdzaniu sie jajeczka! skoro sam okres spoznia ci sie 12 dni plamienia sa w ciazy spotykane ale kto tu na forum da glowe, ze akurat dla twojego organizmu jest to normlane? na twoim miejscu wybralabym sie do lekarza

Gość bzdura.............
chyba, ze wszystko ci sie poprzesuwalo, owu sie opoznila i tak naprawde jest dopiero jakies 5 do 10 dni od zaplodnienia tego tez ci nikt na forum nie powie bo to twoj organizm ty go pewnie sama niezbyt dobrze znasz a co dopiero forumowiczki wiec konkluzja jest nadal taka sama - do lekarza

ja też jestem w bardzo wczesnej ciąży 5 tydzień i co prawda plamień nie zauważyłam, ale ten lekki ból jakby okresowy znam bardzo dobrez:) mam go do tej pory, razem z zawirowaniami w brzuszki i mdłościami, co czasami nie jest przyjemne. Nie oznacza on wcale tylko zagnieżdzania jajeczka, ale także rowój macicy i jej przygotowywanie się na dobre miejsce dla dzidzi:) Dlatego nie martw się lekarz napewno też cię uspokoi. J a też byłam kilka dni temu na pierwszej wizycie. Widziałam na monitorze tylko pecherzyk, meleństwo oczywiście za małe na oglądanie:), ale to i tak dziwne uczucie takie badanie i oglądanie:) Pozdrawiam cieplutko

Gość one-girl
No i byłam u lekarza.Powiedział,że jest pęcherzyk,ale zarodka tam nie ma.Czy więc ten zarodek tam sie pojawi czy jeszcze za wczesnie o tym przesądzac??