Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagwostka

kilka pytan zielonej mamy o pielegnacje noworodka

Polecane posty

Gość zagwostka

1 - jaki termomet jest najlepszy? Taki, ktory przyklada sie do uszka czy moze taki do pupy? 2 - kiedy nauczylyscie sie rozrozniac placz dziecka (gdy jest glodne, ma mokro, jest zmeczone) - ile trwa taki proces nauczenia sie jezyka dziecka? Kilka dni, a moze tygodni? 3 - czy moge skads sciagnac Muzyke Bobasa? :)

Gość KAROLCIA 29...
NIKT NIE POTRAFI PRECYZYJNIE ODPOWIEDZIEĆ NA TE PYTANIA.NIE MARTW SIĘ!!!SAMA BEZ NICZYJEJ POMOCY NAUCZYSZ SIĘ ROZUMIEĆ SWOJE MALEŃSTWO.TO PRZYJDZIE INSTYNKTOWNIE.A JAK NIE TO RÓB TO METODĄ PRÓB I BŁĘDÓW.JAK DZIECKO ZACZNIE PŁAKAĆ TO PRÓBUJ PO KOLEJI.MOŻE GŁODNE,TO DAJ CYCUSIA ALBO BUTELKE.JAK TO NIE POSKUTKUJE TO SPRAWDŻ CZY MA KUPKĘ ALBO ZBYT MOKRO.JAK TO TEŻ NIE POSKUTKUJE TO MOŻ DZIECKO PO PROSTU CHCE SIĘ PRZYTULIĆ I USNĄĆ W MAMY RAMIONACH.NIE PRZEJMUJ SIĘ!!!WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE,KAŻDA MAMA TO PRAECHODZI:-):-):-)

Gość KAROLCIA 29...
ŻEGNAM CIĘ,PRZEJDŻ NA INNE FORUM SCHOROWANY CZUBIE!!!

No i małe sprostowanie - najpierw sprawdz czy dziecko nie mam mokro a potem daj jeść - jeśli nie płacze z głodu tylko np mu się nudzi, to może szybko się nauczyć, że jedzenie to lekarstwo na nudę i troski. A stąd już tylko krok do kłopotów. Pozdrawiam

Karolcia, nie denerwuj się, po prostu pisanie na capslocku na forum oznacza krzyk, poczytaj regulamin

Czesc, pierwsze pytanie, ja osobiscie polecam elektroniczny termometr do uszka, zwykly do pupy jest chyba nie najlepszy zwlaszcza jak dziecko ma biegunke, drugie pytanko, wydaje mi sie , że placz dziecka rozumie sie intuicyjnie, poprostu sie wie, na trzecie pytanie niestety Ci nie odpowiem bo nie wiem. Pozdrawiam