Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmx

WĄSIK. Czy warto depilowac woskiem w gabinecie kosmetycznym??

Polecane posty

Gość mmx
To dobrze ze warto.A moze wypowie sie ktos kto depiluje sie w taki sposob.Ja w gabinecie kosmetycznym zaplacilam 8 zl

Gość ggoogg

Gość ggoogg
a czy po usonięciu w gabinecie kosm., wąsik nie wroci??? ja mam polewej str nad ustami widac to nie tak bardzo ale widac :(( boje sie ze po zabiegu wasik mi wroci. Z tego co wiem to wyrosnie ale moje naturalne czy znowu beda czarne???

Gość oczywiście że wróci
tak jak odrastają regulowane brwi czy włosy depilowane na nogach. czemu by miał nie urosnąc znowu? z uprzejmości?;) nie ma tak dobrze. trzeba regularnie depilować. można też rozjaśniać, jeśli masz mało włosów nad górną wargą to zamiast usuwania polecam: http://perfumy.webwweb.pl/x_C_I__P_7012999-7010001.html

Gość ggoogg
mam tylko po lewej stronie taki nie duzy kawalek ale widac go, a po zastosowaniu nie pokomplikuje sie mi???? juz ktos to stosowal??? Boje sie ze jeszcze gorzej moze byc :))) a w aptece kupie cos podobnego???

Gość sylwestra
oj wróci. Kosmetyczka mi go kiedyś usuneła razem ze skórą ! Jesli masz taką możliwosć to zastanów sie nad laserowym usnięciem. Kilka zabiegów a efekt trwały.

Gość geneza
Sluchajcie w piatek mialam usuwany woskiem wąsik. W niedziele wyskoczylo mi dosyc duzo malaych ropnych krosteczek. Wieksze wycisnelam. Co robic, czym posmarowac by to nie wyskakiwalo? Po poprzedniej depilacji tez tak mialam. A Wy jak robicie?

Ja u kosmetyczki placilam 10 zl. Czy nawet 15!!! Ale za pierwszym razem nie bylam w stanie usunac sama. A teraz za darmo w domku plastrami veet. W sumie tych samych uzywala kosmetyczka ;) Wazne jest jesli cos ci sie po depilacji robi, jakies krostki zebys uzywala jakichs masci. Np w pudelku veet sa takie chusteczki... Sa tez specjalne plastry Joanna do twarzy. Ale one slabo wloski usuwaja. :/ Ale w pudelku jest oliwka przeciwko podraznieniom. Mysle ze mozna rowniez zwykla oliwka smarowac. Im czesciej wykonuje sie taki zabieg tym mniej ci czegos wyskakuje. Mi np. nic. A pieniadze ktore wydalabym na laser wole wydac na cos innego. To tylko wloski, ktore wprawne rece usuwaja w kilka minut.

to duzo placilas za sam wasik. Taka wyrownana cena to jakies 7zl. Ja sobie smama depiluje cieplym woskiem.

Gość jeśli Twoja skora tak reaguje
na wyrywanie włosów to zastanów się jednak nad rozjaśnianiem ich.

Gość szkoda kasy
u nas w miescie kosmetyczka za 4 zl usuwa

4 zeta to srasznie tanio, al to wszystko zalezy od standardu salonu i jego lokalizacji.

Gość geneza
Dzieki za odpowiedzi. Wiem ze powinnam czyms posmarowac tylko nie wiem czym, czy oliwka nie jest za tlusta. Bezposrednio po zabiego kosmetyczka posmarowala mi skore oliwka, ale teraz na te krostki to nie wiem czy mozna, czy raczej czyms wysuszajacym. Do osoby ktora radzi rozjasnianie: mam jasne wloski i prawie ich nie widac, dlatego chcialam sie ich pozbyc bo przeszkadzaja mi, chociaz pewnie wiekszosc ludzi ich nie zauwaza... Bardzo podoba mi sie taka gladka skorka nad ustami bez zbednego owlosienia :-)

Gość i ja poprosze
no wlasnie ja tez mam ropne krostki po wosku, czym to smarowac? hejkaaa!

Gość i ja poprosze
co z krostkami nad ustami, hej co z tym robic?

Gość asiulka78787787
Jeśli macie krostki po depilacji to posmarujcie maścią Bepanthen Baby.