Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margdzia

podkład, a łuszcząca sie skóra na twarzy. HELP!!

Polecane posty

Gość margdzia

mam maly problem, chodzi o to ze pomimo tego ze nawilzam twarz przed nalozeniem podkladu, to i tak skóra między innymi na nosie jakby sie łuszczy, przez to makijaż wygląda poprostu brzydko. Znacie może na to jakiś sposób??? Zaznaczam ze mam cerę mieszaną i z reguly uzywam podkladu kryjacego, to wina podkladu czy skóry?? bo już sama nie wiem Proszę o rady..

Gość margdzia
peeling tez oczywiscie robie, jak dotykam skóry przed nalozeniem podkladu to wydaję się ze jest gładka i pownno byc ok, a tu ciągle to samo

Po pierwsze jeśli skóra Ci się łuszczy to znaczy, że jest odwodniona i nalezy ja tez lekko natłuścić:) Nie ma rady, przynajmniej na noc używaj mocniejszych kremów. Rano pewnie myjesz twarz jakimś żelem? Uzywaj do tego przegotowanej wody i potem tonik, na to krem, lekko natłuszczający tez moze być. No i podkład. Czy on Cie nie wysusza buzi? Jakiego podkładu używasz? Zreszta niec nie wiem o Tobie, ile masz lat, jaki doradzic itp. Trzeba zrobic szybki przegląd kosmetyków pielęgnacyjnych i może tu poszukac odpowiedzi:)

Gość margdzia
mam 22 lata, rano raczej nie uzywam zelu do mycia twarzy, tylko wlasnie tonik woda i krem, potem czekam jakis czas i nakladam podklad, moze to rzeczywiscie jego wina, najlepszy bylby taki ktory jednoczesnie nawilza, kryje i matuje. Może ktos mi moze polecic cos takiego, zaznaczam ze mam jasna cere i problem z dobraniem koloru

Podam te, które akurat są w ofercie Oriflame: 1.Aqyasurge Foundation- do cery suchej i normalnej, nawilża przez cały dzień, z kompleksem 3-PhytoActive- 32 zł za 35 ml 2.Aqyasurge Foundation- normalizujacy do cery mieszanej- \"rozpoznaje\" miejsca przetłuszczające się i suche, odpowiednie jedna nawilża, drugie zmatawia. Ładny matowy wyglad cena jw. 3. Giordani Age-Defying- super!!! ujędrniający- gładziutka i jędrna buzia, zawiera wyciag z rumianku i filtr SPF8, 30ml za 51 zł 4.Giordani Gold Radiance Luminiser- nabłyszczający i rozświetlający, ładnie rozświetla, poniewaz zawiera pigmenty odbijające światło, 50ml za 54 zł. 6.Visions- Fresh look Foundation-cera wyglada gładko i ma równy, jednolity koloryt. Nawilża dzieki ekstraktowi z ogórka, 35ml za 18,90 7. Podkład korekcyjny- Flawless Foundation- natychmiast maskuje niedoskonałości skóry, filtry SPF8+ Phyto-Active, 35ml za 32 zł. :)Czy coś podać?:)

Gość przyszła pani dermatolog
z Twojego opisu wynika, że łuszczą się partie skóry przetłuszczającej się. To częsty problem cery tłustej i mieszanej. W żadnym wypadku nie stosuj kremów tłustych i półtłustych, to nie dla Ciebie. Musisz nawilżać, nawilżać i jeszcze raz nawilżać. Od zewnątrz i od wewnątrz. Dużo pij, zwłaszcza wodę mineralną i soki, ogranicz herbatę czarną. Oczyszczaj skórę specjalnymi preparatami do cery tłustej, ale zwróć uwagę aby w składzie nie było alkoholu. Raz w tygodniu zrób peeling do cery wrażliwej. Używaj do mycia wyłącznie wody gotowanej. Stosuj tonik nawilżająco - kojący i krem silnie nawilżający.

Gość ja już nie mogę
z tą skórą !!!!!!!!!!!!!11

Gość podnoszze

Gość łuszczy mi się skóra
przy skrzydełkach nosa w tym miejscu mam zaskórniki, czyli jest to tłusta skóra, więc nie wiem jakim kremem smarować... nawilżający niewiele pomaga

Gość mama taki sam problem
łuszcząca się skóra. W dodatku jest bardzo jasna i od słońca łuszczy sie dwa razy bardziej...:o Chociaż stosuję filtry... Nawet od filtrów łuszczy się bardziej, bo są one tłuste ale jakby wysuszają skórę... A teraz używam podkłądu Rimmel Recover. Podkład świetny, ale... podkreśla such skórki:o Podkład Clinique Superbalanced i Stay True nie podkreślają ich:) Są super:) Wiosną czy jesienią raczej się nie łusczę. Udało mi się z tym trochę poradzić:) Jak? - Myję twarz delikatnym żelem- tylko Neutrogena, z tej kalsycznej wersji, w tubce. - Stosuję krem nawilżający zawsze (!!!) po umyciu twarzy. Najlepszy jest dla mnie zwykły Iwostin. To było odkrycie! Zanim go zaczęłam używać, stosowałam jakieś kremy garniera i byłam wysuszona jak rodzynka:o - używam podkłądu lekkiego, ale nie matującego (no, ale ten Rimmel i tak podkreśla skórki, sqbany;) ale fajny jest i tak:D szkoda mi z niego rezygnować...). Na podkłąd zawsze mogę nałożyc puder syopki i wygląda to lepiej niż sam podkład matujący. -Zawsze od razu po powrocie do domu myje twarz, zmywam makijaż itd. I nakładam na twarz krem nawilżający. - Na noc stosuje Acnedrem na małe pryscze powstające z zaskórników i zatkanych porów i na przebarwienia (pomaga) - Raz na jakiś czas (np. raz w tygodniu albo raz na 5 dni) robię piling gruboziarnisty St. Ives, morelowy, potem nakładam maseczkę nawilżającą AA z zieloną glinka (super!) albo grubą warstwę kremu Iwostin i idę spać:) Oczywiście nie piję dużo i w te upały skóra schozi mi płatami:o Ale trudno:p Teraz się nie maluję;)

Gość LifeCircle
MAM TO SAMO !!!! Wiesz co mi pomogło - masć z witaminą A - w aptece za 2 zł !!! Nakładam na buzię na noc i palcem wklepuję - super po 2 dniach bez skórek na nosie :D spróbuj może i Tobie pomoże!! No i oczywiście staraj sie nawadniać od wewnątrz :)

Gość to tzreba nawilżać
a nie natłuszczać, przecież skóra jest sucha (czyli nie jest tłusta)

Gość uuuuuuuup

:) jeśłi masz cerę tłustą lub mieszaną to polecam krem nawilżający Garniera Czysta Skóra A :) też mi się skóra strasznie łuszczyła :) szczególnie na nosie i okolice :( mogłam zrywać płatami, nawet w zimie :( a po tym kremie przestała :D od czasu do czasu go używam, niedoskonałości nie zniakają lae skóra jest ok :D

Gość nataszka26
Cześć !!! Ja mam podobny problem: cerę mieszaną z tendencją do łuszczenia się. Ni enakładm podkładu bo koszmarnie wygląda na mojej buzi - płaty łuszczącej sie skóry. Jakiego kremu uzywacie pod podkład - moze Wy mi coś doradzicie !!!!!!!!!!!!

Gość też tak miałam.
w końcu się poddałam i olałam wszystkie kosmetyki (prócz żelu do mycia twarzy). skóra bardzo szybko wróciła do dobrej formy. im mniej mazideł, tym lepiej.

Gość mony bla bla
jak miałam problem z łuszczącymi sie skórkami to stosowałam doraznie podkład mamy , to jest podkład Efektimy, fajne jasne kolory mają. Niewiem jak on to robi , ale nie podkresla wysuszonycg skórek.

Gość psyk
podnosze - i czekam na porady