Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość by byscie mieli polew -

Jakiego imienia nigdy nie dalibyscie swojemu dziecku

Polecane posty

Gość by byscie mieli polew -

Ja bym nigdy nie dala: RYSIU :-) ale nawet nie przez Rysia z Klanu, tylko... w ogole... mowicie cos do niego "Rysiu to.. Rysiu tamto... To tak jak Ryś z ZOO ZDZISIU to samo co z RYSIU Podoba mi sie Radosław, choc wiele R. ma kompleksy na punkcie tego imienia... nie wiem czemu MARIAN - wszystkim sie kojarzy z polewem?? CZESIU - kojarzy mi sie z hydraulikiem

Gość ŻabaLucynka
Makary :P Achilles :P (a znam jednego, każe się nazywać Bartek :P ) Sambor... A dla dziewczynki: Nikola :P Andżelika (zwłaszcza w zestawieniu z nazwiskiem Kapusta ;) ) Pelagia

Gość zagwostka
przeglądając kalendarz natrafiliśmy na imię 'Bądzisław' :D nigdy w życiu....

Gość Sweet Justine
Nie podobają mi się imiona typu: SANDRA ANGELIKA, ANDŻELIKA MARZENA ŻAKLINA, a feeeeeee:( ŻANETA JOWITA DONATA (what the hell...???) WALDEMAR ZDZISŁAW STEFAN Na dzień dzisiejszy bardzo PODOBA mi się imię: TYMOTEUSZ dla chłopca :)

Gość Hodowcaaaa
Zajmuję sie zawodowo hodowla gerbili i nazywaja sie po kolei: Amorek, Arnoldzik, Juniorek, Arielek i Alfonsik. A dziewczynki to: Robin, Nikola, Szaron i Rachela. Tak, tych imion nie nadałabym dzieciom. ;-)

Gość przeminiki
a ja Mściwół dla chłpoca, a Czcibora dla dziewczynki ale na poczatku ciazy nabralismy pare osob ze tak chcemy dac na imie ale mieli miny :)

Gość tymoteusz jest śliczne
ja na swojego syna dymek mówie :) jest wiele zdrobnień do tego imienia

Gość mama 2 dziewczynek
Nicola, Pamela, Angelika, Julia, Oliwia, Wiktoria (szczególnie zdrobnienie Wiki) Kacper, Filip, Kubuś, Bartuś Niektóre tandetne, a niektóre zbyt popularne. Tak czy siak odpadają.

Gość konserwatorka
Wiktoria i to zdrobnienie Wiki Weronika- Wercia a fe! Dorota Andżelika Kinga i te wszystkie angielskie imiona typu: Jessica, Ariel, Dastin itp. ŻabaLucynka---> hmm Kapusta znasz kogoś o tym nazwisku? :)

Gość Brondynka
Kiedyś do radia zadzwoniła pani, której mąż (na złość - za to, że nie urodziła synów) zarejestrował córki pod imionami: Hermenegilda, Kunegunda i Rzepicha. Oczywiście nie wołała tak na żadną z nich i poradzono jej żeby złożyła do urzędu podanie o zmianę imion.

Gość imię ważna rzecz
Na pewno nie dałabym imienia ośmieszającego typu Kunegunda, ani bardzo starego typu Krystyna, Bożena, Jadwiga. Nie podobają mi się imiona dla dziewczynek: Katarzyna, Judyta, Julita, Kamila, Anna (jest koszmarne i co druga moja koleżanka tak się nazywa), Patrycja............................ tych imion jest tak wiele, że nie mogę ich wszystkich wypisać. Najlepsze jest to, że z męskich podobają mi się tylko Michał i Konrad, reszta jest koszmarna, no może poza paroma wyjątkami m.in Łukasz z tym, że znam wielu Łukaszów. Nie podobają mi się imiona: Piotr, Artur, Marek, Miłosz, Szymon i wiele wiele innych.

Gość Mscisław jest spokohehe

Gość podoba mi się..
Gabrysia Karolina Piotrek Maciek i Maksymilian..a nie podobają mi sie wszystkie takie przestażałe imoina typu.. Antonia..Honorata Helena Czesława Czesiek Rysiu Wiesiu..itd. nie tylko..są imiona którycz szczególnie nienawidze np. KAśKA..a fuuuuuuuuuu nienanwiedze..ble...Justyna Bożena Aśka..a to wszystko przez wredne małpy króre obrzydziły mi te imiona swoim malpim zachowaniem.. pS. nie obrażają co czywiście żadnych fajnych kasiek asiek itd. które mi nie zalazły za skóre..:)

Gość ja nie dałabym
Beata,Renata,Anna,Aneta,Małgorzata,Barbara,Krystyna,Danuta, Joanna,Dagmara,Urszula,Bożena,Edyta Radosław,Marek,Mariusz,Cezary,Jarosław,Bartosz,Paweł,Zbigniew Krzysztof,Dariusz,Łukasz,Mateusz,Franciszek

Konserwatorka - Kapusta nie jest moją osobistą znajomą, ale była taka kobita, pół margines, właśnie Kapusta, przyszła urodzić dziecko do szpitala, w którym pracuję i oddać je do adopcji. I właśnie ona kazała dać córeczce na imię Andżelika, a nazwisko przecież matki. Mam nadzieję, że rodzice adopcyjni wykazali się lepszym gustem co do doboru imienia. PS Broń Boże nie śmieję się z nazwiska - każdy ma takie, jakie nosili jego rodzice i nikomu nic do tego ;) A jeszcze mi się przypomniało, że NIGDY nie dałabym synkowi na imię Mateusz błeeeee od razu przychodzi mi na myśl Matoł :P A zdrobnienie Matełek to już jest porażka na maxa ;)

Acha, no i z chłopięcych jeszcze jak dla mnie odpadają imiona Kamil i Dominik jakkolwiek Kamila i Dominika są bardzo ładne :) Oczywiście dla dziewczynek ;)

Gość Nigdy w życiu
Natalia, Andżelika, Alan, Jaś, Staś, Eryk, Mateusz, Justyna, Basia, Amelka (!), Krzysiu, Franuś, Napoleon, Leon.

Gość Nigdy w życiu
O, Lucynka tez bym nie dała :P

Gość a wiecie
Mój brat nazwał syna Nikodem - zdrabnia: Nikuś, Niki. Okropne !!! Zwłaszcza, że w regionie, gdzie mieszkam, Niki to często spotykane imię dla psa, podobnie jak Maks, Wiki i Saba. Dlatego nie dałabym dziecku na imię Maksymilian, Wiktoria czy Sabina (Saba).

Gość Nigdy w życiu
Rzeczywiście Żaba Lucynka to brzmi ... super! :D

Mi się nie podobają Bożenki Kasie Sylwie Jole Basie Hermenegilgy Kunegundy Czesie z chłopięcych Wojtki Kamile Macki Stefany Cześki Mścibory/Mścisławy Itp. Nigdy bym tak nie nazwała swojego dziecka

Gość today tommorrow
kiedys w bajce byla żaba Monika :-) a mi to imie sie bardzo podoba :D lucynka fuuuuj!!!

Gość a czy imię
Joanna wam sie podoba? może być Joasia albo Asieńka. Dla mnie brzmi ślicznie. W zależności od wieku można zwracać się do niej inaczej:) co o tym myslicie?:)

Gość laladmuchana
mi sie podoba DŻOLEENE SANTANDER (tylko gownianie ze jest taki bank chyba czy cóś) SUZI nie nazwalabym dziecka Korki taczer :-) bo byl kiedys taki film z korkim KAJTEK MARTIN HIERONIM

Gość mi się nie podobaja
nie nazwałabym swoje dzieci: Angelika Andzelika Jasmin jesika Stella Wiesiu Denis (mam w rodzinie 17 letniego Denisa i niby wszystko ok, ale jak poszedł do przedszkola to dzieci wołały za nim penis- i tak do teraz, biedne dziecko) Rachela

nigdy nie mow nigdy ;). Mnie razi moda na \'stare\' imiona polskie takie jak, m.in. Franciszek, Stanisław, Wiesław, Barbara, Mirosława ;( Ze zgrozą natomiast zauważam, że imię mojego Tymianka zaczyna być takie popularne. Zawsze chciałam mieć syna o imieniu Tymoteusz-Tymek-Tymur-Tymianek-Tyma. I urodzi się za 4 miesiące ;)

Gość ajajaja
Dla chłopca nigdy nie dałabym napewno Alfons,Pafnucy,albo Narcyz,a dla dziewczynki Lodzia,Scholastyka,Amelka

Gość .....//.....
nie nazwałabym syna Tymoteusz, Przemysław, Oliwier, Feliks itp są to takie "niemęskie" imiona;) dziewczynki nie nazwałabym Angelika(Andżelika), Wiktoria, Patrycja - są zbyt pretensjonalne