Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bajajaaaaaa

Czy henna na rzesy szkodzi rzęsom??

Polecane posty

Gość bajajaaaaaa

??

Gość okt
chyba tak

Gość Brrr...
Henna nie szkodzi rzęsom,natomiast dostanie się henny do oczu podczas farbowania jest szkodliwe.

Henna może być szkodliwa jeśli stosuje się ją zbyt często. Jak wiadomo, hennę w proszku miesza się z wodą utlenioną aby utrwalić kolor. Woda utleniona nie jest zdrowa dla rzęs ale jeśli stosuje się ją nie częściej niż raz na 3-4 tygodnie nie powinna zaszkodzić.

Gość jolanda5
Ja robilam henne na trzesy dwa razy i wiecej nie robie,bo po drugim trazie nie dosc ze szczypaly mnie oczy to wypadlo mi sporo rzes i teraz musze je smarowac olejem rycynowym zeby je wzmocnic tak wiec koniec z henna juz nigdy jej nie zrobie

Gość esyfloresy
Musisz być uczulona, pierwsze słyszę żeby od henny wypadły rzęsy i to po pierwszym razie. Nie znam nikogo komu od henny w widoczny sposób zniszczyłyby się rzęsy. Zresztą zawsze można je pielęgnować odżywkami lub olejkiem rycynowym.

Gość a ja wlasnie
slyszalam wiele razy ze rzesy po hennie wypadly. Nigdy nie wiadomo. Ja tam bym nie ryzykowala. Poszukaj w tematach na kafe bylo juz tak, ze rzesy wypadly albo sie skruszyly, henna za mocna. Jednak nie twierdze ze tak jest zawsze ale czytalam.

Gość A gdzie można
Kupić odżywkę do rzęs i ile mniej więcej kosztuje? A olejek gdzie mogę dostać?

Gość esyfloresy
odżywki do rzęs robi wiele firm, polskie można kupić nawet od 8 zł, szukaj oczywiście w drogeriach. Olejek w aptece, choć może w drogerii też. Co do henny - bywają wrażliwcy, uczuleniowcy, można też niewłaściwie przygotować roztwór, za długo trzymać hennę na rzęsach lub źle zmyć. Na dobrą sprawę jak ktoś się uprze to wszystko może szkodzić, nie? Ale stosowana właściwie henna rzadko daje efety uboczne, to produkt naturalny. Pamiętajcie o próbie uczuleniowej.