Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie co

Ten peeling z płatkow owsianych to do dupy jest!!!

Polecane posty

Gość wiecie co

Zalałam gorącą wodą płatki, tylko tyle wody aby sie zamoczyły,,,a tu sie zrobiła papka,,i jak to ma peelingoac, skoro nie ma własciwosci sciernych, bo to papka zwykła,mazałam po twarzy, i twarz jaka bya taka jest i to ma byc peeling?? przeciez peeling to ma za zadanie martwy naskorek zetrzec, a taką papka nie zetrze sie, moze macie jakies pomysły na inny domowy peeling na twarz?

Gość cukier albo sól dodaj

Gość ale do czego mam dodac
do płatków?

Gość na przykład do płatków
dobry peeling do ciała robiłam tak: kawa mielona (jakaś tania) zaparzana i odcedzona dodana do żelu do kąpieli. polecam, zwłaszcza na celulit. można też inaczej... http://www.babyboom.pl/forum2/index.php/topic,2037.0.html http://www.dzieciaczki.xip.pl/forum/viewtopic.php?p=46692 http://www.wegetarianie.pl/modules.php?op=modload&name=XForum&file=viewthread&tid=15 powodzenia:)

Gość Do autorki -
Nie. To nie jest peeling do dupy :) To jest peeling do twarzy. A tak serio to peeling domowej roboty robię z soli i oliwy z oliwek ale używam go do całego ciała. Na twarz by sobie czegoś takiego nie nałożyła. W tym wypadku nie ma co kombinować tylko po prostu kupić w sklepie.

jakiej soli???? CZy Wy sie dobrze czujecie? Sól na twarz? Elegancko Was obsuszy, az się zdziwicie. Nie eksperymentujcie tak, bo wiecej bedzie kłopotu niz pozytku. Sól ma owszem fajne grudki i świetnie by się peelingowało, ale niestety ma własciwości wysuszające, co w przypadku skóry suchej jest zabójstwem, a i tłustej nie pomoże. Wysuszenie skóry tłustej to spowodoanie zwiększonego wydzielania sebum... Już lepiej zróbcie sobie maseczkę ze swieżych truskawek (jak będą)- oczywiście ze sprawdzonego źródła, marchewki itp:)

Gość hhhhhhhgg
A jaka jest lepsza sól do peelingu gruba czy drobna??

ALE PLATKI OWSIANE NIE MAJA SLUZYC JAKO PEELING TYLKO MASECZKA TAK PRZYNAJMIEJ ZAWSZE SLYSZALAM.

no ja stosowałam \"peeling\' z płatków owsianych. I faktycznie dobrodziejstwo płatków owsianych związane jest bardziej z wysuszeniem skóry przy cerze tłustej niż z wygładzeniem. Wygładzenie moze delikatne, ale tutaj lepiej posiłkować się \"normalnym\" peelingiem z tubki. Ja przemywałam tą papką również dekold i ramiona bo robiły mi się krostki. I to je wysuszało. tyle ode mnie 👋

Gość efger
ale ten peeling z soli robi sie z dodatkiem oliwy i ona nawilza skóre i nikt nie pisal ze to na twarz konsultanko;d