Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość endzi79

akwarium kula-prosze o rade

Polecane posty

Gość endzi79

chce kupic akwarium kule....srednica ok 20-24cm.... do niego albo welonka albo bojownika.... co musze jeszcze dokupic.(oprocz bajerow typu zwirek) zeby ladnie ono wygladalo?? czy potrzebny jest filtr albo napowietrzacz??termometr??albo cos innego??

Gość w kulistych akwariach
ryby dostaja pierdolca i w zasadzie sa zakazane jako niehumanitarne

nie musisz miec filtra . ja mialam kolorowy zwirek, pare muszelek i roslinke (ale sztuczna)

Gość endzi79
dzieki:))

Nie no, załamka. Nie kupuj kuli bo zamęczysz rybę-jakąkolwiek. Po pierwsze-jeślichodzi o welonkę to ona potrzebuje min. 60L akwa. Bojownik może mieć połowę mniejsze-jeśli będziesz kupować to najlepiej samca i dwie samice( tzw.harem). W żadnym wypadku nie kupuj kuli, ryby w takim czymś bardzo śle się czują , chorują i krótko żyją. Kula-owszem , ale jako doniczka na kwiatek....tylko i wyłącznie. Najlepsze i najtańsze zwykłe prostokątne akwa. I jeszcze jedno: jeśli jesteś zdecydowana /ny na zakup akwa to poczytaj najpierw cokolwiek na ten temat, choćby tu: http://www.akwarystyka.com.pl , a dopiero potem jak już się oczytasz, to decyduj się na ryby. Pozdrawiam.

Gość s-a-n-d-r-a
hey a ja dostalam bojownika w kuli na urodizny! w zadnym wypadku nie mailam zamiru jej meczyc..tym bardziej ze mam duzo zwierzatek i kazde ma doskonale waarunki! moja rybka jest w kuli juz od roku i o dizwo nic sie jej nie dzieje bo slyszalam o dziwnych przyaodkach jak rybki wariowaly itd ale skoro mowicie ze sie meczy to musze pomyslec o czyms dla niej bardziej dogodnym! a orientuje sie ktos czy bojowniki moga zyc w wiecej tzn cyz moge miec 2 takie rybki?? bomnie powiedziano ze moge miec tylko jedna iinaczje sie zagryza;/ czekam na odp!!

Gość mam kule i bojownika
bojownika mam juz drugiego bo pierwszy niestety zdechl pol roku temu zyajc u nas 3 lata. mozesz zamiart zwirku kupic takie szklane, kolorowe kamienie, ktore przepieknie wygladaja jak sie ich z umiarem nasypie. kup tez jakaz roslinke/budowle zeby rybki sie nie nudzily. no i oczywiscie obowiazkowo filtr bo taka kula duzo szybciej sie brudzi niz duze akwarium. termometr tez sie przyda bo rybki powinny miec w miare stala temperature. jesli planujes zpostawic je na jakeijs szafce gdzie nie ma duzego dostepu do swiatla to kup tez lampke zeby swiecic rybka.

Gość lepiej nie łączyc bojowników
dwa same tocza ze sobą wojne, a samiec z samiczka ,gdy ta będzie miała młode

Gość s-a-n-d-r-a
jaka szkoda bo fajnie by tak wygladaly czerwone z niebieksiemi no ale coz:P to jak duze akwarium musze kupic dla jednego bojownika??