Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiaaaaaaaaaaaa

Czy borowanie zęba bez znieczulenia jest bolesne??

Polecane posty

ja ostatnio byłam 3 razy wiercił mi bez znieczulenia i nie bolało ale dzis byłam znowu i tym razem robił mi górnego zeba fakt ból trwał około 30 sekund ale mimo wszystko był to koszmar w dalszym ciagu czuje to wiercenie a mam jeszcze 5 u góry do zrobienia i chyba sie zdecyduje na znieczulanie "the wand" ponoc bezbolesne to sie okaze

Gość pacjent dentistic
Nie ma się co oszukiwać - boli. Ale krótko.Słyszałem że po znieczuleniu ma się przez kilka godzin zdrętwiałą część twarzy, stwierdziłem że to musi być tak głupie i niemiłe uczucie że wolę parę minut bólu i po krzyku. Nigdy nie brałem znieczulenia (borowanie). Chociaż gdybym miał mieć ekstrakcję to pewnie byłoby konieczne.

Gość Stomatolog
Studenci Akademii Medycznej we Wrocławiu zapraszają na usługi stomatologiczne pod okiem najlepszych specjalistów. - stomatologia zachowawcza - leczenie próchnicy, skaling, badania stomatologiczne - endodoncja - leczenie kanałowe w znieczuleniu Wykonujemy zabiegi refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia jak i prywatnie. Prywatnie - gwarantujemy super niskie ceny. Ponad połowę taniej niż w prywatnych gabinetach!! Akademicka Poliklinika Stomatologiczna ul. Krakowska 26. Zapisy i informacje: tel. kom. 661 600 675 Masz pytanie, wątpliwości? Zadzwoń śmiało --- Jedyna taka okazja - Nie zwlekaj --- Poleć nas znajomym ---

Gość yes! dentist fanatiqz
Borowanie zęba jest trendy & cool.

Gość mrobex
ja nigdy nie biore zniueczulenia jak boruję. przeciez to normanie daje sie wytrzymać. co innego jak usuwałem ósemki. wtedy znieczulenie to podstawa a jak potem zajebiscie boli po kilku godzinach jak juz nieczulenie odpuści, hehe

Gość Anuśka_aaa
ja za każdym razem boruje bez znieczujenia. Na pierwszej wizycie bolało mnie to ponieważ ząb był bardzo zatruty. Na drugiej wizycie gdy oczyszczał mi zęba z lekarstwa to nie bolało nic a nic ponieważ ząb był już częściowo odtruty, tylko czułam łaskotanie . Stomatolog polewał strzykawką (nie wbijał igły) mojego zęba różnymi lekarstwami a następie wyczujał igłą kanały żeby je zakleić a to polegało na tym że dentysta wsadzał mi igłe w zęba i to zależało ode mnie czy powiedziała czy boli a jak tak to przestawał i wiedział gdzie mam kanał i go zaklejał. Ani razu przez całe leczenie nie miałam zastrzyku i leczenie ogólnie nie bolało tylko pierwszy raz Także nie ma co się obawiać. KONIEC

Gość kolojjhjhjhgjhgjhjhg
najlepiej wziosc zaszczyk albo taki spary zamrazajoacy to pomaga a bez troche ale nie radze

Gość gość
jak dla mnie bardziej bolesne jest znieczulenie:)

Gość tak mi się wydaj że
Ja ostatnio miałam zęba leczonego kanałowo bez znieczulenia :) zresztą nigdy go nie brałam bo zawsze wychodziłam z założenia że i tak będzie mnie boleć jak znieczulenie przestanie działać, więc po co mam płacić za odwleczenie w czasie czegoś co i tak nastąpi(przynajmniej ja sobie tak to tłumacze bo wiem ze gdy znieczulenie przestanie działać zazwyczaj ząb już nie boli) Dużo osób twierdzi że jestem pod tym względem wyjątkowa, chyba nikt z moich znajomych nie porwał się jeszcze na leczenie kanałowe bez znieczulenia. Najlepiej jest spróbować bo może Ciebie tez to będzie tylko trochę bolało lub wcale i okaże się że biorąc za każdym razem znieczulenie wyrzucałaś tylko pieniądze w błoto.

Gość tak mi się wydaj że
a i jeszcze zapomniałam dodać wiele osób twierdzi że podanie znieczulenia boli bardziej a niżeli borowanie

Gość gość
a dlaczego borowanie miałoby boleć? przestańcie wpierdalać słodycze, d*pska przestaną Wam rosnać i nie będziecie mieli dziur jak smok, żeby Was bolało:D jak się o coś uderzycie też bierzecie od razu przecwibólowy?:O

Gość Violetta21
Nie mam pojęcia, sama za parę dni idę do dentysty - nie wiem, czy mam zepsute zęby, ale ostatnio zauważyłam w mojej mlecznej jeszcze czwórce małą, ciemnawą plamkę, to jest albo dziura albo przebarwienie. To samo zaważyłam również w mlecznej piątce, ale większe. Raczej nie wezmę znieczulenia, chyba że będzie psikane, bo jak mi wyrywali korzenia i zęba to miałam psikane znieczulenie, choć tylko trochę pomogło. Miałam borowanego zeba tylko raz, w wieku 4 lat, więc nie pamiętam, jak było ;p WAŻNY JEST WYBÓR DOŚWIADCZONEGO DENTYSTY

Gość gość
Kto wymyślił te "wiertarki" do borowania? A w ogóle to dziwne jest te leczenie zębów. Gdy ząb boli to idziemy do dentysty, żeby przestał boleć a dentysta lecząc tą "wiertarką" zadaje czasem większy ból. Głupie leczenie.

Gość gość
Ja parę razy bez znieczulenia , i nie bolało do ostatniego razu kiedy wiercili mi w zębie i w jednej chwili prawie się posrałem z bólu

Gość Malina122
hmmm.Ja jak jechałam do dentysty to mało nie umarłam :D ale gdy usłyszał , że nie ma zastrzyku tylko maść truskawkowa (znieczulenie) to ulga w 100% .Nie wiem jak jest bez i nie chcę wiedzieć -.-

Gość gość
Nie jest....... mi dentystka nie znieczula i jest OK chociaż przy kanałowym 2 czy 3 razy było silne ukłucie ale tak poza tym to bez większego bólu.

Gość kora10
Ludzie dlaczego wy się boicie borowania?????? Przecież to nic nie boli a wy tak się ekscytujecie jak nie powiem kto..... Ja miałam 3 razy leczenie kanałowe i za każdym razem nie brałam znieczulenia , a co do borowania też nie biore znieczulenia bo to po prostu nic nie boli....... Kiedyś pani dentystka zapytała mnie : Chcesz znieczulenie a ja odpowiedziałam jej: nie opłaca mi sie . Miałam długo borowane ale przeżyłam tak samo z leczeniem kanałowym . Mam wysoki próg bólu ..... Chyba ,że czeka mnie ekstrakcja to wtedy biorę ...... Nie opłaca sie brac znieczulenia do borowania czy leczenia kanałowego .... chyba lepiej nie widziec znajdującego sie w twojej buzi olbrzymiej igły????? z tą igłą to torchę przesadziłam ale nie jest tak żle....pozdro!!

Gość gość
W nowowczensym gabinecie nie ma prawa bolec. Od tego sa wiertla wysokoobrotowe! Ja chodze u siebie w Lublinie do New-Dentu na Nowowiejskiego i nie mialam sytuacji żeby cos bolalo. A mialam i borowanie i kanałowe.

Gość gość
w życiu nie znieczulałem zęba do borowania,ja nie wiem jakie zęby trzeba mieć zaniedbane,żeby znieczulać...

Gość tasiemiecnieuzbrojony
Ja nie wyobrazam, jak mozna bez znieczulenia? No ludzie, jak mnie zab boli, to ide do dentysty, zeby nie bolalo i zeby mi go wyleczyl, czemu musze cierpiec dodatkowy bol u lekarza? Zastrzyk i po klopocie, chociaz czasami leczenie kanalowe boli mimo znieczulenia...

Gość gość
są dwie sprawy- jak kogoś już boli, albo ma mieć rwanie albo kanałowe, to lepiej wziąć znieczulenie na wejściu, nie ma co się męczyć ale jeżeli ktoś ma niebolącego zęba z dziurą i nie ma problemów z panikowaniem u dentysty, to może spokojnie zacząć leczenie i borowanie bez znieczulenia bo to często wcale nie boli, zależy jak głęboki jest ubytek, a jeżeli coś zacznie boleć, to w trakcie może poprosić o znieczulenie, znieczulenia teraz bardzo szybko zaczynają działać, nie trzeba już czekać jak kiedyś

Gość LazerBeamPL
Moja mama miała bez znieczulenia i nie bolało wcale bo dentystka bardzo delikatnie to robila ;) ale nie musicie sobie akurat WSTRZYKIWAC znieczulenia sa inne opcje np. spray albo zel ja dzisiaj jade na borowanie i wiecie co wcale się nie boje bo przecież od tego nie umre a jak ma już zaboleć to na chwile poszczypie przestanie ;)

Gość gość
nie wiem- może wy macie jakieś plamki na tych zębach, a nie próchnicę- dla mnie borowanie zębów, to najgorszy ból jaki istnieje, a nie jestem osobą użalającą się nad sobą- potrafię cały dzień funkcjonować normalnie np ze skurczami menstruacyjnymi, nie wziąć żadnej tabletki i jeszcze pójść na fitness w takim stanie. pamiętam początek lat 90-tych i leczenie zębów bez znieczulenia w przychodni[albo ze znieczuleniem, które nie działało w najmniejszym stopniu] i to było koszmar- gdybym nadal miała chodzić do takich rzeźników, to bym wolała być szczerbata chyba.. jak ktoś ma niewrażliwe zęby, to niech nie bierze, ja uwielbiam te zastrzyki

Gość gość
Przeciez to jest znieczuleeni zeby nie bolalo. Jak jeste mw lubelskim new dencie na Nowowiejskiego to pzoa przypadkami malutkich ubytkow zawsze dostaje znieczuelenie i zadnego stresu nie ma.

Gość chłopak12345
Ja jak byłem u dentysty to powiedział że to mały ząb i nie trzeba znieczulenia. Bolało jak nie wiem

Gość gość
To czy będzie Cię bolało w dużej mierze zależy od dentysty, który Cię prowadzi. Ja korzystam z usług gabinetu stomatologicznego http://www.rojekdental.pl/ i uważam, że znieczulenie przy tak sprawnie przeprowadzonych zabiegach nie jest tam potrzebne. Nie jestem jednak na tyle odwazny, aby spróbowac.

Gość gość
Nie ma co się meczyc. Obecnie znieczulenia nie sa bolesne, nie ma nawet wklucia. Idz do dobrego gabinetu stomatologicznego, to zobaczysz. Najlepiej żeby mieli znieczulenie komputerowe the wand (ja na takie trafiłam w gabinecie Indexmedica), to obejdzie się bez bolu.

Gość Urszulalala
Znieczulenie nic nie boli, chociaż chyba jest to najmniej przyjemna część całej wizyty. W sumie dużo zależy od tego, na jakiego trafisz stomatologa. Ja polecam dentystów z White Dental Clinic na Bielanach. Nie dość że widać, że są fachowcami to jeszcze atmosfera na duży plus!!!

Gość gość
TO ZALEŻY..... Dentysta robi mi zawsze bez znieczulenia i przy niektórych zębach nie boli, a przy innych bardzo.....