Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to coś poważnego

Kłucie w okolicach serca

Polecane posty

Gość catluc
ja mam kłucie w okolicy serca - i wiem, że to na 100 % stres i nerwy - ostatnio mam nerwowy czas i to dlatego -zwykłe nerwobóle ... pozdrawiam

Gość maggie_
to może być niedobór potasu albo nerwoból.

Gość wojteko
Witam mam 26 lat i tez borykałem się z takimi kłuciami serca przez jakieś 5 lat i szukałem pomocy w takich portalach jak ten. Dodatkowo, nie wiedzieć czemu, miałem podwyższone ciśnienie (130-140/80-90), czasami bóle tuż pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka połączone, choć nie koniecznie albo czasem na odwrót z bólami głowy i zgagą. Kłucia serca miałem bez powodu: gdy wstałem z rana, chodziłem, siedziałem, czasem podczas wysiłku, a czasem gdy leżałem. Praktycznie pojawiały się zawsze, a czasem były nawet silniejsze, gdy zjadłem coś ostrego, napiłem się coca coli, a w szczególności alkoholu najbardziej tego wysokoprocentowego jak wódka, koniak czy whiski. Wtedy wszystko to kumulowało się (kłucie w sercu, bóle głowy, ból pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka i zgaga) następnego dnia (w szczególności podczas trzeźwienia). Zdarzało się wtedy dosyć często, że wymiotowałem, dostawałem biegunki i wyglądało to wszystko tak jakbym dostał bardzo silnego zatrucia pokarmowego. Wtedy też moje ciśnienie skakało do 160/100 !!!. Aż w końcu postanowiłem przestać się męczyć i coś zrobić z tym silnym zatruciem pokarmowym, więc poszedłem do gastrologa. Wypytał mnie o wszystko szczegółowo i polecił żebym zrobił sobie z krwi test na Helicobacter pylori (w aptece można go kupić za 15-20 PLN i zrobić sobie go samodzielnie w domu, a jak ktoś nie jest w stanie sobie samemu przekuć palca to w prywatnym laboratorium pobierana jest krew z żyły i kosztuje on nie więcej niż 25-30 PLN). A więc zrobiłem sobie go i wyszedł pozytywnie. Więc lekarz przepisał mi antybiotyki na wyleczenie z tej bakterii. Co ciekawe po 4 dniu brania antybiotyków moje ciśnienie znacznie się obniżyło (120/70), a po zakończeniu całej kuracji (trwa 1-2 tyg) wszystkie w/w dolegliwości ustały (w tym kłucia w okolicach serca). Jak się okazuję to po głębszym wgłębieniu się w temat tej bakterii, znalazłem kilka artykułów w których jest napisane, że: „W ostatnich latach pojawiły się przypuszczenia o możliwości wpływu zakażenia H. pylori na rozwój szeregu chorób poza przewodem pokarmowym. Do tych chorób należą: choroba niedokrwienna serca i zawał serca zespół Raynaud (nadmierne kurczenie się drobnych naczyń rąk i nóg) migrena kilka chorób skórnych (np. trądzik różowaty i przewlekła pokrzywka) co w moim przypadku znalazło potwierdzenie, ponieważ nie czuje już kłucia w sercu, a moje ciśnienie wróciło do normy nie wspominając już o ustąpieniu pozostałych dolegliwości. Z danych Polskiego Związku Gastrologów wynika, że w Polsce jest zakażonych tą bakterią około 70 % ludności. Dlatego jeśli macie wyżej wymienione objawy to może właśnie przez tą bakterię i warto się zbadać i z niej wyleczyć. Tu macie linki na temat Helicobacter pylori: http://www.pfm.pl/u235/navi/199927 http://pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość wojteko
Witam mam 26 lat i tez borykałem się z takimi kłuciami serca przez jakieś 5 lat i szukałem pomocy w takich portalach jak ten. Dodatkowo, nie wiedzieć czemu, miałem podwyższone ciśnienie (130-140/80-90), czasami bóle tuż pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka połączone, choć nie koniecznie albo czasem na odwrót z bólami głowy i zgagą. Kłucia serca miałem bez powodu: gdy wstałem z rana, chodziłem, siedziałem, czasem podczas wysiłku, a czasem gdy leżałem. Praktycznie pojawiały się zawsze, a czasem były nawet silniejsze, gdy zjadłem coś ostrego, napiłem się coca coli, a w szczególności alkoholu najbardziej tego wysokoprocentowego jak wódka, koniak czy whiski. Wtedy wszystko to kumulowało się (kłucie w sercu, bóle głowy, ból pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka i zgaga) następnego dnia (w szczególności podczas trzeźwienia). Zdarzało się wtedy dosyć często, że wymiotowałem, dostawałem biegunki i wyglądało to wszystko tak jakbym dostał bardzo silnego zatrucia pokarmowego. Wtedy też moje ciśnienie skakało do 160/100 !!!. Aż w końcu postanowiłem przestać się męczyć i coś zrobić z tym silnym zatruciem pokarmowym, więc poszedłem do gastrologa. Wypytał mnie o wszystko szczegółowo i polecił żebym zrobił sobie z krwi test na Helicobacter pylori (w aptece można go kupić za 15-20 PLN i zrobić sobie go samodzielnie w domu, a jak ktoś nie jest w stanie sobie samemu przekuć palca to w prywatnym laboratorium pobierana jest krew z żyły i kosztuje on nie więcej niż 25-30 PLN). A więc zrobiłem sobie go i wyszedł pozytywnie. Więc lekarz przepisał mi antybiotyki na wyleczenie z tej bakterii. Co ciekawe po 4 dniu brania antybiotyków moje ciśnienie znacznie się obniżyło (120/70), a po zakończeniu całej kuracji (trwa 1-2 tyg) wszystkie w/w dolegliwości ustały (w tym kłucia w okolicach serca). Jak się okazuję to po głębszym wgłębieniu się w temat tej bakterii, znalazłem kilka artykułów w których jest napisane, że: „W ostatnich latach pojawiły się przypuszczenia o możliwości wpływu zakażenia H. pylori na rozwój szeregu chorób poza przewodem pokarmowym. Do tych chorób należą: choroba niedokrwienna serca i zawał serca zespół Raynaud (nadmierne kurczenie się drobnych naczyń rąk i nóg) migrena kilka chorób skórnych (np. trądzik różowaty i przewlekła pokrzywka) co w moim przypadku znalazło potwierdzenie, ponieważ nie czuje już kłucia w sercu, a moje ciśnienie wróciło do normy nie wspominając już o ustąpieniu pozostałych dolegliwości. Z danych Polskiego Związku Gastrologów wynika, że w Polsce jest zakażonych tą bakterią około 70 % ludności. Dlatego jeśli macie wyżej wymienione objawy to może właśnie przez tą bakterię i warto się zbadać i z niej wyleczyć. Tu macie linki na temat Helicobacter pylori: http://www.pfm.pl/u235/navi/199927 http://pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość asik9898776
ale żyjemy trzeba się cieszyć też to mam. Jestem nerwowa i pale, ale nie pije z powodu choroby żółtaczki której przeszłam. Dietka i takie tam cuda. No, ale jestem nerwowa :P

Gość Natalia 14 lat
Te kłucia zdarzają się u młodych kobiet do 30 roku życia...Zawał nie wchodzi w grę. Ja mam 14 lat i kłucie się nasila. Dzisiaj kiedy raptownie wstałam z fotela, złapał mnie ból, nie dałam rady oddychać, bo im więcej zaczerpnęłam powietrza tym bardziej czułam jak by mi serce rozrywało. Miewam bule do jakiś czas, sama nawet nie wiem bo wcześniej nie bolało, aż tak bardzo...

Gość georgios
mnie tez kluje w okolicach serca od okolo miesiaca co tydzien 2-3 dni no i nie wiem co to jest , ale mysle , ze nic groznego; dobrze by bylo zeby wypowiedzial sie ktos kto ma wieksze doswiadczenie niz ja. A co do piersi to na pewno sie powieksza jezeli przytyjesz okolo 5-10 kg i bedziesz szczesliwa jezeli nie beda ci przeszkadzaly zbedne kilogramy na calym ciele. pozdrawiam wszystkich

Badania które mozna zrobic w laboratorium analitycznym z krwi to enzymy sercowe : troponina i CKMB - podwyższone wartości mogą swiadczyc o zawale serca. Wiarygodne są w czasie trwania dolegliwości, czyli np. w dniu gdy wystapią bóle w klatce piersiowej a nie np. miesiac po zdarzeniu. W kazdym razie kazde bole w klace piersiowej warto skonsultowac z lekarzem kardiologiem który zrobi EKG, ewentualnie ECHO serca Pozdrawiam!

Gość mam ytak samo
Dziwczyny jesli te nerwobole macie cały czas z przerwami to bardzo mozliwe ze to jest nerwica Mniedopadła połtora misiaca temu Mam chyba wszytskie najgorsze objawy Zawroty głowe, silne bole glowy ból pulsujacy i taki jakby mnie ćmiła cały czas, kołatanie serca ta ze chce mi wyskoczyc nerwobole kłucia klatce piersiowej, bóle zoładka, ciagnie mnie na wymioty,uderzenia goraca i drżenie rąk, aczasai cierpniecie w ogole koczyn i do tego ten ciagły niepokoj a nawet paniczny strach ze cos mi sie zaraz stanie to jest masakra jakas z tym nie da sie zyc, ale trzeba sie nauczyc Nic nie pomaga zadne leki, mówia ze trzeb a sobie samemu tłumcyc ze to nic sienie dzieje, ze sobie wmawiamy, o ale kurwa spróbujciesobie tak wutłumaczyc ze sie nic nie dzieje jak tu tyle objawow na raz i co najgorse mi leki nie pomagaja kurwa chyba sie wykonzce predzej A mam tylko 24 latadusza towarzystwa a teraz kurwa w domu zamknieta i co najgorsze te napady mam wszedzie niewazne czy gdzies ide czy jestem w domu O wyjezdzei gdzies to sobie chyba tylko pomatzyc moge Kurde ludzie cieszcie sie zyciem kazdego dnia bo niewiadomo cojutro bedzie taa prawda!!!!

Gość intheair
hej... jak bylam mala mialam takie bole i problemy z oddychaniem... i kiedys w nocy obudizlam sie i nie moglam wciagnac powietrza-poprostu sie dusilam...przy wciaganiu powietrza tak mnie kulo, ze nie dalam rady... rodzice od razu zabrali mnie do znajomego lekarza... wlepi mi zastrzyk w tylek i polozyl spac..(nie wiem co mi bylo, bo wiecej taka sytuacja sie nie powtorzyla) az do dzisiaj... teraz mam 22 lata i poprostu zaraz zwariuje tak mnie kluje :/ kluje caly czas...i tez mam problemy z oddychaniem -tak jak wtedy-tyle ze teraz jakos potrafie nad tym zapanowac... uznalam ze potrzebuje wiecej ruchu-wiec poszlam na biezenie-nic mi nie bylo..a teraz znowu :/

Gość gość
mam 15 lat , pale i nieraz pije . mam kłucia serca od paru dni co ileś godzin . co to jest?

Gość gość
Witam! Czasem mam coś takiego tak jakby serce pomija jeden skurcz a później nadgania dwoma szybkimi skurczami (tak ja to odczuwam), wtedy jest mi słabo i muszę usiąść bo nie jestem w stanie ustać na nogach. Powtarza mi się to co jakiś czas(nieregularnie), nigdy nie wiem kiedy mnie to złapie. Byłam z tym u lekarza ogólnego, diagnoza-nerwica, lekarz przepisał mi Validol, ale po pewnym czasie znowu to wróciło, obecnie nic się nie zmieniło, dalej tak mam i nie wiem co mam z tym zrobić. POMÓŻCIE !

Gość werre
Nie pijcie czasem energetyków ,nie są zdrowe na serce .

Gość gość
jeżeli takie objawy się powtarzają, to nie można ich lekceważyć, w końcu to serce, ja bym wybrała się na badania do kardiologa, w Szczecinie np. do http://www.kardiologszczecin.com.pl/

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Na wzmocnienie serca polecam każdemu suplement magnezowe- szeroki wybór mają na stronie Apteki pod Smokiem