kaki21 0 Napisano Marzec 19, 2006 czy są to tabletki które zawieraja raczej dużą czy mała dawke hormonów???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość midka Napisano Marzec 19, 2006 Cilest = ethynyloestradiol 0,035 progestagen(norgestimat) 0.25. ja osobiscie je uzywam. dla porownania poakze ci inne dawki : Logest/Harmonet ethynyloestradiol 0,02 progestagen(gestoden) 0,075 Minulet ethynyl. 0.03 gestoden 0.075 Novynette/Mercilon ethynyl. 0.02 dezogestrel 0.15 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaki21 0 Napisano Marzec 19, 2006 dzięki:) ja zaczełam włąsnie brac cilest,ale nie miałam porównania z innymi,zastanawiam się jak bedzie z plamieniem,bo przy novenette u mnie nie wystapiło.pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość midka Napisano Marzec 19, 2006 ogolnie to jest tak ze lekarz okresla twoj typ, sa estrogenny gestagenny i zrownowazony. i pod tym kątem dobiera sie hormony w tabsach, no jesli jestes estrogenna to dobiera sie tabsy zawierające odmiane progestagenu: gestoden. ja przy cilescie plamilam caly miesiac, u Ciebie moze byc inaczej wiadomo. a ty zmienilas je z Novynette, a ja zmieniam Cilest na Novynette wlasnie;) jesli masz ochote poklikac na ten temat zaklikaj pod 1119010. tez mialabym pare pytan ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oleksandra20 Napisano Marzec 6, 2009 posiadam do sprzedania 2 listki cilestu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach