Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość willy monka

jak umotywować chęć przniesienia na inny uniwersytet?

Polecane posty

Gość willy monka

Witajcie! Mam nadzieję że mi pomożecie :) Chodzi o to że chcę zmenić uczlenie.. Jestem teraz na 2roku (mało prestiżówego uniwersytetu :P), uczę się nieźle, ale niestety nie jakoś wybitnie (średnia 4,0 w ostatnim semestrze). Niedługo moja rodzina przenosi się do Warszawy i chciałabym tam kontnuować studia na tym samym kierunku na UW... Nie będzi emnie stać na to zeby zostać w moim mieście (wynajęcie mieszkania, itd), więc albo mnie przyjmą na UW albo koniec studiów :( Musze napisać ładny list do dziekana w którym uargumentuje, dlaczego chcę żeby mnie przyjęli.. Niestety jestem umysł ścisły i nie potrafię "lać wody".. najchętniej napisałybym: przyjmijcie mnie, bo tak... Dlatego proszę was o pomoc w napisaniu listu do dziekana :) Z góry dziękuję :)

Gość a jaki kierunek studiujesz

Gość willy monka
zarządzanie i marketing :/

Gość przecież już napisałaś
więc o co chodzi?

Gość po kolei...
1) fakt przeprowadzki do Warszawy sam w sobie jest bardzo dobry. 2) wieksze możliwości stażu/praktyk. itp w Warszawie Od razu zaznacz, że uzupełnisz materiał/zaliczenia/egzaminy wynikające z ewentualnych różnic programowych w terminie wskazanym przez uczelnie w Wa-wie.

Gość afle
Studentko, Ty nie wiesz jak umotywować tego typu pismo? Jak znalazłaś sie na uczelni i jakim cudem masz średnią 4,0?

Gość willi monka
źle się wyraziłam, wiem jak umotywować, chodzi mi o to ze nie umiem tego łądnie ubrać w słowa :( i jak napiszę to wyjdą mi trzy drętwe zdania na krzyż :(

Piszesz standardowe pisemko, w lewym górnym rogu wrzucasz namiary na siebie, w prawym górnym roku datę, a poniżej dane osoby, do której wynurzenia swe kierujesz (imię, nazwisko, tytuły naukowe, czy też pełnione funkcje proponuję \"wytłuścić\"). Zwrot grzecznościowy, Jestem studentką 2 roku (kierunek, uczelnia). W związku ze skomplikowaną sytuacją rodzinną, jestem zmuszona zmienić moje dotychczasowe miejsce zamieszkania, a w konsekwencji miejsce nauki. Jestem bardzo zadowolona z wybranego kierunku studiów i osiągam zadowalające wyniki w nauce. W związku z powyższym zwracam się z uprzejmym zapytaniem, czy w zaistniałej sytuacji istnieje możliwość kontynuowania studiów na Państwa Uczelni? Proszę o pozytywne rozpatrzenia mojej prośby. Jednocześnie zobowiązuję się uzupełnić wszystkie różnice programowe i w wyznaczonym przez Uczelnię terminie złożyć zaliczenia i egzaminy. Z wyrazami szacunku X

Gość wieczorny potszywacz
Może jeszcze przedtem poproś swojego dziekana żeby Ci napisał pisemko popierające Twoją prośbę - i załącz do podania. Na pewno nie zaszkodzi.

Gość willi monka
dzięuję Ci snajperko! Najchętniej wyściskałabym Cię :) Sama bym tak ładnie tego nie wymyśłiła :) wieczorny, dzięki za radę, pojdę się pogadać z dziekanem :) i juz sie dowiadywałam, papiery mam dopiero złożyć we wrześniu... szkoda, trochę późno, no ale jak nie ma innego wyjścia...

A wg mnie wystarczy napisać, że na ten drugiej uczelni, jest kierunek, który bardziej odpowiada Twoim zainteresowaniom. I już! Oni i tak nie przywiązują do tego wagi, nie obchodzi ich to. A musisz napisać, żeby mieli porządek w papierach. Procedura wymaga, żeby takie podanie bylo w Twojej teczce. a co w nim będzie - to jest naprawdę nieważne.... W stosie różnych podań, które spływają do nich codziennie, nie byłoby sensu analizować każdego z nich pod względem...... no wlasnie - jakim?? Kto ma decydować, czy powód, który wypbrałas, jest dobry czy zły. To rzecz subiektywna. Nikt sobie tym glowy zawracał nie będzie... uwierz.... (też pisalam takie podanie) :)

Gość willi monka
iwosiu, w takim razie co decyduje o tym czy przyjma takiego delikwenta czy nie?? a u Ciebie jak sie skonczyło? przyjecli ci na inna uczelnie bez problemu?

Gość willi monka
aaa... i ja raczej nie chcę zminać kierunku.. już chcę sokńczyć ten ZiM :)

Decyduje zapewne to, czy mają miejsca, czy nie. :) Jeśli nie mają miejsc - to choćbyś napisała im przepiękny list - nic nie zrobią. Podejrzewam, że nie ma z tym większego problemu. Moje podanei przujęli, (tylko że ja poszlam nie na ten sam kierunek i mialam warunek zaliczenia w ciągu jednego semestru, wszystkich tych przedmiotów, których nie mialam w pierwszej szkole). :)

Gość willi monka
eh.. no mam nadzieję ze od pierwszego roku wykruszyło isę trochę ludzi i przyjmą mnie :P jeszcze raz dziękuję za pomoc :)

Gość cała iwosia
radzi żeby nie pisać jak jest naprawdę tylko jak naściemniać. Co jest złego w napisaniu prawdy?

Gość niestety w tym przypadku
Iwosia nie ma racji. poza tym, nawet się dokładnie nie wczytała w Twój problem... :O

Gość a to nowość
:D :D :D Nie chodzi o treść topiku tylko o to żeby błysnąć :D

Czuję się uściskana Popracuj jeszcze nad sprawą, spróbuj załatwić papierek od dziekana, opinię od opiekuna roku itp. Pomóc to nie musi, ale na pewno nie zaszkodzi. Powodzenia!

Gość taka jak zawsze
A ja mam taką prosbe tez nie wiem jak umotywowac bo to podobny kierunek na ktory chce sie przenieść i zaczelam tak - Proszę o przyjęcie mnie w trybie przeniesienia na II rok studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa Uniwersytetu Rzeszowskiego. Jestem obecnie zarejestrowany na II roku studiów stacjonarnych na Wydziale Prawa i Ekonomii w Wyższej Szkole Humanistyczno - Przyrodniczej w Sandomierzu . Do przeniesienia skłoniła mnie................... Mam nadzieję że moja prośba zostanie rozpatrzona pozytywnie. Jednocześnie zobowiązuje się dopełnić wszystkich formalności i spełnić wszystkie stawiane przez Dziekana warunki przeniesienia. Do podania załączam indeks z zaliczeniami wszystkich przedmiotów plis pomózcie mi to umotywowac, myslalam zeby napisac ze tam mam wieksze mozliwosci rozwoju bo gram czynnie w tenisa stolowego ale nie wiem jak to ładnie ubrać w zdanka ;)

Gość hejjj
Przyszle miejsce studiowania umozliwilo by rozwoj moich pasji na plaszczyznie sportowej. / w dziedzinie sportu i rekreacji.

Gość taka_sobie
odświeżam

Gość inezzzzzzzzz
ja też mam własnie taki problem ... hmmm co by tu wymyslić .... zmieniam szkołę przede wszystkim dlatego ze w innej szkole bardziej intesesuje mnie pewna specjalizacja , tylko nie wiem czy jesli tak to umotywuję to im sie to spodoba ... potem okaże sie ze nie ma chetnych na dana specjalizacje i co wtedy ??????????????????????????????????????? PODANIE w sprawie przyjęcia na studia w roku akademickim 2006/2007 Zwracam się z uprzejmą prośbą o wyrażenie zgody na przyjęcie mnie do .............................. w Warszawie na VII semestr jednolitych studiów magisterskich, w trybie zaocznym, na kierunek Ekonomia w roku akademickim 2006/ 2007; specjalność: ............................... Jednocześnie informuję, że obecnie ukończyłam VI semestr jednolitych studiów magisterskich w Wyższej Szkole Handlu i Prawa w Warszawie na kierunku Ekonomia. Jestem bardzo zadowolona z wybranego kierunku studiów i osiągam zadowalające wyniki w nauce. Do przeniesienia skłoniła mnie przede wszystkim specjalizacja jaką Państwo prowadzicie, jest ona najbliższa moim zainteresowaniom, jak i wykształceniu jakie zdobyłam w Technikum. Chciałabym kontynuować naukę w Państwa Uczelni, ponieważ daje mi ona możliwość ukończenia kierunku, który mnie naprawdę interesuje i z którym wiążę swoja przyszłość. ................... Jednocześnie zobowiązuję się uzupełnić wszystkie różnice programowe i w wyznaczonym przez Uczelnię terminie złożyć zaliczenia i egzaminy. ................... co wy na to ????????????

Gość taka jak zawsze
inezzzzzzzz no pewnie ze moze być ;)

Gość taka jak zawsze
Ja musze teraz napisac odwolanie, bo dziekan nie wyraził zgody na przeniesienie gdyz takie przeniesienie na kierunek Prawo jest możliwe tylko z kierunku Prawo hmmmmmmmm i jak tu teraz umotywować ? Ktoś wie ? Byłabym wdzięczna za podpowiedź :)

Gość była studentkaa
Ja zmotywowałam przeprowadzką, kosztami dojazdu i znalazłam jakieś różnice w programie i napisałam, ze ten przedmiot bardzo mnie interesuje

Gość była studentkaa
a i ja byłam osobiście. Wytłumaczyłam dziekanowi i dopiero npisałam pismo jak już praktycznie mnie przyjął. A i możesz powiedziec, że zawsze Twoim marzeniem było studiowanie na UW ale ze względu na odelgłość nie mogłaś sobie na to pozwolić. Teraz masz taką szansę.

ja mam mala uwage. moze slowo \"zadowalajace\" wyniki w nauce zmienic na \"dobre\" albo cos w tym rodzaju, bo jezeli masz srednia 4.0 to jest to wynik wiecej niz zadowalajacy. zadowalajacy to brzmi jakbys na trojczynach jechala. pozdrawiam i zycze powodzenia, na pewno sie uda:) aha , przypomnialo mi sie cos, moja kolezanka przenosila sie na uniwerek w innym miescie na piatym roku studiow. zostalo nam jeszcze pare przedmiotow i praca do zrobienia w laboratorium wiec nie tak latwo dostac przeniesienie. ale jej sie udalo. bardzo wazna role odegralo tu pismo od naszego dziekana i od kierownika naszej katedry, z pozytywnymi opiniamii na jej temat. Takze zalatw sobie cos podobnego.

Gość gość
Przecież już w temacie napisałaś uzasadnienie