Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca111

dziewczyny-czy mam szansę?

Polecane posty

Gość pytająca111

czy mam sznsę zajść w ciążę jeszcze przed okresem, który planowo mam mieć 2 kwietnia? czy jest możliwe zajście w ciążę tak szybko?

Gość agula32
To zależy jaki długi masz cykl.

Gość putająca111
28 dniowy - proszę o pomoc

Myślę, że jeszcze dzis możesz spróbować, ale szanse są niewielkie - w przypadku cykli 28 dniowych dni płodne wypadają dokładnie w środku cyklu, wiąże się to z tym, że ostatnia \"niepłodna\" faza cyklu jest zawsze stała, trwa dwa tygodnie niezależnie od długości cyklu. Także, jeśli okres masz dostać od dziś za dwa tygodnie to teoretycznie wczoraj był najlepszy dzień. Ale próbuj - wszystko sie może zdarzyć :)

Gość putająca111
Jonka - dziękuję kochana za tą odpowiedź. Już pojawił mi się uśmiech na twarzy! tak bardzo bym chciała zajść w ciążę. To moje pierwsze starania!Towarzyszy mi lekki strach przed tym wszystkim, ale... bardzo bym chciała baby. W sumie to pierwszy raz w życiu weszłam na takiego typu topiki i dziękuję za pomoc.

ale wiesz plemniczki teoretycznie potrafia przezyc do 72h wiec moze juz Ci sie udało,nie było jakiegos bzykanka po drodze? pozdrowionka i trzymam kciuki

Gość pytająca111
wczoraj było bzykanko :) a okres mam dostać 28 marca - dlatego pytam czy mam szanse jescze. Według obliczeń nie mam ale może.....

pytająca... no moze będzie złoty strzał;) trzymam kciuki;) ja czeeeeekam i czeeeekam już chyba ze 2 lata -i nic a nic:O ale gdyby się nie udało, to nie zrażaj się;) w międzyczasie pamiętaj o przygotowaniu - sprawdź sobie badania, czy byłaś chora na różyczkę, mozesz zbadać przeciwciała i toksoplazmozę. Ostatnio oglądałam jakiś program, w którym lekarz sugerował je dla bezpieczeństwa mamy i dziecka.

Gość pytająca111
Frostka - to czekam cierpliwie. Tobie też życzę wsyztkiego dobrego! powiem Ci że nie przechodziłam różyczki - a czy mogę się zaszczepić będąc już w ciąży?

Jeśli masz więcej lat niż 28 to powinnaś się zaszczepić, bo obowiązkowe szczepienia dziewczynek w 13 roku zycia zostały wprowadzone dopiero od rocznika 1977 A jeśli jesteś młodsza, to się nie przejmuj, najwyżej jak się niepokoisz możesz sobie zrobić badanie poziomu przeciwciał. Najlepiej zwróć się z tym do ginekologa, który będzie prowadzić Twoją ciąże albo do lekarza pierwszego kontaktu

Gość agula32
To kiedy wkońcu masz dostać ten okres 2 kwietnia czy 28 marca.

Gość pytająca111
28 marca

Gość OSTROZNIE ze szczepieniami
do Frostka bardzo ostroznie z tymi szczepieniami Frostka. ja ostatnio mialam kilka szczepien i musialam podpisywac papier, ze nie jestem w ciazy i ze wiem,ze przez nastepne 3 mies. nie wolno mi zajsc. istnieje duzo ryzyko, ze dziecko moze byc upoledzone....osobno powtarzal mi to jeszcze lekarz i pielegniarka

Gość OSTROZNIE ze szczepieniami
tzn do pytajacej111

Gość pytająca111
okey będę ostrożna. W sumie to byłam szczepiona na żółtaczkę ale na różyczkę nie :( no i tak się sprawy mają