Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kfiatuszeq

Adopcja przez Homoseksualistów!!

Polecane posty

Gość joki29
miły dniu:) w tej samej prawie chwili pomyślałyśmy o tym samym:)

Gość do padlinka
To jest inteligentna i ambitna dyskusja: NIE BO NIE. To może jeszcze wprowadźmy zakaz adopcji dzieci przez osoby niepełnosprawne - dzieci będą się przecież śmiały z takiego dziecka, bo ma mamusie bez ręki. I przez osoby innego wyznania niż katolickie. Bo co to za dziecko co ma rodziców ateistów. Ech... brak mi słów na głupotę niektórych wypowiadających się pań...

Gość kandyzowany owoc
Czy brak akceptacji na mozliwość adopcji par homo jest brakiem tolerancji? przecież nie rozmawiamy o tolerancji.A tak na marginesie ,jeśli w państwie ludzie są zmuszani sytuacją ujawniać swoje preferencje seksualne to znaczy, że coś z tym państwem jest nie tak.Natomiast jeśli chodzi o adopcję to wg mnie jeżeli do seksualnych upodobań zaczynają być wciągane osoby trzecie czyli dzieci to jest coś nie tak.W końcu jeżeli ktoś nie ma np.nóg to chyba głupotą byłoby zeby żądał od państwa żeby żylo mu się tak jak ludzim z nogami i na pewno nikt mu nie obieca że będzie skakał obunóż.Tak samo jest z każdą innością-płaci się cenę jakąś tam.Wiem że to niesprawiedliwe ale w życiu sprawiedliwość można znależć tylko w słowniku.A dyskusja o rodzinie normalnej czy nienormalnej to po prostu demagogia.

Gość joki29
jestem za bo: - sądzę, że to lepsze rozwiązanie dla dzieci z domów dziecka niż trzymanie ich tam w nieszczęściu i braku miłości i na koszt państwa - nie dowiedziono, o ile mi wiadomo, wyraźnie negatywnych skutków wychowywania dzieci przez pary homoseksualne ( bo takie są na całym świecie, rówmnież w Polsce) - dobro dziecka jest najważniejsze i jeśli są ludzie, którzy takim bezbronnym istotom chcą dać ciepło domu, to orientacja seksualna rodziców nie powinna być przeszkodą

dziewczyny, a ile z Was pomyślało, jak będzie wyglądać życie takiego dziecka w szkole ?! Zresztą to jest pytanie retoryczne, bo jeśli legalizacja związków homo wywołuje w naszym kraju taką polemikę to do adopcji dzieci przez pary homo jeszcze daleka droga ... Tak mi się wydaje, że nie jesteśmy jeszcze gotowym społeczeństwem na taki krok. A najwięcej negatywnych komentarzy takie rodziny otrzymają od tzw. rodzin katolickich. Jakoś tak się dzieje, że ci, którzy najgłośniej krzyczą o milości bliźniego najmniej tej miłości potrafią czynić :(

Gość kandyzowany owoc
wydaje mi się,że niektórzy uważają ,że zgoda na adopcję dzieci przez pary homo to przejaw tolerancji i otwartości ,dziecko to nie jest instrument do zaspakajania czyichś potrzeb i udawania ,że się tworzy prawdziwą rodzinę-wiem,wiem co zaraz usłyszę o prawdziwej rodzinie,ale do adopcji nie wybiera się rodzin patologicznych tylko stara się wybrać tak aby dziecko bez wstrząsów psychicznych mogło być dobrze wychowywane

Gość joki29
W naszym kraju system adopcji przede wszystkim wymaga najpierw rewolucji i zmiany toku myślenia, wydaje się wam, że to takie proste? głupie procedury, trwające wieczność testy i próby czy aby napewno para się nadaje. Mam koleżankę, która o dziecko się starała i udało się jej to nie całkiem legalną drogą. A czy nadaje się na matkę? Myślę, że tak samo dobrym rodzicem będzie mój kolega homo.

Gość frtefgg
ok, ja nie mówię ze homoseksualiści nie mogą być dobrymi rodzicami, na pewno tak - zresztą i wsród hetero znajdą sie osoby, którym dziecka bym nie powierzyła. Chodzi głównie o stosunek do takich rodzin. I tu napisałabym to samo co MYSTY:)

Kwiatuszeq Ludzie na całym świecie dobierają się w pary damsko-męskie i zakładają rodziny. Uważane jest to za prawidłowy ciąg populacji, jak i normalny i naturalny. Jednak wśród nas zyją też ludzie odmiennego popędu i tworzą pary homoseksualne. Na dzień dzisiejszy ta sytuacja jest już mniej oburzająca, lecz nadal jest i będzie sprzeciw, pogarda i niesmak. Przynajmniej dla nas osób kochajacych odmienną płeć. Dla mnie homoseksualizm jest czymś odrzucającym i nienaturalnym. Mam męża i dziecko i jest mi czasami trudno wytłumaczyć synkowi rzeczy, które go otaczają w sposób dla niego zrozumiały.A nawiązuję te zdanie do tego, że niewyobrazam sobie w jaki sposób wytłumaczą takim dzieciom ten fakt bycia w parze homoseksualnej własnie homoseksualiści. Jak te dzieci będą dorastać w świecie nietolerancji na odmienność i jak się będą kierować uczuciami, niemając możliwości obserwowania stosunków i zachowań dwóch odmiennych płci. Nietwierdzę,ze mogą miec dane mniej miłości i oddania, może właśnie wręcz odwrotnie ale mimo wszystko będzie to miało wpływ na jego rozwój psychiczny.Przeciez dzieci naśladują we wszystkim swoich rodziców,mają ich za wzór,biorą z nich przykład, kierują się ich ideami i zasadami.Jaką możemy mieć gwarancję,ze niewyrosną równiez na homoseksualistów, lub poprzez dotkliwe uwagi rówieśników,które zapewne będą im towarzyszyć na kazdym kroku, nieprzepełnią się nienawiścią i dopuszczą się w tym wszystkim do ich uśmiercenia. A przytaczam taki drastyczny obraz konsekwencji choćby dlatego, że wiele dzieci dopuściło się takich kroków poprzez wykorzystywanie własnych rodziców oczywiście na tle seksualnym, prześladowczym, z braku dawanej miłości, wymagań zbyt wielkich im stawianych. Wszystko ma wpływ. Nikt niema recepty na szczęśliwe dzieciństwo i pokierowanie nim tak aby wyrosło na poczciwego człowieka. Czego więc powinniśmy się spodziewać biorąc pod uwagę te przykłady, majac na uwadze homoseksualistów, jakie wymagania powinniśmy postawić im i tym dzieciom, kiedy w normalnych rodzinach dochodzi do tak drastycznych wydarzeń. Podejrzewam,ze nikt niewie jakie skutki moga nastąpić i czy adopcja przez takie związki będzie dobra dla dzieci. Choć jestem przeciwna adopcji przez homoseksualistów i taka sytuacja jest dla mnie niedoprzyjęcia, to jednak jest moje zdanie i wiem, że i tak niebędę miała wpływu na to, jak i niejestem sobie w stanie wyobrazić następst tego. Wyrośli na homoseksualistów, dlaczego- niewiem, w jakich rodzinach -niewiem, być może w normalnych, a teraz domagają się prawa do posiadania dzieci ? czy to jest normalne ? niewiem W dzisiejszym świecie nic niejest normalne i nic mnie też już niezdziwi.

Jestem na nie,dlatego ze sobie nie wyobrazam takiej rodziny. Nie wyobrazam sobie reakcji dziecka na widok przytulajacych sie dwoch mezczyzn,obejmujacych sie itd. Dziecko przezyloby pewnego rodzaju szok,ktory moze w negatywny sposob pozniej oddzialowywac. To jest to samo jakby dwie kobiety mialy wychowywac dziecko.Co innego matka samotnie wychowujaca dziecko mieszkajaca z babcia. Bo przeciez matka z babcia nie spia razem i nie beda sie obejmowac w taki sposob jak beda to robic homoseksualisci czy lesbijki. To jest moje zdanie,ktos oczywiscie moze myslec inaczej. Nie mowie,ze homoseksualisci gorzej moga wychowac dziecko,ale po co robic wode z mozgu dziecku.Dziecko bedzie pokrzywdzone i wysmiewane przez inne dzieci. Swiat do gory nogami sie przewraca.Jak wspomnialam wczesniej nie mam nic do zwiazkow homoseksualnych,jak chca zawierac zwiazki niech zawieraja ale niech nie adoptuja dzieci. To dla dziecka bardzo krzywdzace.Ja juz sobie nie moge wyobrazic jak w przyszlosci moje dzieci zapytaja mnie dlaczego pan z panem idzie za reke?Nie wiem co odpowiedziec,w takiej sytuacji. Przeszkadza mi jak np w autobusie para hetero wulgarnie sie caluje na oczach mojego dziecka a co dopiero jak mieliby to robic homoseksualisci albo lesbijki.

no ale zobaczcie ... czy nie jest problemem wyjaśnie dziecku, dlaczego ten pan właśnie soebie coś wstrzykuje, albo dlaczego ta dziewczyna zabiła swojego kolegę, albo dlaczego ta pani nic nie mówi, tylko pokazuje jakieś znaki, albo jak wyjaśnimy molestowanie seksualne? ... prawda jest taka, że na świecie jets mnóstwo rzeczy, które byc może trudno wyjasnić dziecku, ale na pewno nie jest to niemożliwe, podobnie jest z homoseksualizmem, to też da się dziecku wyjaśnić a przy okazji uczyć dziecko TOLERANCJI - tylko jak tego dokonać, kiedy to rodzice nie są zbyt tolerancyjni ... poza tym, jak już ktoś wspominał, samo wychowanie dziecka przez osoby homoseksulane nie czyni żadnych szkód w jego psychice - proszę poczytać książki, badania na ten temat ... i nie powołujmy się na to, co ludzie powiedzą ... bo to jets inna kwestia, mądrzy nic nie powiedzą, a głupi zawsze mają coś do powiedzenia niezależnie od sprawy ... ale ostatnimi czasy panuje taka moda na poglądy w stylu: - dzieci z ADHD powinny chodzić do szkoły specjalnej - osoby upośledzone ruchowo także, bo przeszkadzają w noralnej szkole - dysleksja, nie, tego nie m, to wymysł ... skąd się to bierze? ano właśnie z braku tolerancji, nie ma w nas, jako społeczeństwie tolerancji dla inności :( dla mnie homoseksualiście czy niepełnosprawni, czy osoby innego wyznania a może koloru skóry to wciąż poprostu OSOBY i nikt nie przekona mnie, że z dziecka homoseksualistów będą się smiać bardziej niż z biednego, wygłodzonego, nie posiadającego komórki \"Jasia\" z biednej rodziny ...

Dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi:) dzięki nim moja praca stanie się ciekawsza:) mam jeszcze tydzień zanim zabiorę się do jej pisania więc zapraszam do dalszych wypowiedzi:) pozdrawiam ciepło:)

Ja dziękuję, Wy chyba nie myślicie. Współczuje takiemu dziecku, które wejdzie do sypialni a tam TATUŚ TATUSIOWI w rowek pakuje. Jesteście obrzydliwi... I potem takie dziecko myśli, że to norma. A to jest NIENORMALNE, CHORE i niech homo nie wymagają więcej niż tolerancja! Zwłaszcza, że to ostatnio trendy byc pedałem! I może lepiej nie zadawać pytan \' czy lepiej miec matkę pijaczkę\', bo nie w tym rzecz - temat jest konkretny i pytanie również. Uważam, że to poniżej ludzkiej godności.

Gość W temacie ale jakby obok
Jestem przeciwna. Tyle na temat, a teraz trochę o domach dziecka. Znam sytuację z Domu Dziecka w moim mieście dość dokładnie i nie jest tak, że tam są dzieci, których nikt nie chce adoptować, czy są zbyt długotrwałe procedury adopcyjne. Chodzi o to, że w domach dziecka najwięcej jest dzieci, które mają nieunormowaną sytuację. Tzn. rodzice są częściowo pozbawieni praw rodzicielskich, albo czasowo odebrano im prawo do opieki nad dzieckiem (np. z powodu alkoholizmu). Te dzieci nie mogą zostać adoptowane. To tylko gwoli informacji. Pozdrawiam!

to może ja.... najpierw o tolerancji. Kiedys byłam swiadkiem sytuacji, jak na zajeciach na mojej uczelni padło pytanie o stosunek do legalizacji zw. homoseksualnycza na jedna stronę, przeciw na drugą. Przeciw była tylko 1 laska na 30-osobową grupę. Pojechali jej wswzysy, łącznie z prowadzacą p. doktor, od ciemnogrodu, zacofanego zaścianka, nietolerancyjnej itp. Byłam w szoku, jak ludzie krzyczący o tolerancji potrafią być nietolerancyjni! Pytają o zdanie, a potem jada jak po burym psie! Najlepsze jest to, ze w tej grupie za aktywnie krzyczały moze za 2-3 osoby, reszta stała jak trusie, jakby włąsnego zdania nie mieli-po prostu zeby nie wyjść na zacofanych i nietolerancyjnych....pewnie, że lepiej być po stronie większosci, zeby być akceptowanym, nawet kosztem samodzielnego myślenia.... tu to samo-laska pyta o nasze opinie, a tu zaraz ktoś sie oburza, ze brak tolerancji itp. Ludzie, obudźcie sie!Tolerancja to nie jednomyślność, owczy pęd tylko zgoda na to, ze ktoś moze myśleć inaczej! Ja nie biegam za gejami i nie krzyczę, że będą na wieki potępieni...pada pytanie o moj stosunek do tej kwestii, to mówię i tak samo należy mni sie tolerancja jak i im... A moje zdanie jest też na nie, i to nie dlatego,ze nie wierzę w ich pokłady miłości-jestem wierząca i uważam za dobry porządek, gdy kobieta z mężczyzną wiążą sie i owocem ich miłości są dzieci, dorastajace w rodzinie, gdzie uczą sie ról płciowych mężczyzny i kobiety. I uważam że sytuacja gdy babcia z matką wychowują dziecko , nie jest dobra, bo dziecku potrzebni są rodzice obu płci. To, ze tak wychodzi czasem w zyciu, nie znaczy, ze trzeba z tego robić obowiązująca normę. Nie twierdze, ze rodziny małżenstw heteroseksualnych są zawsze dobrym środowiskiem wychowawczym, ale jest to dla mnie podstawowy warunek posiadania dzieci. Kiedys też bardzo irytowało mnie, ze warunkiem adopcji jest pozostawanie w formalnym zwiazku ( a więc samotna osoba nie miała szans), w końcu lepiej dla dziecka być kochanym nawet pojedynczo niż w ogóle, ale z perspektywy czasu widzę, ze probelm adopcji nie jest sprawą łatwą i moze rzeczywiscie taki wymóg jest dobry. Zanim mi pojedziecie od moherów, pomyślcie o tolerancji, której zagorzałymi zwolenniczkami jesteście;)

Ja jestem bardzo tolerancyjna... Ale akurat na ten temat nie mam okreslonego do konca zdania.. ze \"TAK\" lub \"NIE\" Choc jesli pomysle ze dziecko wychowuje sie w \"normalnej\" rodzinie.. gdzie tatus pije..mamusia sie puszcza... To mowie TAK!!! Sama wtedy odebralabym dziecko takim rodzicom i oddala parze homoseksualnej ktora bedzie soba reprezentowac jakies wartosci... Po 2 Pary homoseksualne nie okreslaja tylko par mezczyzna-mezczyzna.. To przeciez tez kobieta-kobieta.. tyle ze tym parom latwiej o \"wspolnego\" potomka... Jesli chodzi o te milosci o ktorych tu wyzej wspominala kolezanka... Ja sobie W OGOLE nie wyobrazam aby dziecko widzialo jakiekolwiek relacje intymne miedzy doroslymi czy to parami homoseksualnymi czy herero... Wiadomo ze rodzina ksztaltuje psychike dziecka... Nie wiadomo jakby uksztaltowala sie psychika dziecka chowanego przez np. 2 mezczyzn.. ale przyznajcie ze samotni ojcowie tez sa.. i te dzieci nie sa wypaczone, tak samo jak i dzieci samotnych matek.. Pewnie sporo jest takich zwiazkow gdzie kobiety (w zwiazku homoseksualnym) wychowuja dziecko-dzieci...(znam z widzenia taka pare) a nikt sie temu nie buntuje bo chowa je matka... Wiec teraz pytanie... Czy jesli homoseksualista okazalby sie ojciec.. To znaczy ze trzeba mu odebrac dzieci...? Dlatego ze ma inna oriatacje..? A np zwiazek z matka dziecka to byla przygoda i wpadka.. ? Jak postapic w takiej sytuacji...? Czy wszystkie odpowiedzi na NIE dotycza wychowywania przez homoseksualistow (mezczyzn) tylko i wylacznie? Czy ogolnie jako zwiazki homoseksualne czyli kobiet i mezczyzn zwiazanych z ta sama plcia? Pytam... Bo tego tak dokladnie autorka nie zawarla w temacie... Pozdrawiam :) 🌼

sama nie wiem... ogólnie jestem na nie, tylko, że takie pary spokojnie zaczynają radzić sobie same, czytałam taki artykuł jak to jest w Szwecji. Para gejów umawia się z parą lesbijek na dzieci - tzn. on dostarcza spermę a ona sobie wstrzykuje strzykawką. Jak rodzi się dziecko, to tydzień jest u gejów a tydzień u lesbijek. U każdego ma swój pokój, zabawki itp. Dwie lesbijki jak chcą mieć dziecko, a nie chcą go począć z żadnym facetem, to zamawiają przesyłkę ze spermą (!) z odpowiedniej firmy, to nawet nie jest takie drogie, nie pamiętam już ile, ale nie powala na kolana. Ze zniżką można nawet zamówić cyklicznie, np. przez 5 m-cy po 2 dawki, bo wiadomo, że nie musi się udać tak od razu. Jeśli natomiast chcą to mogą to zrobić z facetem i też dziecko będzie. I co można wtedy zrobić? Nic. Tylko geje mają przechlapane, bo jak nie spotkają odpowiednich kobiet to nie mają szans na dzieci wogóle.

Gość kartoflanka
rusałko, bardzo ciekawy wywód, też o tym pomyślałam, bo w naszym kraju i w ogóle na świecie, jakoś tak po cichu przyzwala się na miłość homo kobiet, a taka miłość w wydaniu mężczyzn wydaje się obrzydliwa.. rozmawialiśmy kiedyś o tym w naszej paczce znajomych i wszyscy faceci (bez wyjątku) przyznali, że kochające się kobiety to coś pięknego, wcale ich to nie drażni, nie szokuje, nie mają nic przeciwko ale za to facetów homo nie zdzierżą i nie chcą mieć wśród swoich znajomych.. stąd też ciekawe, ale być może takie poglądy są przenoszone w temacie adopcji, że kobieta tak- bo mama, bo to ciepło kobiece, bo wrażliwość kobieca etc. a mężczyzna nie- bo to samiec,łowca, uzurpator, brutal..

kartoflanka... Dokladnie!! Kazdy facet jak widzi 2 calujace sie kobiety to go to podnieca.. Kiedys ogladalam jakis program i faceci wyrazali chcec chocby popatrzenia na milosc 2 kobiet nie mowiac o przylaczeniu sie.. A za to mezczyzni.. ich milosc jest uwazana za \"gorsza\" A tak w gruncie rzeczy... To znam gejow (nie wielu ale znam) znam lesbijki (tez zaledwie moze z 5 kobiet) i wiem 1! Te osoby sa naprawde \"biedne\"... nie sa tolerowani przez spoleczenstwo.. przez rodziny wlasne.. (dlatego np moj znajomy..szanowany prawnik mimo ze w zwiazku homo ukrywa sie z tym juz dobre 5 lat... rodzina mysli ze jego partner to wspanialy przyjaciel i tyle...) Do tego jeszcze samo ich \"spoleczenstwo\" czyli grono ludzi homoseksualnych jest niezbyt sprzyjajace... Kto nie ma nikogo znajomego homo nie bedzie wiedzial o czym mowie.. Poza tym.. kobiety homo sa bardziej agresywne niz mezczyzni!!!! To mezczyzni maja wiecej w sobie \"pierwiastka kobiecego\"... Sa wspanialymi \"przyjaciolkami w spodniach\" .. wystrczy tylko okazac im trche serca zrozumienia.. Niestety u nas to chyba nadal malo popularne aby czlowieka traktowac jak czlowieka niezaleznie od tego kim jest jaki ma kolor skory i z kim sypia!! Bo mnie to w gruncie rzeczy nie interesuje.. Liczy sie przeciez czlowiek !!!! Ale ciagle ktos o tym zapomina... I wystrczy sie postawic w sytuacji... A co by bylo gdybym zyl w swiecie ktory oparty bylby na zwiazkach homo? Jak ja jako ta \"nienormalna\" jednostka bym sie czul...? A nawiasem mowiac... Milosc homoseksualna jest juz od wiekow.. wystrczy tylko siegnac po ksiazki od histtorii i poczytac sobie jak to krol X nie tylko mial 10 naloznic ale i z chlopcami sie zabawial... Wiec z 2 str pytanie... Skoro taka milosc istnieje os setek lat.. dlaczego wciaz tak zniesmacza ludzi..?

Dziewczyny!! co do tych norm i do stosunku do homoseksualistów... wzroce \"norm\" narzuca nam Kościół dlatego w naszym \"pobożnym\" społeczeństwie ta sprawa spotyka się z brakiem akceptacji ponieważ Kościół jest na nie.. jeszcze rz zaznacze że bardzo podobają mi się Wasze wypowiedzi:) i czekam na kolejne;)

do \"do padlinka\" chtyba uzasanilam, prawda? napidalam ze kazde dziecko ma prawo wychowywac sie w normalnej rodzinie. Dla ciebie to nie jest argument? dziecku jest potrzebna do wlasciwego rozwoju figura ojca i matki. kazdy normalnty psycholog ci to powie. agdzie wasza \"tolerancja\" dla osob majacych inne zdanie? ja nigdy sie nie rozpisuje bez sensu..wyrazam opinie i tyle...zabronisz mi? bo ty taka \"madra\" jestes czemu nie wypowiesz sie pod czarnym nickeim, hm?

Gość napidalam
normalnty Nawet to trudno powtórzyć :P

o rety..jaka wrazliwosc na literowki...tak mi przykro... to jescze podpowiem ze pomylilam sie w slowach: nickeim napidalam uzasanilam, chtyba i pewnie gdzies jescze... fladerka :-)

Kwiatuszq.. moze i normy narzuca kosciol.. tyle ze ok 70% ksiezy to wlasnie homoseksualisci ktorzy uciekaja wlasnie przed wlasnym soba.. aby nie napisac \"slabosciami\" wlasnie w sakrament kaplanstwa.. (zaraz pewnie za te slowa nastapi na mnie lincz:D ale tak jest skad sie biora te afery ect? :D ) Ale czy na to \"narzucanie\" musimy sie zgadzac..? Ja uwazam ze nie.. Jezeli grzechem jest tolerancja dla takich zwiazkow.. To jestem grzesznica jak jasna cholera !! :D Bo ja tam wszystkim zycze zeby byli szczesliwi.. czy to z kobiete czy mezczyzna przy boku... Jezeli takim zwiazkiem nie wyrzadzam krzywde nikomu..to czemu on jest zly...? A jesli by jeszcze taka para dawala na kosciul ladne sumy..zaufaj mi.. ksiadz nie patrzylby kto z kim...przymkniete by na to byly oczy i uwazano by ze to nie ma miejsca... Zreszta nawet w samym kosciele masz wiele nazwijmy to niejasnosci... Skoro mowi sie ze prawdziwy katolik wybacza.. to skad tyle zlosci i nienawisc w ludziach...Nawet do samych zwiazkow homo..? Prawdziwy katolik powienien kochac 2 czlowieka..czy nie tak? A nie gardzic nim bo \"zstepuje z drogi\" Padlinko... Masz racje.. Figura ojca i matki jest potrzebna... Ale czy takich \"przykladowych\" rodzicow posiada kazde dziecko...? Szczerze powiem ze pewnie gdyby takie dziecko jak ostatnio skatowany chlopiec (wylecialo mi jego imie teraz z glowy) bylby u kochajacej go pary homo .. zapewne by zyl.. Coz z tego ze mial tzw \"ojca\" i tzw \"matke\" jak ich postawa nie byla wcale postawami rodzicielskimi :( Naprawde ciezko jest okreslic co jest \"dobre\" Bo to jak z tym kijem...zawsze ma 2 konce...

iguana, \'Współczuje takiemu dziecku, które wejdzie do sypialni a tam TATUŚ TATUSIOWI w rowek pakuje\' a dziecku, które wejdzie do sypialni a tam TATUŚ MAMUSI w rowek pakuje - nie współczujesz ?! Najwięcej kontrowersji wywołuje skojarzenie - homo=dziwny seks. A po kiego o tym myśleć ?! Czy ci ludzie poza seksem, który uprawiają także hetero, nie robią innych rzeczy ?! No ludzie ! A o tym, że zwłaszcza panowie są przeczuleni na punkcie słowa \'gej\' to można sobie było poczytać na innym topiku. To jest po prostu strach przed przylepieniem mi tej łatki - jestem tolerancyjny wobec geja=zapewne jestem ukrytym gejem

Hej mysty! Napisałam tutaj o sytuacji \'dramatycznej\', skrajnej etc - chyba az tak się nie bulwersujesz tym rowkiem? Dla ciebie widze nie (wow!), ale dla mnie jest różnica czy dziecko widzi w takiej sytuacji kobiete i męzczyznę, czy dwóch facetów! (uważam, że nie powinno w ogóle, ale bywa! Nie powiesz, że nie). W związku z tym - skoro dziecko pyta \'po co, dlaczego itd\' zaciekawione zjawiskiem- taką samą powinno otrzymac odpowiedź od rodziców hetero jak i homo. Czyli rodzice się kochają, więc to i tamto. i ROWEK był tutaj przenośnią, fakt mało kulturalną, ale niech będzie ODBYT:) Zadowolona? W związku z tym w dziecku kształtuje się przekonanie, że to NORMALNE. A jeśli nie - niech tatusiowie od razu powiedza 'dziecko, my się kochamy,dlatego tak robimy, ale to nienormalne izboczone, nie bierz przykladu z nas". No brawo... WIĘC GDZIE AUTORYTET? To taki maly przyklad...

Hej mysty! Napisałam tutaj o sytuacji \'dramatycznej\', skrajnej etc - chyba az tak się nie bulwersujesz tym rowkiem? Dla ciebie widze nie (wow!), ale dla mnie jest różnica czy dziecko widzi w takiej sytuacji kobiete i męzczyznę, czy dwóch facetów! (uważam, że nie powinno w ogóle, ale bywa! Nie powiesz, że nie). W związku z tym - skoro dziecko pyta \'po co, dlaczego itd\' zaciekawione zjawiskiem- taką samą powinno otrzymac odpowiedź od rodziców hetero jak i homo. Czyli rodzice się kochają, więc to i tamto. i ROWEK był tutaj przenośnią, fakt mało kulturalną, ale niech będzie ODBYT:) Zadowolona? W związku z tym w dziecku kształtuje się przekonanie, że to NORMALNE. A jeśli nie - niech tatusiowie od razu powiedza 'dziecko, my się kochamy,dlatego tak robimy, ale to nienormalne izboczone, nie bierz przykladu z nas". No brawo... WIĘC GDZIE AUTORYTET? To taki maly przyklad...

Jestem za. Kochac i tworzyc rodzine moze kazdy bez wzgledu na preferencje seksualne. Oczywiscie kazdy moze miec wlasne zdanie.. Tylu ludzi jest alkoholikami,sadystami,narkomanami..zyjacymi w ciaglej paranoi i katowaniu nie tylko samych siebie ale i bliskich..dlaczego takie dzieci maja nie byc kochane..a jezeli moga ta milosc dac im np dwaj mezczyzni..czemu nie..sadze ze lepiej jest byc kochanym niz nie...osobiscie znam pary homoseksualistow majacych dzieci (nie zyje w Polsce) i ich pociechy sa fantastyczne...i oni sa fantastyczni..a homoseksualizmem nie mozna sie zarazic..wiec nie ma w tym nic groznego. Jestem za bo kazdy ma prawo do milosci..do rodziny..i kazdy kto umie dawac i chce dawac ..powinien miec do tego prawo. Pozdrawiam