Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muffinka

oddawanie moczu

Polecane posty

Gość Muffinka

Witam serdecznie, mam problem z pęcherzem. Nie odczuwam żadnego bólu, jednak bardzo rzadko chodzę siku, mimo że bardzo duzo piję ( 5-6 herbat, woda mineralna + kawa rano obowiązkowo). Przy takiej ilości, od dwóch tygodni odwiedzam wc 2-3 razy dziennie. W tamtym roku miałam problemy z zapaleniem pęcherza, jednak od lutego ub. roku nie mam z tym problemów. Teraz czuje się opuchnieta, no bo przeciez gdzieś te płyny muszą sie podziewać :( Jaka może byc przyczyna? czy miał ktos taki problem?

Gość może to kłopoty z nerkami
wybierz sie koniecznie do lekarza!

Gość Muffinka
Ale własnie nic mnie nie boli... nigdy nie chorowałam na nerki. więc tym bardziej. W tamtym roku przy okazji zapalenia pecherza, zapytałam lekarza, jaki jest powód, ale w odpowiedzi lekarz przepisał mi...furagin. Który pomógł na 2 nastepne godziny. teraz na szczęście zapalenie nie wraca, ale przeraża mnie to, że przy takiej ilości spozywanych płynów tak mało ich "oddaje".

Gość schorzenia nerek nie muszą
bolec!To,ze nerki Cię nie bolą i ze nigdy nie miałąsz nimi problemu nie znaczy,ze teraz nie masz jakiś dolegliwości właśnie związanych z nerkami!To nie jest normalne,że pijąc tak duzo tak rzadko chodzisz oddawać mocz:-oJak najszybciej zgłos sie do lekarza!Z nerkami pęcherzem nie ma zartów!Niewykluczone też,ze masz cos z pęcherzem,schorzenia pęcherza też często pzrebiegaja bezboleśnie.Brak bólu moze zmylic,dajac fałszywe zludzenie,ze wszytsko jest ok:-(Natychmiats wybierz sie do lekarza!!

Gość vanessaaa
pamiętaj chore nerki nie bolą!!! wiem to po sobie

Gość nefro
kiedy w wynikach wychodzi zła kreatynina, i nerki zaczynaja bolec jest juz zbyt późno na leczenie, pozostają dializy. Nerki nie dają znac po sobie, że są chore, choroby nerek są wykrywane zazwyczaj przypadkowo. Idż koniecznie na USG nerek, zrób podstawowe padanie moczu oraz posiew. Zabadaj krew - kreatyninę, mocznik, wapń, fosfor. I idź do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Muffinka
byłam u lekarza. Powiedział, że to niekoniecznie musi oznaczac cos złego...dziiiiwne. oczywiście dostałam skierowanie na badanie moczu i krwi (kreatynina, fosfor, potas, itp), ale po wielkich prośbach. Poczułam sie jak hipohondryczka. zobaczymy co się okaże po badaniu.

Gość hhhmmmmm....
powaŻne, a nie powarzne of course :/

Gość biednaaaa
a ja za to sikam non stop, zamien sie

Gość do autorki topiku
ZMIEŃ LEKARZA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Doktor Dorn
Ograniczyć masturbację, wybrać się do urologa.

Gość życzliwy........
Doktor Dorn---> ty to chyba faktycznie lekarz, skoro nie wiesz, że od nerek jest NEFROLOG :P konowale jeden, a do urologo to sam idź i do androloga od razu też :P (sprawdź na google, co to takiego ten androlog) :D :D :D biednaaaa-----> poliuria? Fatalnie, ale chyba to leczysz?