Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość +ja

plamienia a duphaston !

Polecane posty

Gość +ja

jestem w 6 tygodniu ciąży i mam plamienia. Od wizyty u ginekologa i USG ( jest wszystko ok nawet bijace serduszko widziałam :) ) minęły juz 4 dni a ja nadal mam plamki moze już nie brązowe i mniej liczne ale bardziej żółte ale są... Lekarz zalecił mi duphaston i biore go 3 razy dziennie. Mam pytanie po ilu dniach przestałyście plamić po braniu duphastonu?

Gość 00up
up

Gość wielbicel kobiecych ...
nie wiedzxialem ze sie tak robi jak sie jest w cizy :(

Gość beatrice
mnie przeszlo po jakichs szesciu dniach, ale bralam duphaston 4 razy dziennie. i duzo lezalam albo siedzialam, prawie wcale nie wychodzilam z domu, duzo dzwigania. gin powiedzial mi, ze plamienie moze byc z tego powodu, ze lozysko jest nisko, ale ze sie podniesie i niekoniecznie musi to znaczyc, ze cos sie powaznego dzieje. radze nie panikowac, tylko odpoczywac duzo. teraz jestem w 20 tc i od jakichs dwoch miesiecy czuje sie super, nawet chodze na joge i robie swiece. wiec nie martwcie sie, jeszcze bedziecie smigac :)

Gość beatrice
oczywiscei mialo byc zero dzwigania :)

Droga +ja Ja zaczęłam brać ten lek(na podtrzymanie ciąży)w ok trzecim miesiącu i lekarz zakończył mi go dawać po ok trzech miesiącach ale moja ciąza była zagrozona jeszcze w inny sposób. Plamienia powinny ustąpić ale jak szybko niewiem. W mioi przypadku po ok niecałym tygodniu.

ja miałam podobne plamienia przez 10 dni i duphaston nie pomagał. Wylądowałam w szpitalu, bo to już było za długo. Ale wszystko teraz jest ok. Powodzenia!

Gość 076
up

Zażywałam duphaston od 5 tyg bo miałm plamienia trwały dwa tyg , lezalm i brałam duphaston i po dwóch tyg w końcu mineły i było juz wszytsko ok. Martwiłam sie bo plamienia trwały długo czasem przechodziły na jeden dzień a potem sie znów nasilały lekarka stwierdziła ze póki nie sa one krwawe tylko brązowe to sie nic nie martwic tylko lezec plackiem non stop. no i pomogło i urodziłm zdrowa córeczkę. A duphaston brałam do 4 miesiaca.

a u mnie w 7 tyg było dopiero widać bicie serduszka.

Gość Jo-Aśka
Dasia, trochę mnie podniosłaś na duchu:) Mam nadzieję że i u mnie się dobrze skończy. Pozdrawiam:)