Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Gość kola52
witam serdecznie jestem już prawie 3 miesiące po operacji u mnie wszystko zagoiło się ladnie tylko w środku jeszcze czuje malutkie zgrubienia. niczym już nie smaruje. ja miałam operacje na nfz w łęcznej i jestem bardzo zadowolona. przypomne ze miałam rozmiar k a obecnie mam miedzy c a d. teraz te rozmiary to są tak pokręcone że w głowie się nie miesci więc nie patrzcie na cyferki . arlecin współczuje ci ja również miałam dluższy czas ranke pod prawą piersią ale wygoiłam ją mascią cynkową ona osusza rane i wtedy szybciej sięe goi został mi tylko slad, dziewczyny jakie to przyjemne uczucie chodzic bez i nik za wami się nie ogląda i nie komentuje. wszystkim po zycze szybkiego gojenia a przed wytrwałości w dążeniu do wymarzonego celu.

Gość biuściasta_ziom
hej dziewczyny. chciałabym zmniejszyć sobie biust, bo noszę rozmiar 65D. mój facet marzy o malutkich piersiach, miseczka A lub nawet AA. i ja też myślę, że wyglądałabym wtedy subtelniej i byłoby mi wygodniej. co o tym myślicie? :)

Gość gość
biuściasta_ziom, wydaje mi się, że przesadzasz, miseczka D, to jedna z mniejszych, zwłaszcza przy obwodzie 65, bo przy 80 to byłoby już A. Z takim rozmiarem nie masz co marzyć o operacji na NFZ, jedynie prywatnie za duże pieniądze. Na pewno chcesz to zrobić dla swojego faceta, skoro on lubi miseczkę A niech sobie poszuka 13-latki, choć i one chyba już mają większe

kola52 fajnie, że się odezwałaś :) Wiesz, ja też mam wrażenie, jak poruszam lewą ręką i pracuje mi mięsień piersiowy, że coś mi tam przeszkadza w środku, bo prawa jest już dawno ok. Co do tych spojrzeń ludzkich i komentarzy masz rację, też zauważyłam, że już faceci nie zabijają się o drzwi od sklepów, bo zazwyczaj jak się z takim w drzwiach mijałam, to tak się oglądał, że w drzwi nie trafiał i walił głową w szybę ;-) I wiesz co, nie lubię już szerokich bluzek, szukam takich dopasowanych w pasie, jest bossko :) Mam nadzieję tylko, że jak mi opadną zmniejszy się ta dysproporcja, bo pomimo, że są na wielkość takie same, to prawa jest płaska, a lewa bardziej sterczy do przodu, ale chyba coraz mniej, ale najbardziej mnie cieszy, że już od paru tygodni mogę spać na boku i się reszcie wysypiam!

biuściasta_ziom, a czego Ty chcesz? Przeszkadza Ci ten biust? Masz z nim jakieś problemy zdrowotne? typu kręgosłup, obtarcia, brak akceptacji - psychika. Bo wiesz, Twój aktualny facet lubi płaskie deski, taka jego wola a co jak następny bedzie chciał cycatą? Najpierw sobie zmniejszysz dla jednego, potem wszczepisz implanty dla drugiego? Poddasz się poważnej operacji by spełnić czyjąś zachciankę? Podejmiesz ryzyko komplikacji, niewybudzenia się z narkozy? Pomyśl o sobie w tym momencie. A potem kobiety się żalą, że faceci traktują je instrumentalnie. Jeśli dają sie tak traktować, ba nawet nie które chcą to dla takich facetów to woda na młyn. Dziękuję za uwagę.

biuściasta_ziom, istnieje jeszcze takie niebezpieczeństwo, że nawet jak je zmniejszyć, to facetowi nie będą się podobać, bo są blizny, albo kształt nie ten, albo brodawki nie w tym miejscu, co lubi. Może niech wyrysuje szablon i da lekarzowi przed operacją, żeby nie było nieporozumień :)) Ile Ty masz lat dziewczyno? Coraz częściej myślę, czy nie jest zasadne, żeby przed tego typu operacją wymagana była konsultacja u psychiatry.

Gość D_H
Ja mam 65A i wiele bym dała, żeby mieć 65D. Facet, który pragnie deski? Pierwsze słyszę, to chyba jakaś prowokacja :P

Gość gość
albo facet pedofil ;-)

No i jestem już po wizycie.W poniedziałek mam stawić się do szpitala.Mają wycinać martwicę (nie wiem jak głęboko sięga po czyszczeniu w gabinecie).Na oddziale mam mieć teraz usg piersi bo ta z raną jest za twarda i ma cellulit! i jest dołem czerwona.Zdecydują co zrobić-najprawdopodobniej w znieczuleniu miejscowym oczyścić i zeszyć ponownie ranę:)Doktorek chyba olał sprawę zamiast zając się tym wcześniej.Dzisiaj był inny lekarz.

Gość kasiol2013
mania35 u mnie rany ok, jeszcze troche saczy sie na laczniu szwy pionowego z poziomym ale z dnia na dzien jest lepiej. swedzi mnie tylko caly biust, chodze i sie drapie :) co do rozmiaru to masz racje, nawet jak wyjdzie ze jest to F-G to i tak jestem w 100% szczesliwa bo sa wizualnie o ponad polowe mniejsze i stoja.jedyny defekt to brak czucia w sutkach ale jakos to przezyje. Mam nadzieje,ze ty na koniec grudnia tez sobie wszytko dograsz i dolaczysz do nas. Arlecin co u lekarza?

Ja próbowałam nosić i myślę że dobrze dobrany tylko że fiszbiny przeszkadzały 34FF wcześniej nosiłam taki sam model 32J.(ang),drugi 80DD a pooperacyjny mam z La Redoute zapinany z przodu 95E,mogłaby być miseczka D.Francuzki mają inną rozmiarówkę.

Gość Redukcja
Nie wiem jak wyglada 65 D, ale wiem jak wyglada 75 B, bo taki teraz mam. pewnie mozesz sobie Zioma ten biust troche zmniejszyc. prywatnie rzecz jasna.jesli masz mega jedrny, to moze zrob sobie lepiej liposukcje. po operacji, coz, bedziesz miala brzydkie blizny. nie ma sie co oszukiwac. piekne nie sa. Zioma, rozumiem, ze masz jakies 150 cm wzrotu, ze ci D przeszkadza. ogolnie, to trzeba byc glupim, zeby brac pod uwage zdanie facetow na temat biustu. z domu bez biustonosza i w samej koszulce, to bym na pewno nie wyszla. choc teraz, jak i wy, moge! biust najabardziej zmiekl po bokach. Kola, niczym nie smarowalas i nie smarujesz, tak? bo ja tez tak teraz. tylko plastry. Zdesperowana, moja prawa piers zawsze byla w lepszej formie, niz lewa. czemu tak? a ten biustonosz z fiszbinami, to w sumie kiedy mozna zaczac nosic?

Niektóre dziewczyny od razu wskakują w fiszbiny, ja jestem dwa miesiące PO i jeszcze chodzę w bezfiszbinowych, ale przymierzam się do tego, żeby mi piersi ładnego kształtu nabrały, bo jak maja nabrać, jak ja ciągle typu sportowego przywdziewam :)

Gość Redukcja
zatem Zioma nie masz, co zmniejszac :D nosze teraz taki biustonosz ze sloggi. nie jest pewnie najlepszy, ale jak pisalam, niczego innego nie znalazlam. i ten biustonosz, to jeszcze one size jest. wiem, szok. http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/underkläder/bh-toppar/sloggi-970/one-size-bra-208615-1/

Gość Redukcja
widze,ze cos nie tak z glupim linkiem

Gość gość
Redukcja, jaki rozmiar miałas przed?

Gość Redukcja
do Gosc moj biust jednak nie zostal duzo zmniejszony, bo lekarz nie uznal tego za dobry pomysl. moj biust zostal totalnie podniesiony i troche zmniejszony. pisalam tu juz duzo i czesto sobie sama przecze. trudno mi bylo okreslic poprzedni rozmiar, bo skora u mnie byla bardzo rozciagnieta. 75 C/D przy wiekszej wadze. gdy chudlam, moglam biust wcisnac/ upchac w 75 B. operacje mialam robiona po tym jak troche przytylam, wiec C/D zostalo zmniejszone do B, juz nie wiszacego totalnie. dodaje, ze jestem niska. 155 cm. tez chcialam jak najmniejszy, ale przeciez A, to jest zasadniczo nic.

Gość Redukcja
Zdesperowana tak, jest wygodny, ale juz zauwazam, ze zbyt dobrze nie podtrzymuje. chce nowy i inny, ale wole go najpierw przymierzyc. Gosia, no w sumie takie powinno sie nosic po operacji :) ja tez dostalam szwedzki biustonosz po operacji, ale go znienawidzilam nastepnego dnia i zdjelam!!!! zalozylam inny. byl troche za duzy w miskach. i choc tez byl na 75 cm, myslalam, ze sie w nim udusze.

Gość gość
Redukcja, mogę wiedzieć ile masz lat? Pytam, bo mam podobny problem, dużo rozciągniętej skóry.

No właśnie, tak a propos obwodów, ja przed operacją nosiłam 70-75 pod biustem, a teraz 80 i to czasem potrafi cisnąć, o co kaman, przecież nawet deczko schudłam, a nie przytyłam, tak sobie myślę, może mi się żebra rozprostowały, jak je przestałam ściskać stanikami, bo przecież wcześniej trzeba było, bo inaczej tył stanika lądował po chwili na szyi, bo go ciężkie cyce ciągnęły w dół :)

Arlecin, mam nadzieję, że skutecznie Ci pomogą. Zdrowiej! Ja już w poniedziałek dowiem się co i jak. Nie mogę się doczekać. Obawiam się, że będe jednak rozczarowana. Ale liczę na odłożenie w czasie zabiegu a nie zupełną dyskwalifikację a na wadze -5kg :) a cycki i tak się wylewają z miseczki K wrrrr... Mi cycki nie chudną, naprawdę

Obudziłam się dziś o 1 w nocy, a że zawsze śpię przy włączonym telewizorze (takie małe zboczenie :) ) zobaczyłam na ekranie kobitkę z wielkimi cycami. Zaczęłam się przysłuchiwać o co chodzi, a to właśnie był program, tyle że amerykański, z cyklu Sekrety chirurgii itp. No i obejrzałam sobie całą operację i nie było to takie znów straszne, w każdym bądź razie zachwyciłam się wynikiem końcowym: piersi miały boski kształt, dokładnie taki, jak mają młodziutkie dziewczyny naturalne piersi, powiedzmy w rozmiarze D. Nigdy, ale to przenigdy moje takie nie będę :( I wiecie co jeszcze? Ten doktor mówił tej kobiecie, że maksimum może jej zmniejszyć do DD, a i to nie daje nawet gwarancji na te DD, bo mogą wyjść większe, bo bardziej radykalne zmniejszenie może doprowadzić do komplikacji.... Więc może nie psioczmy tak na tych naszych doktorów, że nam za duże zostawili, widać to dla naszego dobra :)

Gość kasiol2013
zdesperowana68 zgadzam sie z toba, ja przed operacja nosilam pod spodem 75, 4 dni po operacji kupilam 85 (bo opuchlizna) teraz juz nie jestem opuchnieta a musze miec 80 -dziwne to,ale i tak nic nie przeszkodzi mi w cieszeniu sie moim nowym,malym biustem,no moze za duzy brzuch,ale jak tylko sie zagoje to zabieram sie za siebie :) natka80kl wiem,ze po utracie wagi cycki nie chudna,mi jedynie jeszcze bardziej wisialy :( przy swojej wielkosci biustu raczej powinno sie udac, badz dobrej mysli i czekamy na wiesci w poniedzialek. zdesperowana68 ja juz kiedys pisalam,ze zmniejszenie powinno byc do jakiegos rozmiaru C-D, jasne ze wszystko moza usunac,ale zeby nie bylo problemow to jakas czesc powinna zostac. ja tam z mojego lekarza jestem zadowolona, choc biust nie ma fajnego okraglego ksztaltu jak w gazetkach dla panow to i tak mi sie podoba. pozdrawiam

Gość Gosia68
A ja miałam pod biustem 70, staniki noszę 70j, 75 są zbyt szerokie, nawet jak przytyłam. Ostatnio się zmierzyłam, żeby wiedzieć jaki kupić stanik po operacji i szok - 83 cm pod biustem. Kurcze, wiedziałam, że przytyłam, ale nie myślałam, że aż tak. Cycasta Małgosia, Ania - zbliża się Wasz termin, a potem nieco ponad miesiąc i moja kolej. Dziś byłam na badaniu krwi, boję się, że pojadę i z jakiś powodów odwołają mi operację.

Gość Redukcja
do Gosc - 39. O nie, ja swojemu od razu powiedzialam, ze mam miec uniesione i zmniejszone dodtakowo o tyle, o ile sie da. Zdesperowana, no wlasnie takie mialam zaraz po operacji - jablka. i wcale mi duzo nie opadly. mierze sobie te odleglosc. u mnie bez zadnych komplikacji, bo nigdy nie mialam problemow z ranami, krazeniem itd, itp. no i tez nie wiadomo ile mi lekarz wycial. a prysznic to bralam dopiero po 10 dniach, bo nie chcialam na te rany lac wody :D Natka, trzymam kciuki jak diabli! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się