Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

gogusia78, mi lekarz zmierzył piersi i wyszło 42, poza tym też mam k-l przy 85 pod biustem. Nie pytał o żadne zaświadczenia itp, dopiero na końcu dałam zaświadczenie od ortopedy to się ucieszył i dodał do dokumentacji. Ja mam termin na 01.2014 ale na nfz to normalne i wcale mnie taki termin nie zdziwil. Popracuje nad wagą do operacji :)

Gość Gosia68
Gogusia, a ile czekałaś na konsultację? Ja z jednej strony cieszę się na operację, z drugiej cały czas myślę, czy lepiej nie poczekać i zrobić jednak gdzieś bliżej, a do Krakowa mam godzinę

Gość _elka_
zdesperowana dzieki za wsparcie mam nadzieje że będzie tak jak piszesz (przez chwile to myślałam że te dreny to tylko na onkologii i że to jakiś przedpotopowy sposób nie pamiętam żebym coś o tym czytała) mam nadzieję ze ta niania rzeczywiście wystarczy na trzy miechy bo to też koszt dodatkowy - niby mniej niż operacja za własne pieniądze ale jednak. uściski dziewczyny dzięki ze jesteście i mimo wszytko dzięki ze bóg dał takie bimbały większej liczbie babeczek zawsze to w kupie raźniej szkoda ze ta grupowa operacja nie wchodzi w grę ;)

Gość cycasta Małgosia
Dziewczyny kochane, jadę jutro do Lublina. A w poniedziałek do Łęcznej:-) Trzymajcie kciuki, nie będę miała dostępu do internetu, ale zdesperowana da Wam znać, jak poszła operacja. Dzięki za wszystko - zdam relację, jak tylko wrócę. Ściskam Was wszystkie PRZED i PO.

Gość Gosia68
Małgosiu, trzymam mocno kciuki za Ciebie. I za Anię oczywiście też. Kiedy masz operację? we wtorek? To cały wtorek trzymam kciuki:-) Za 7 tygodni moja kolej

Gość kasiol2013
mania35 dzieki za zyczenia,do bolu swietowalam=tak jak mi radzilas,bylo tak dobrze,ze teraz nadal boli :D ania75k i cycasta malgosia szalejecie w ostatnim weekendzie?juz tylko 2 i pol dnia :D:D:D czekam na obszerna relacje.powodzenia _elka_ dzieki za zyczenia rozlake przezyjesz, to tylko 4-5 dni, ty lepiej mysl zeby dokonac dobrego zakupu przed polozeniem sie w szpitalu - stopery do uszu - jak dostaniesz chrapiaca sasiadke, bo inaczej zamiast cieszyc sie nowym,malym biustem bedziesz myslala jak tu obca osobe przydlusic poduszka... nie strasze cie,ale bedziesz miala przerabane,tutaj dziewczyny albo nie maja dzieci,alebo dzieci sa starsze (ja mam 3 i5lat) z cala pewnoscia juz po 7-8 tyg bedziesz smiagala,ale poczatek z tak malutkim dzieckiem bez noszenia go na rekach bedzie ciezki.musisz pomysles jak radzic sobie sama, np.zmiana pieluchy na podlodze,zeby mlodego nie podnosic. co do przytulania, ja po tyg juz przytulalam, tylko nie podnosilam, teraz jestem (za 2 dni) 4 tyg o operacji i nadal ich nie podosze. dreny sa wyjmowne w zaleznoci ile plynu z ciebie wycieka, ja mialam operacje w pon, a wyjeli mi dreny w srode czyli szybko. jak sa dobrze ulozone i przymocowane bandazami tonie jest z nimi zle. prawego w ogole nie czulam,a lewy mi sie przesunal i mi przeszkadzal ale byl to bol do wytrzymania, po prostu takie nieprzyjemne uczucie. bedzie dobrze, najwazniejsze ze sie zdecydowalas i ze termin juz niedlugo. do tego jak masz faceta ktory cie wspiera to juz polowa sukcesu. ps. a w kosmos polecisz jak ci zapodadza znieczulenie :D o narkozie nie masz co myslec, jedziesz na sale, podlanczaja cie, cos mowia, odplywasz, nie wiesz nawet kiedy,a jak sie budzisz to jest 5 godz pozniej i nie masz juz balastu przed soba. gousia78 termin odlegly, w krakowie robia na nfz? moj biust ok, oby tak dalej, tzzn porozlazila sie prawa piers na laczeniu ale niby tak ma byc. oj dorwalabym tego stazyste, ktory mi to szyl i pokazalabym jak sie szyje na okretke zeby nic sie nie rozchodzilo. ja wiem,ze oni musza sie na kims uczyc,ale dlaczego akurat na mnie???

Gość _elka_
cycasta Małgosiu Aniu trzymam kciuki na pewno się uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kasiol2013 dzięki za informacje, będę miała nianię więc zakładam że to ona zajmnie się przewijaniem itp. a po południu będzie mąż więc nie będzie z tym problemu. Mam nadzieję że dam radę w szpitalu bo jak rodziłam tego młodszego to uciekałam ze szpitala właśnie żeby tego starszego choć na chwilę zobaczyć. a mam tam posiedzieć ponoć jakieś półtora tygodnia. czyli po tygodniu piersi nie bolą tak że można przytulać maluchy??? bo to mi się wydaje najbardziej przerażające, brak przytulania ;) natka80kl na pewno dasz radę z wagą ja przez ostatnie dwa lata byłam cały czas w ciąży (:):):)) i w jednej i w drugiej przytyłam po 26 kg, jestem już 9 m-c po drugim porodzie i waga wróciła do normy . Co prawda to chyba głównie zasługa moich chłopaków, bo jestem obsługa całodobowa, ale wierzę ze dasz radę jak się człowiek zaweźmie to nie ma zmiłuj. Jak jeszcze nie miałam dzieci to odchudzałam się na zeszyt, czyli zapisywałam WSZYSTKO co jadłam każdy najmniejszy kęsik każdą łyżeczkę cukru do herbaty, jak widzisz co jesz to tak jakoś łatwiej idzie, dla mnie przynajmniej to jest najlepszy sposób. Trzymam kciuki.

Gosia68, z tego co pamiętam, to gogusia zaczęła się starać o konsultację w Krakowie jakoś tak jak ja trafiłam na forum, czyli koniec kwietnia albo maj, tak mi się wydaje, czyli jakieś 3 miesiące czekała? cofnij się na forum, to znajdziesz :)

Gość zabka681968
Witam.Opisywalam jakis czas temu swoja historiei i prosilam,o informacje panie ktore mialy zmniejszanie piersi w Euroklinice Katowice ul Stolarska 17 lub w szpitalu im.Orlowskiego ul Czerniakowska 231.Bardzo prosze o kontakt panie:Magda022,Zdesperowana68,Zurfilda,Kasio2013,Hexe asuu,Kukaburra66,Kola,Pozwolilam sobie wypisac,bo te osoby wyczytalam,ze sa po operacji i ktoras z pan miala operacje w Warszawie w szpitalu im.Orlowskiego.Ja mam wyznaczone terminy w obu szpitalach,ale to dopiero bedzie pierwsze spotkanie i nie wiem co powinnam miec ze soba i jak mowic,aby nie zostac odrzucona do operacji.Nie wiem ktory szpital lepiej wybrac,bo nie znam nikogo kto moglby mi dac wlasciwa OPINIE,a zly wybor moze mi zrujnowac zycie.Mam na mysli nie udana operacje.Bardzo prosza o wypowiedz na forum lub moj E-mail.Pzdrawiam.

Gość kasiol2013
zabka681968 ja jestem po orlowskim, dr nowak. na konsultacje zabierasz ze soba skierowanie do danej kliniki/poradni od lekarza rodzinnego i najlepiej opinie od ortopedy dot zmian w kregoslupie spowodowanych zbyt duzym biustem. jezeli cie zakwalifikuja to moga chciec jeszcze zaswiadczenie od dermatologa o odparzeniach i otarciach pod biusem ale to potem. musisz cofnac sie troche i poczytac, w kazdym szpitalu jest inaczej.o katowicach nie czytalam,albo po prostu nie pamietam, skoncentrowalam sie na orlowskim. co do wyboru, to chyba ten szpital ktory jest blizej. co do zmarnowanego zycia to troche chyba za duze slowa, jak juz cie zakwalifikuja i bedziesz miala operacje, to pierwsze co sie liczy to to ze nie masz juz balastu przed soba, a reszta sama sie ulozy,ja chcialam miec piekne okragle piersi a niestety tak sie nie dalo,bo formuje sie z tego co sie posiada. ale to co najwaziejsze jest zrobione: 1. jestem odciazona od tych dwoch zwisow 2.operacje przezylam 3.goje sie w miare ok 4udalo mi sie na nfz 5 plecy nie bola 6. nosze sukienki bez ramiaczek 7.swietnie sie czuje a co do opinii, skoro to jest tak ciezki wybor, to poswiec kilka nocy na przeczytanie calego formu tak jak ja to zrobilam i wtedy bedziesz miala pelen obraz. powodzenia

Gość Gosia68
Zabka, pamiętam Twij wpis. Pytałam Cię, czy masz pewność, że w Euroklinice zrobią ci na NFZ, bo ja pytałam przez telefon i powiedzieli, że nie

Gość Gosia68
Zdesperowana, jak widzisz ciągle drążę, czy gdzieś nie da się bliżej, ale wiąże się to z dalszymi terminami. Zaczynam się bardzo bać i myślę, że to moja podświadomość usiłuje uciec, bo wymyśla różne przeciwności. Często prześladuje mnie myśl, że doktor nie widział wszystkich papierów i jak się stawię, to okaże się, że nie kwalifikuję się do operacji. Ostatnio jakoś kręci mi się w głowie i to też chyba z nerwów, bo zrobiłam nawet badanie krwi. Ania i cycasta(już za moment nie) Małgosia - jestem myślami z Wami i czekam na wieści po transformacji na małobiuściaste:-)

Ja już spakowana i zastanawiam się ciągle czy wszystko wzięłam ze sobą .Mam stracha :/ mam nadzieje że trochę minie jak już będę w szpitalu

Gość kasiol2013
ania75k i cycasta malgosia trzymajcie sie dziewczyny, wszystko bedzie dobrze, byle do wtorku :)

Dziewczyny ja Was bardzo proszę trzymajcie kciuki za mnie w środę bo ja będę miała operacje w środę, a cycasta Małgosia we wtorek .:)

Gość Gosia68
Ania, masz jak w banku:-) A jeszcze się pomodlę za Ciebie

Gość gość
kasiol2013.Dziekuje za blyskawiczna odpowiedz na moje pytanie.Postaram sie w miare mozliwosci przeczytac wiecej wpisow i dowiedziec sie wiecej na ten temat.Mam pytanie kiedy mialas ta eracje ijak czolas sie po niej,czy bardzo bolalo.Po operacji jak dlugo tam sie jest i jakie sa dalsze wytyczne lekarza.Wymiary mojego biustu to GG,ale ostatnio wydaje mi sie ,ze chyba wiecej,bo zaden stanik mi nie pasuje.Trzy lata temu ur trzecie dziecko (synka) iwygladam nie fajnie.Jaki rozmiar ty mialas przed operacja,a jaki masz teraz?Czy masz czucie i czy blizny sa widoczne.Pisalas,ze nie dokonca spelniaja twoje oczekiwaniai boje sie ,ze ja tez tak moge miec.Pozdrawiam.

Gość gosc zabka681968
kasiol2013 gosc to zabka681968

Gość gosc zabka681968
Gosia68 Nie wiem,o co chodzi z ta euroklinika,bo ja dzwonilam i potwierdzili,ze operuja na NFZ.Mam wizyte na pazdziernik,ale jutro zadzwonie i dopytam sie jeszcze raz.Powiedzieli ,ze placi sie przy pierwszej wizycie 120zl.Pozdrawiam

Gość Redukcja
Ania, Malgosia - trzymam kciuki! u mnie jutro bedzie 6 tyg. jestem juz raczej w pelni zrehabilitowana. przynajmniej ja tak uwazam. prawa piers jest juz calkiem miekka. zatem nie musze czekac rok:) nie wiem, czemu ta lewa "w tyle jest" za prawa. szkoda. tez jest juz prawie miekka, ale nadal odrobine boli przy dotykaniu. nie moge tez przebolec, ze lekarz doslownie tu i owdzie, chybil o kilka milimetrow, gdyby tego nie zrobil, obie piersi i sutki, bylyby identyczne. jedynie sa tej samej wielkosci. te "chybienia" widze i ogrania mnie zal. uwazam, ze nie nalezy mu sie cala suma, jaka zaplacilam :D kilka dni chodzilam bez plastrow, bo zaczelam sie drapac. kupilam juz inne. dla tych, ktorzy maja uczulenie na zwykle. normalnie tez wielki zal, bo niektore czesci ciec tak wygladaja, jakby tam wcale nie bylo nic ciete, a niektore sa takie czerwone. u mnie te ciecia pod piersiami sa jakby najgrubsze i w niektorych miejscach wypukle. one juz nigdy nie beda gladkie. piersi mi az tak bardzo nie opadly. Elka, mam nadzieje, ze ten onkolog zrobi to jak nalezy! w koncu chodzi o to, zeby te piersi byly do siebie podobne i jakos ladnie wygladaly. zadnych drenow nie mialam. wysaczylam sie na bialy biustonosz. dlugo to nie trwalo. a ja wlasnie czytalam, ze dreny, to dodatkowy bol i blizny. moze zle czytalam. Elka, poniewaz nie mam dzieci, nie potrafie zrozumiec twoich wyrzutow sumienia w stosunku do twoich synkow. bardzo bym chciala, zebys zaraz po operacji czula sie tak, jak ja. sama bym ci chetnie pomogla :) za bardzo sie zamartwiasz, a jeszcze nie wiesz, jak to bedzie i jak bedziesz sie czula po operacji. nie waz sie dzwigac oczywiscie. nie potrafie nic madrego na ten temat napisac, ale bardzo dobrze, ze bedziesz miala kogos do pomocy. najwazniejsze jest to, ze chociaz niezbyt sprawna, to bedziesz przeciez caly czas ze swoimi dziecmi. dla nich bardziej sie liczy obecnosc mamy, niz sucha pielucha :D dasz rade. strach ma wielkie oczy. spelnia sie przeciez jedno z twoich marzen!

Dziewczynki wybaczcie,że nie odpisuję na pytania ale czuję się fatalnie i czytanie sprawia mi duże problemy.. Na konsultacje umówiłam się ok.3 miesiące temu i robię operacje na NFZ..Lekarka tylko obejrzała mnie zapytała o rozm.(75K lub 75L) i ustaliła termin..Owszem,były wcześniejsze ale stwierdziła,że wolałaby żebym była jedna w tym dniu...tylko mam jeden problem,powiedziała,że sutki trzeba będzie całkowicie wyciąć, i póżniej nie będę miała w nich czucia.Wybaczcie ,że piszę tak prosto i może zbyt niedelikatnie ale tak właśnie zrozumiałam.

Gość gość
gogusiu dobrze zrozumiałaś i ciesz się, bo bez całkowitego przeszczepu sutków nie da się zmniejszyć bardziej niż o połowę, a tak masz szansę na fajne małe piersiątka :)

Nie zależy mi na tym,żeby mieć bardzo małe piersi.Mój wymarzony rozmiar to E lub F co przy moim rozmiarze jest i tak mały ;) Muszę się w końcu wziąć za siebie i zrzucić troszkę kg więc czeka mnie ciężka praca nad sobą ;)

Witam.Od paru dni staram się śledzić to forum i bardzo cieszę się że tu trafiłam.Postanowiłam coś napisać bo dzięki wam wszystkim dziewczyny(szczególnie dzięki zdesperowanej68-to ja pisałam do ciebie e-maila)odzyskałam nadzieje że moje marzenie się spełni.W kwietniu starałam się o zaświadczenie od ortopedy żeby pomniejszyć biust na nfz ,trafiłam na totalnego mruka który pogonił mnie i powiedział ,że to moje fanaberie i tak mnie zdołował że nie wiem czego się poddałam.Dopiero jakimś cudem znalazłam to forum i zobaczyłam światełko w tunelu,chociaż i tak nie do końca wierzę że się uda.Mam rozmiar 65h i 29-30cm od mostka do brodawki i bardzo obwisły biust,więc boje się że mam za małe i mnie nie zakwalifikują do operacji.Mam zaświadczenie od rodzinnej o wskazaniach do operacyjnego zmniejszenia piersi i stare( z przed półtora roku) usg piersi oraz zdjęcia rtg jedne z 2007 roku a drugie z kwietnia tego roku na którym ten wredny ortopeda nie stwierdził żadnych zmian(a na tamtym starym inny lekarz stwierdził).Mieszkam w Lublinie więc do Łęcznej mam rzut beretem i konsultację 22 sierpnia jak będę po to dam znać jak poszło.Pozdrawiam wszystkie dziewczyny PO i trzymam mocne kciuki za te które są przed!!!

Trochę się zamotałam i ten sam wpis zamieściłam chyba gdzie indziej albo niechcący zaczęłam nowy wątek ups

Gość kasiol2013
zabka681968 operacje mialam 15 lipca, ja czulam sie ok, oczywiscie jest lekki dyskomfort,ale jezeli w pore czyli w momencie gdy przestaje dzialac srodek przeciwbolowy poprosisz o nastepna porcje, to bolu nie czujesz.ja bylam od niedzieli do czwartku.normalnie powinnam od poniedzialku ale ze daleko mieszkam to lekarz azal przyjechac dzien wczesniej.po tyg pierwsz wizyta kontrolna, tydz pozniej druga a teraz bede mialawe wrzesniu. ja mialam 75K czyli twoje gg to malenstwa :D ale wiem ze kazdy biust jak jest obwisly paskudnie wyglada.w sportowym staniku mam E a w normalnym modelujacym FF -G -oni dobieraja do ciala zeby bylo proporcjonalnie,a ze ja do najmniejszych nie naleze, wiec u mnie jest super jezeli chodzi o rozmiar. czucia nie bede miala w brodawkach bo ja mialam przeszczep brodawki, niedalo rady na szypule,za duzo mi w dol wisialo.cala piers czuje z wyjatkiem brodawki. aha prawa piers mam wieksza niz lewa. ja jestem dopiero 4 tyg po wiec blizny sa widoczne :) ale widzialm biust NOWEJ-C i ona ta zdrowa piersprawa ma po prostu sliczna, gdybym nie wiedziala to nigdy bym nie powiedziala ze byla operowana bo blizny na tej piersi ma niewidoczne, u mnie super juz wyglada pasek (niecaly) pionowy w lewej piersi, to zalezy jak szybko sie goisz i jak cie zszyli.prawa piers mi sie porozlazila-podejrzewam ze szyl to stazysta, ale i tak jestem zadowolona.konczy sie lato a ja dzis kupilam 4 sukienke bez ramiaczek :D dobrze maskuje wystajacy brzuch :( robila ktoras operacje na brzuch na nfz??? redukcja jak dla mnie to od drenow nie ma wiekszych blizn, bo sa wsadzone, w przerwe na szyciu i jak dla mnie to byly potrzebne bo caly ten syf ze mnie wyciagnely, 2 dni sie z nimi pomeczylam i mi je wyjeli.da sie przezyc. gogusia78 ja mam to co ty bedziesz miala.zrozumialas lekarke poprawnie.wielka szkoda,ale najwazniejsze czyli pozbycie sie balastu-bedziesz miala zrobione. powodzenia. jak chcesz wiedziec cos wiecej to pisz.pa

Gość kasiol2013
Aguska65h nie zawsze wskazaniem do operacji jest tylko duzy biust, to ze mocno zwisa takze jest brane pod uwage.postaraj sie moze jeszcze innego ortopede zaliczyc,moze sie uda. a poza tym skoro udajesz sie do lecznej, to kilka dziewczyn ktore tak robily mowily ze nawet badan nie chcieli do kwalifikacji, musialy sie tylko rozebrac i na tej podsawie podejmowali decyzje.wiec powodzenia i daj znac 22 ania 75k oprocz wtorku bede tez trzymala w srode :D powodzenia, wszystko bedzie super.

Kasiol2013 mam nadzieje że to przejdzie idę na konsultacje do tego samego lekarza co zdesperowana68 a od niej nie chciał świstka od ortopedy więc mam nadzieje że u mnie też się uda.Nie wiem czy to że bardzo zwisają też jest wskazaniem bo niby ma to być ze względów zdrowotnych a nie estetycznych ale mam nadzieje że się uda jak będzie chciał jeszcze od ortopedy to mój gin obiecał pomóc załatwić ale dopiero we wrześniu więc najpierw zobaczę bez, może przejdzie trzymajcie kciuki

kasiol2013 mam mnóstwo pytań dotyczących wyglądu piersi po operacji...Dlaczego jedna pierś jest większa? Czy różnica jest duża? Czy brak czucia nie przeszkadza Ci? Ja w tej chwili nie mam wsparcia ze strony męża...wcześniej wydawał mi się ,że popiera to co robię ale właśnie...wydawało mi się... :((( stwierdził,że jemu się podobają i już...estetyka...estetyka...estetyka...szkoda...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się