Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julenka

kordocenteza

Polecane posty

Gość julenka

Czy ktoras z przyszlych mamus miala moze robione badania prenantalne?Szczegolnie chodzi mi o kordocenteze.

miałam robioną kordocenteze.. ale to badanie robi sie w puźniejszej ciąży. badanie polega na przebiciu sie długą igłą przez powłoki brzuszne, worek owodniowy i przebiciu sie do pępowiny. z tej pępowiny pobierana jest krew do badania.. badanie to jest ryzykowne.. mało ale jest...ryzyko to 1%-2%. ja robiłam to badanie bo moja córeczka miała chipotrofie... badania wychodziły dobrze i nie znali przyczyny... badanie było w 26 tygodniu ciąży... moja córka nie przeżyła tego badania.. kilka godzin potem przestało bić serduszko....

Gość julenka
Teraz kamien spadl mi z serca ze nie zgodzilam sie na to badanie choc decyzje mielismy podjac w ciagu kilku godzin.Przykro mi z powodu Twojego dzieciatka

Gość kiedy.....
kiedybadania prenantalne są wskazane ??

Gość julenka
tego dokladnie nie wiem np wtedy gdy lekarze podejrzewaja genetyczna chorobe u dziecka lub gdy w rodzinie byly takie choroby i jest ryzyko odziedziczenia jej

u mnie w rodzinie nie było wady genetycznej.. moja niunia miała hipotrofie i badania wychodziły prawidłowo wszystkie i stwierdzili że to wada.. zrobili badania i okazało sie że to jednak nie wada... badania wyszły prawidłowo a lekarze teraz rozkładają ręce bo nie wiedzą i nie mają pojęcia co sie stało :-(

Gość bolobolo
jak to nie wiedzą? nie chcą ci powiedzieć , że się dziecko wykrwawiło przez nakłucie w pępowinie .

Gość julenka
Moj synek na pewno ma wade serca jak i ja a niektore wady sa zwiazane z innymi chorobami genetycznymi wiec byla mozliwosc sprawdzenia tego z czego nie skorzystalam.Nie chcialam narazac dziecka i siebie - co ma byc to bedzie i tak tego nie zmienie :(

bolobolo... pewnie od tego serduszko przestało bić ale te badania nie wykazały powodu dlaczego dziecko miało chipotrofie.. wszystkie badania wyszły dobrze...wiec stwierdzili że to wada genetyczna.. po badaniu mogło sie tak stać ale wyniki tych badań wyszły bardzo dobrze więc nie wiedzą czym spowodowana była ta chipotrofia.......