Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuuuuzaaa

zapomnialam 1 tabletki yasmin prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość zuuuuzaaa

mialam zaczac brac tabletki yasmin. zaczyna sie je brac z pierwszym dniem miesiaczki,jednak mi sie cos pomylilo i myslalam ze z ostatnim. dostalam okres w piatek wiec powinnam wazic pierwsza tabletke. jednak w niedziele przeczytalak ulotke i okazalo sie ze bierze sie z pierwszym dniem,..boze jaka ja glupia:( nie wiedzialam co robic... kolezanka powiedziala mi zebym wziela dwie naraz, tobletke za sobote i za niedziele a poznij juz brala normalnie..czy tak mozana? zrobilam tak jak powiedziala.. ale nie wiem czy tak mozna.. czy to trzeba konecznie wziac 1 dnia okresu?czy to ma jakies znaczenie?? bo powinnam wziac w piatek..a wzielam w sobote za sobote i za niedziele.. czy jestem zabezpieczona?? i tak zamierzam w tym miesiacu kochac sie ejszcze z prezerwatywa ale czy juz przy drugim opakowaniu bede zabezpieczona?? prosze poradzcie mi!!

Gość no już trudno powinnaś była
wziąć w piątek więc teraz przez pierwszych 7 dni musisz się zabezpieczać ale na twoim miejscu zabezpieczałabym sie dodatkowo przez cały pierwszy miesiąc

Gość omg....
jak mogłas wziac dwie tabletki na raz chyba jestes nienormalna??:o nie moglas poczekac do nastepnego okresu albo po prostu wzaic jedna i zabbezpieczac sie dodatkowo przez kilka dni(bo tak sie robi gdy nie wezmie sie pierwszego dnia)...jestes glupia jak but skoro posluchalas koleżanki! autentycznie idiotka

Gość gipkus
Nie musisz brać 1 tabletki 1 dnia cyklu. Możesz ja łyknac do 5 dnia cyklu. Jeśli jednak weżmiesz pigułke póżniej niż 1 dnia, powinnaś sie przez conajmniej tydzień dodtkowo zabezpieczać. Jeżleli jest to twoje pierwsze opakowanie to powiinaś sie w trakcie jego brania dodatkowo zabezpieczać przez cały miesiąc ponieważ organizm potrzebuje czasu, aby przyzwyczaic się do zmian.

Gość zuuuuzaaa
ale ja wzielam dwie naraz,bo na ulotce jest napisane ze jak sie zapomni w pierwszym tyg. to zeby wziac dwie naraz.. tzn. ta jedna jak najszybciej,a ta druga normalnie.. wiem moze zle zrobilam,ale w nastepnym miesiacu juz bedzie ok??