Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cholera

zezik u niemowlęcia

Polecane posty

moje 4miesieczne szczescie chyba lekko zezuje.... idziemy jutro do okulisty, poki co czy ktorejs pociecha zezowala? rzekomo przesadzam i takie tam... i ze wszystkie dzieci troche zezuja..(wyczytalam w necie ze do 3miesiaca powinny sie oczki wyrownac) ktos ma jakies doswiadczenia z zezujacym niemowlaczkiem? jak sie leczy? czy rzeczywiscie do roku czy do 3 miesiecy sie wyrownuja oczki? i jak dlugo sie leczy?? wiem..jutro wizyta wszystkiego sie dowiem..ale .. niecierpliwie sie...

Gość htrdsxdr
nie martw sie, zezuja wszystkie dzieci, a trwa to zazwyczaj dluzej niz 3 miesiace, a potem mija bez sladu, moje dzieci zezowaly prawie przez pol roku

MOJA CÓRCIA MA PRAWIE ROCZEK I DO TEJ PORY ZEZUJE BYŁAM U OKULISTY I POWIEDZIAŁ ZE MAM PRZYJŚĆ DOPIERO JAK JUZ SKOŃCZY TEN SWÓJ ROCZEK. bO POMYŚL LOGICZNIE JAK MOŻNA U TAKIEGO 3 MIESIĘCZNEGO DZIDZIUSIA LECZYĆ ZEZA PRZECIEŻ OKULARKÓW MU NIE ZAŁOŻYSZ . I DZIECKU OCZKA PROSTUJA SIE TROCHE PÓŹNIEJ NIŻ PO 3 MIESIĄCACH MYSLE ZE TO MOŻE TRWAĆ NAWET WŁAŚNIE DO ROKU

;] znalazlam na gazecie.... troszke pesymistyczne artkuly o zezie..i im wczesniej tym lepioej do wyleczenia... czekam na wiecej wypowiedzi ze to mija...;]

i czy permamentnie sie oczki... rozchodza badz schodza czy czasem sie jej \"uda\"??

znalazlam:\" \"uciekanie\" oka w kierunku nosa lub skroni. Przy patrzeniu na wprost gałki oczne powinny ustawiać się równolegle. Nierównoległe patrzenie może się sporadycznie zdarzać u dziecka do 2.-3. miesiąca życia, ale nie później.Zez jest poważnym schorzeniem, które może sprawić, że chore oko powoli wyłączy się z widzenia, stanie się jeszcze słabsze. Konieczna jest wizyta u okulisty, który zaleci okulary i specjalne ćwiczenia.\" odnosnie okularow to przy brzdacach chyba zaklejanie oczka... ktos zaklejal???

bylam u lekarza... rzekomo to normalne i nawet jesli jest zezik to i tak sie nic nie da zrobic w tym wieku... nie chce byc madrzejsza od lekarza.. ale skoro zez okreslany jest leniwym okiem moze jakos je zmusic do pracy?? tytlko jak u takiego brzdaca?? moze powinnam pojsc do innego okulisty?? jakas mama wykonywala z maluchem jakies cwiczenia??? z tego co wyczytalam .. oko zezujace stopniowo traci ostrosc i rozwija sie niedowidzenie.. u brzdacow oczko moze fiksowac ale jesli to jest notoryczna fiksacja to chyba nie jest dobrze???

Masz prawo się martwić w końcu jesteś matką. A to , co mówi lekarz to prawda. Tego typu anomalie nie są groźne. Jednak , jesli się niepokoisz - odwiedź innego specjalistę. Nie wiem, czy istnieją ćwiczenia dla tak maklych kruszynek. Moja starsza pociecha miała zezik w wieku niemowlęcym, ale do ukończenia pierwszego roku życia wszystko bylo w porządku. Pozdrawiam.

prywatny kazal zrobic badanie dna oka.. czy nie ma zmian... w kazdym poradniku dla mam.. \"pierwszy rok zycia dziecka\" i innych tez w internecie twierdza ze do 3-4 miesiecy powinny oczki sie wyregulowac... lekarze..szczegolnie panstwowi twierdza ze do roku.. bo i tak nie da sie nic zrobic wczesniej... no nic mam nadzieje ze rzeczyiwscie przesadzam i zrobie dla spokojku to dno oka.. sklonnosc do zeza jest chyba dziedziczna..??