Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Teresa P.

Stwardnienie rozsiane

Polecane posty

Go艣膰 Teresa P.

Szukamy pomocy. W ubieg艂ym roku zdiagnozowano u mojej 25-letniej siostrzenicy Dominiki stwardnienie rozsiane. Inne mia艂a plany , takie jak wszystkie dziewczyny w jej wieku. W marzeniach nie by艂o choroby. Los chcia艂 inaczej. Jest to choroba uk艂adu nerwowego, w przebiegu kt贸rej uk艂ad immunologiczny cz艂owieka zaczyna nagle produkowa膰 przeciwcia艂a niszcz膮ce os艂onk臋 mielinow膮 w艂贸kien nerwowych. W miejscach, gdzie dochodzi do uszkodze艅, tworz膮 si臋 blizny i stwardnienia (st膮d nazwa choroby). Utrata mieliny powoduje brak ci膮g艂o艣ci w przewodzeniu impuls贸w nerwowych, a wi臋c upo艣ledzenie wielu organ贸w. Proces samozniszczenia organizmu mo偶na spowolni膰. Jedyny lek, kt贸ry mo偶e pom贸c Dominice to BETAFERON. Terapia powinna trwa膰 2-3 lata. Miesi臋czny koszt leczenia to oko艂o 3400 z艂. Przekracza to mo偶liwo艣ci finansowe rodziny. Wiemy jednak, 偶e na 艣wiecie jest mn贸stwo dobrych ludzi. Do nich zwracamy si臋 z pro艣ba o pomoc. Liczy si臋 ka偶da z艂ot贸wka. Nie musz膮 to by膰 jakie艣 wielkie kwoty od pojedynczych darczy艅c贸w. Dodatkowych informacji udziel臋 pod adresem: fordomi@wp.pl Numer konta: FUNDACJA NA RZECZ CHORYCH NA SM IM. B艁. ANIELI SALAWY PKO I/O Krak贸w 78 1020 2892 0000 5602 0016 1620 Has艂o DOMINIKA Fundacja jest Organizacj膮 Po偶ytku Publicznego, wi臋c darowizny mo偶na odliczy膰 od podatku.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nutapiki
Mo偶e dzisiaj kto艣 zdecyduje si臋 pom贸c Dominice? Mo偶e w艂a艣nie dzisiaj...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retanupi
Napisz do mnie na skrzynk臋 mail`ow膮. Mam prapozycj臋

Udost臋pnij ten post