Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja20

Czy wierzycie w przesąd?

Polecane posty

Gość Lukrecja20

Otóż czy wierzycie w taki przesąd jak meżczyzna/kobieta daję w prezencie zegarek?Niby jak sie dostanie to po pewnym czasie następuje rozstanie?:)

Gość Brondynka
Ja w to wierzę, dostałam kiedyś zegarek od męża i rozstaliśmy się. Potem od kolegi dostałam drogi zegarek i też nie jesteśmy razem, został mi tylko zegarek... Jeśli ktoś ci chce dać zegarek to odkup go za przysłowiową złotówkę od tej osoby, żeby nie brać go za darmo, bo wasz czas będzie piliczony. Powodzenia.

Gość pewnie przynudzam...
dostałam od męża chyba ze 4 zegarki - jesteśmy już wiele lat małżeństwem. Lecz jeśli wierzysz w zabobony to pewnie na Ciebie podziałają...

Gość blizz
a ja nie wiedziałam o tym ale od mojego bylego dostalam na urodziny w grudniu a w marcu juz ze soba nie bylismy a bylismy 3 lata hmm dziwne ale nie wiem czy to od zegarka

Gość nadia...
i ja dostałam od męża zegarek i też nie jesteśmy już razem. ale nie wiedziałam że jest taki przesąd o zegarkach. wiem, że jak dostaniesz od chłopaka buty to jest takie powiedzenie: daję ci buty żebyś sobie poszła. mój kupuje mi je non stop ale ja nigdzie nie zamierzam iść!

Gość pewnie przynudzam...
jasne - zegarki są takie chytre... Siedzą w nich małe czarownice, co ludziom mieszaja w sercach i w głowach - jak widać :(

Gość Brondynka
My też byliśmy małżeństwem wiele lat, nie rozstaliśmy sie na drugi dzień po przyjęciu przeze mnie zegarka. Ale fakt jest faktem.

Jest jeszcze taki przesąd, że jak mężczyzna kupuje buty kobiecie to znaczy, że chce odejść...ja od swojego mężczyzny dostałam dwa lata temu śliczne butki i dalej jesteśmy razem:) więc nie wiem czy warto wierzyć w zabobony:)bo wiecie jak się w coś mocno wierzy to się to może sprawdzić...

Gość być może już
wkrótce założysz topik

Gość blizz
a jak na to wpadłas/es ze przynudzasz? masz calkowita racje

Gość Lukrecja20
Ano właśnie Ja tak samo miałam.Miałam faceta 3 lata i już z nim nie jestem,On mi dał dwa zegarki,a ja Mu jeden:) No i właśnie teraz Moja miłość dała Mi na Walentynki tzn Ja byłam z nim u Jubilera i sobie wybrałam a On płacił.A teraz jakoś tak dziwnie miedzy nami tzn z Mojej strony,może z powodu zegarka...

Mi mąż kupował wiele zegarków. Jesteśmy razem urzędowo ale uczuciowo ja już odeszłam. I to dawno. Aa, tylko jeszcze dodam, że zgubiłam pierścionek zaręczynowy od niego. Chyba się jednak rozwiedziemy. predzej czy później. Jednak. Przesądy? Kto to wie....

Gość wydaje mi się że
że wreszcie wiem, czemu facet mnie opuścił..............dostałam zegarek!..........ooddałam go jednak czy to znaczy, że wróci?

Gość czy jak kupię
Witam Panie, mam kilka pytań: Czy jak kupię mojej żonie zegarek i buty to sie jej pozbędę? Czy wystarczy, żeby była taka tępa i dała sobie wmówić, że teraz to już koniec? Czy paragon ze sklepu obuwniczego i od zegarmistrza będzie dowodem na sprawie rozwodowej, czy musze mieć fakturę vat?

Gość blizz
ja tam raczej w to nie wierze ale w sumie po co kusic los jest tyle roznych rzeczy ktore mozna dac na prezent po co akurat zegarek czy buty?

Gość do blizz
buuhhahahahaaa ja tam raczej nie wierzę, ale po co kusić los - pęknę ze śmiechu Zabobony aż wstyd

Gość blizz
a nie masz czasem odruchu lapania za guzik gdy widzisz kominiarza?

Gość do bizz
nie mam :) lubię koty - również te czarne, nie drżę kiedy nadchodzi piątek trzynastego, bardzo często przechodzę pod "rozkraczonym" słupem, bo mam taki po drodze codziennie. I żyję... tylko co to za życie bez tego dreszczyka emocji... :)

Gość lakukaracza
Moja siostra na prezent ślubny od swojej naj na j naj lepszej przyjaciółki dostała zegar w skórze i... los ich tak podzielił ze dzis jedna o drugiej nie chce słyszeć :( MOJA SZWAGIERKA SWOJEMU BYŁEMU ukochanemu tez kupiła time i co... byli 6 lat i sie rozstali, a ona dostała od drugiego faceta na walentynki tez time i do dnia kobiet razem nie dotrwali.. wole sobie sama kupic zegrek :D

Gość o bosze....
strasznie Wam współczuję. wyobrażam sobie Wasze miny, kiedy otwieracie prezent a tam:ZEGAREK!!!!! NIEEE!!!!! NIE!!!!! STRRRAASZNEEE!!!!!!!

Gość JA SAMA
o dzieki ze ja sama sobie kupilam \zegarek bo bylo juz blisko a dostlabym go od narzeczonego i pewnie slubu by juz nie bylo

Gość czy jak kupie....
Drogie Panie, jesteście takie obeznae w strasznych przesądach, moze pradzicie jakis prezent hm. bardziej skuteczny? Mam dość mojej żony... może zegarek to za mało?

Gość Lukrecja20
A więc mój facet Mi kupił zegarek to juz długo nie potrzymamy razem?Chodz tyle,że sama sobie go obralam u jublilera,a On tylko zapłacił.

Gość Brondynka
Zegarek wystarczy, spróbuj to się przekonasz ;)

Gość niniss
kup jej zestaw do odchudzania albo zestaw garnkó emaliowanych plus szkaradny fartuszek kuchenny dlugo nie bedziesz musial czekac ewentualnie jakies mocno przyciasne ubranko co by w nie nie weszla na pewno poczuje sie urazona

Gość czy jak kupie....
moja żona jest chuda...

Gość Brondynka
Naprawdę nie musicie się przejmować jak ktoś wam podaruje zegarek (zwłaszcza porządny) ;) Jak już pisałam, że by nie przynosił pecha, wystarczy go od darczyńcy symolicznie odkupić, płacąc przy przyjęciu prezentu.

Gość niniss
no to kurcze nie wiem co jej mozna podarowac moze jednak te garnki? no chyba ze jest kura domowa to sie nawet ucieszy

Gość czy jak kupie....
za symboliczną żłotówkę kupujecie sobie full service security od zabobonów? Rewelka