Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Temperaturka

Jak to jest z temperaturą?

Polecane posty

Gość Tempi
Wcale tak nie pomysle. Ja do wilek\lu rzeczy dochodziłam sama, czytała i sporo sie nauczyla. Mam hiperprplaktynemie i byłam czasowo niepłodna. Póki biore leki jest owu-chyba.

Gość kiwik
i to jeszcze raz ja, dodam do swojej wypowiedzi ze bralam w tym miesiacu antybiotyki i mialam straszna grype-stracilam jakies 3kg...czy to tez moze miec wpyw na opóźnienie miesiączki? ***POMOCY***

Gość Tempi
Nie wiem ile masz lat, ale radze się porostu dokształcić. jest tego sporo w nwcie. jak nauczysz sie obserwowac swoje ciało, bedziesz o wiele spokojniejsza.

Gość kiwik
aha, to współczuje.... wiesz, to jest niesprawiedliwe...ci co bardza chca miec dzieci maja problemy - trzymaj sie Tempi! no ja tez maze o dzidziusiu, lecz jeszcze nie teraz - jestem w trakcie robienia studiow, ktore nadaja sens mojemu zyciu, w ktorych sie spelniam.... narzeczony pracuje a rodzina daleko - nie widze siebie za 9mcy:( nie potrafilabym sie zorganizowac... alatego tak sie przejelam...

Gość Tempi
Ja póki co nie mysle o dziecku, a lecze sie dlatego żeby nie miec potem sytuacji której nie mozna już odwrócić. Zreszta, wogle nie miałąm okresu więc leczenie było koniecznością. zmierz sobie tempke rano, zaraz po przebudzeniu-miedzy godziną 5-6 rano a 7.30 najpóźniej. Tylko pamietaj że zawsze trzeba mierzyc o tej samej porze. Jeżeli bedziesz mialą poniżej 36,9(dziewczyny maja różna tempke po owulacji) to nie maszsie czego obawiać.

Gość kiwik
Ok, dziękuje ślicznie - fajnie się gadało. Chyba skoczę do apteki - byłam na weekendzik w domku więc miaam termometr...A teraz kupie sobie swój:) hihi, PRYWATNY a co myślisz o przesunięciu miesiączki przez choróbsko i antybiotyki? ogólnie jak się zabezpieczasz Tempi?

Gość Tempi
Wiele zjawisk że sie tak wyrażę:-) może zakłocic cykl. Ja np przy okazji tej prl wystarzy jak się porządnie wkurze to juz owu może się przesunąc. Jak najbardziej grypa, przeziębienie może coś zawalić. Polecam kupic sobie termometr do tego celu, bo trzeba koniecznie mierzyć tym samym termometrem. Wydaje sie to pewnym wysiłkiem bo trzeba nastawiać budzić codzienie na tę sama godzinę, ect ale ja szybciutko się przyzwyczaiłam. U mnie zawsze spada dzień przed okresem , kiedyś spadła 2 dni-róznie, ale naprawde polecam. Wejdx sobie na stronke naturalnego planowania rodziny-coś takiego http://www.lmm.pl/ i to nie po to żeby bawić się w takie klocki tylko poczytac sobie o mierzeniu tempki.

Gość Tempi
A jeśli chodzi o zabezpieczanie-prezerwatywa, ale jestem jeszcze gorszą panikara niż Ty. Też mam schizy pomimo że wiem ze nic nie powinno być.Ale jetsem teraz mądra bo wczoraj dostałam okres.

Gość kiwik
Jestes świetna, dzieki..... poczytam.... i dam znaka co ze mną...obiecuje - jak tylko się coś wyjaśni :)

Gość Tempi
Pewnie, zajrze tu jeszcze.

Gość Temperaturka
Podwyższona nie martw się tyle. Dziś w nocy dostałam okres, a jak sobie wczoraj mierzyłam temp. o 20.00 to dalej miałam 37. Pozdrawiam.

Gość Tempi
Temperaturka, mierzenie temperatury w tym celu o 20 jest zupełnie bez sensu. Sprwdź - zmierz w pochwie , zaraz po przebudzeniu się, jak skończy Ci się okres. Potem zmierz ponownie po jakimś czasie od wstania z łóżka-zobaczysz różnice.

Gość Temperaturka
W pochwie jest chyba wyższa.

Gość Tempi
Podwyższona-nie schizuj tak bo to jeszcze może wstrzymac okres. Bóle w podbrzuszu też moga bć efektem okropnych nerów. Jezeli zawsze najpierw Cię boli a potem za jakiś czas dostajesz okres to podśwadomie wywołujesz u Siebie to odczucie. Ja tez tak miałam. Rozumiemi że nie mieliście gumki-jeżeli sperma(buu nie lubie tak pisac, no ale musze) nie dostaał się w rejon ...no wiesz... to naprawde nie masz się czym martwić. Może tak jak kiwik byłas przziębiona albo miłas jakis stres9 nie lcząc tego). Powiem tylko ze doskonale Cie rozumiem i jestem pewna że będzie dobrze.

Gość Tempi
Owszem, tak jak i w odbycie-u małych dzieci mierzy sie w odbycie i odejmuje się 0,5 stopnia-inaczej ciężko jest im zmierzyc.

Gość KAROLEK 25
a jak to jest z temperaturą w czasie owulacji? o ile stopni się podwyższa?

Gość Tempi
Karolek, pisałam przecież, nie czytasz? ale powtórze-po owu rosnie od 0,2 do 0,5 stopnia-to zalezy od ,,osobnia"- to tak po biologicznemu-ze wzgledy na moje wykształcenie:-)

Gość Tempi
MIało byc-od ,,osobnika"

Gość KAROLEK 25
sorki nie doczytałam. Ale tak reasumując: w czasie całego cyklu temperatura wynosi.....? w czasie owulacji podnosi się o 0,2 - 0,5 stopnia. w ciąży utrzymuje się temperatura w granicach 37 stopni? przed samym okresem temp. rośnie? a później spada? ile wynosi w czasie samego okresu? proszę o napisanie tak w pigułce:) z góry dziękuję🌼

Tempi, miałam dać znać jak wszystko będzie OK.Jest OK.Dzieki Tobie sie tak uspokoilam i wszystko się wyjaśniło.... Dziś rano dostalam miesiączkę...po 8 dniach:) wszystko przez antybiotyki... Dzięki,Pozdrawiam,pa

Gość Tempi
To terazjeszcze czekamy na Podwyższona. Wszystko bedzie dobrze. Napisze jak to jest u mnie-po miesiączce tempka waha sie miezy 36,6 a 36,8.Potem powinien byc wyraźny spadek(nie zawsze występuje), a potem skacze na powiedzmy 36,9, nastepnego dnia 37,0 a potem juz tak sobie leci-37,1 , 37, 3 róznie. W dniu okresu potrafi spaśc z 37,1 na 36,8.Ale poczytaj sobie gdzies na stronce naturanego palowania rodziny co i ja, bo tu jest wiele wymagań-zasad aby tempka była czytela. Ja w zasadzie łapie co ijak ale ekspertem nie jestem. Pozdrawiam i czekam aż odezwie się ostatnia czekająca na okres.

Gość podwyższona....
wczoraj wieczorem dostałam okres!!!!!!!!!!!! to jest najwspanialszy dzień w moim zyciu!!!!!!!!!!! przepraszam, ze tak wariowałam ale naprawde byłam juz załamana:) serdeczne dzięki za wsparcie i informacje:) trzymajcie sie

no to już wszystkie bravo ciesze się z wami:) buziaki K.