Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Muffinka

niedoczynność tarczycy a nadwaga

Polecane posty

Gość Muffinka

Choruję na pooperacyjną niedoczynnośc tarczycy. Niestety wiąże sie to ze sporą nadwagą. Jestem aktywna fizycznie, chodzę na aerobic, pływam, jednak tłuszczyk nie chce ze mnie zejść :( zaznaczam, że mam baaaaardzo wolną przemianę materii, ale przy tym schorzeniu odpadają wszelkie preperaty odchudzajace( ze względu na zawartość jodu). czy któraś z dziewczyn choruje może na niedoczynność tarczycy i ma jakis sposób na utrzymanie wagi? Bardzo proszę o pomoc, bo mam do zrzucenia jakieś 15 kg nadwagi :(

Gość Muffinka
Aha, mam jeszcze jedno pytanie. W związku z powyższym, zamierzam zmienić lekarza. szukam dobrego endokrynologa w okolicach Katowic lub Krakowa. najlepiej w ramach NFZ, ale jesli ktoś zna dobrego lekarza przyjmujacego prywatnie, też baaardzo będę wdzięczna za namiary. bardzo proszę o pomoc.

Gość przede wszystkim
musisz wyregulowac poziom hormonow we krwi bo bez tego zadne odchudzanie nie przyniesie efektow

Gość Muffinka
Od 1,5 roku biore bardzo wysoka dawke hormonów, a mianowicie Euthyrox 150. mimo to mam niedoczynność. Nie wiem już co robić...

Gość przede wszystkim
to juz endokrynolog musi obejrzec Ciebie i Twoje wyniki. Na forum nikt nie pomoze, bo to sprawa indywidualna. Pozdrawiam