Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wala79

TABLETKI KETONAL CZY OSŁABIAJĄ DZIAŁANIE TABLETEK ANTY NAPISZCIE BŁAGAM

Polecane posty

napiszcie czy ketonal i naproksen osłabiają działanie tabletek anty?

Gość baci
nie raczej nie bo to sa przeciwbolowe a tylko antybiotyki i depresyjne obnizaja z reszta nie jestem pewna ale ketona na pewno nie poczytaj ulotki z ketonalu i naproksenu jesli by obnizaly to tam bedzie pisalo

Gość enius
a an co ty ten ketonal stosujesz przeciez to bardzo mocny lek nie tylko przeciwbolowy ale i przeciwzapalny

Z tego wynika, że osłabia. Ale jeśli zachowasz kilkugodzinną przerwę między przyjęciem lekiu i pigułki powinno być ok.

Gość baci
ja je jadlam jak juz nie stosowalam tabletek anty wiec nie interesowalo mnie to jak wspoldziala, a jadlam je bo mam problemy z waroba moglam jesc tylko 2 na dobe

no to teraz sie boje :( tzn ja nie brałąm ich dużo jakieś 3 dni po jednej tabletce

Nie stresuj się. Wszystkie ulotki są zawsze pisane bardzona wyrost. Firmy farmaceutyczne wolą się zabezpieczyć z każdej strony :D Ja brałam pigułki przez 10 lat, a w międzyczasie nieraz brałam antybiotyki czy silne leki przeciwbólowe i wszystko było ok. Nie przejmuj się i zdrówka życzę.

Gość baci
nic sie nie boj ja jadlam tabletki antykoncepcyjne przez 3 lata i wiele razy bylam w tym czasie chora i jadlam antybiotyki i inne rozne tabletki i nawt nie pomyslalam o tym ze moga obnizac moje zabezpieczenie hormonalne, bo jak jesz dlugo tabletki to nawet o tym nie myslisz i zawsze kochalam sie z moim facetem bez dodatkowych zabezpieczen i zawsze konczyl we mnie i nic mi nie bylo, a taki ketonal to na pewno ci nic nie zrobi jeszcze 1 dziennie nie boj sie

Osłabiają, niestety Czytałam wszystkie ulotki przed stosowaniem tabl.: HARMONET, CILEST, JEANINE, YASMIN M.

no to teraz już mam stracha jak diobli jeszcze od jakiegoś czasu boli mnie brzuch i krzyże oraz całe plecy i nie wiem co jest a jak barałam ten ketonal to sie kochałam z moim facetem i boje sie że jestem w ciąży a na test za wcześnie o tydzień :(

Gość baci
CHOLERA NIC CI NIE JEST!!!!!!!!!!!! jezeli nawt moglas zajsc w ciaze i byla bys w niej to nie miala bys jeszcze zadnych objawow, a boli cie bo na pewno dostaniesz okres co?? ile ci tabletek z opakowania zostalo?

Gość baci
mnie juz tak okolo 7 do koncza bolaly piersi jajniki i czulam sie jak nadmuchana, ale w dniu okresu wszystko mijalo

to jest moje pierwsze opakowanie tych tabletek wsześniej już brałam minisiston ale tekarz mi poleci cilesty i to jest moje pierwze opakowanie nie wiem czy te bóle pleców okolicy krzyżowo-lędźwiowej częste latanie siku jakieś plamy na twarzy to wina tych tabletek czy raczej czegoś innego tymbardziej ze z partneterm dosyć często sie kochaliśmy

Gość lemoneczka
kochaaana ketonal to silny lek przeciwbolowy...nie powinnas go stosowac kiedy nie musisz...na bole plecow i krzyza wystarcza inne leki przeciwbolowe...uwierz nie przeciazaj teraz tak watroby bo moze to w przyszlosci przyniesc jakies konsekwencje...nie polecam rowniez ibupromu...

Gość lemoneczka
leki takie raczej nie oslabiaja dzialania tabletek anty chociaz nie powinnas ich zazywac bezposrednio przed czy po przyjeciu tabletki anty...

Gość babajaggaa
a ja stosuje ketonal zastrzyki kiedy mam okres, bo wtedy wymiotuje i mdleje z bolu:(

lemoneczko ja zawsze barała jakieś pare godzin przed i wziełam po 1 tabletce to były w sumie dwie albo trzy przpisał mi je gonekolog na korzonki ale nie powiedziała że osłabiają tabletki anty

Gość lemoneczka
ojej wspolczuje...ja kiedy ma okres to boli faktycznie kiedys w nocy sie zwijalam z bolu...ale wiem wlasnie ze sa takie kobiety ktore mdleja z bolu...trzymaj sie dzielnie! Kobietki dbajcie o siebie i nie zazywajcie lekow przeciwbolowych kiedy nie jest to konieczne...bo kiedys na staraosc jak was glowka zaboli to bedziecie siegaly po tabletke...a uzaleznic sie latwo

Gość lemoneczka
kochana w ulotce z tabletek pisze jakie leki oslabiaja dzialanie tabletek badz wywoluja jakies skutki uboczne..glownie sa to antybiotyki badz jakies leki ich pochodne...moim zdaniem nie masz sie czy martwic...wazne tylko zeby nie przyjmowac byle jakiej innej tabletki nawet wit c rownoczesnie z tabletka anty wazne zeby odczekac chwile czasu:)

Gość baci
lemoneczko a ja dostalam ketonal na pogotowiu wlasnie na watrobe!!!!!!!!!!

Dziękuje ci bardzo troszku mi ulzyło poczekam i zobacze a ja właśnie zapodziałam gdzieś ulotki no i tak jak napisałam to było z 3 godzinki przed przyjęciem tabletki anty albo i więcej

Gość lemoneczka
no tak skoro nie moglas wytrzymac z bolu to doraznie otrzymalas lek dzialajacy przeciwbolowo...ale to nie ma znaczenia poniewaz kazdy lek przeciwbolowy podawany w duzych czestych dawkach niszczy watrobe..

Gość baci
ale ja go dostalam aby stosowac caly czas jak mnie bedzie bolala watroba a nie tylko 1 raz na pogotowiu, ale mniejsza z tym juz go nie stosuje zrobilam USG z moja watrobka wszystko dobrze :)

witam wszystkich z ciekawości poszłam do apteki i sie zapytałam czy ketonal obniza działanie tabletek anty a farmaceutka powiedziała że nie teraz to już sama nie wiem :)

Gość poof
Ja dostalam ketonal po operacji. ze mi zostalo to biore tylko w wyjatkowych okolicznosciach jedna tabletke. Jak mi sie skonczy lek na recepte ktory dostaje na okres od mojego ginekologa to wtedy siegam ale tylko po 1. Jest silny i 1 tabletka wystarcza. W tej chwili pracuje za granica, tak sie zlozylo ze akurat w ostatnich tygodniach oblsuguje bankiety a mam kontuzjowany nadgarstek. Biore jedna tabletke zbey w ogole moc cokolwiek zrobic reka. I w sumie nie zastanwaim sie nad tym czy to obniza moje anty czy nie. Powiem tak, jedna tabletka ketonalu wystarczy obojetnie na co, i wiem co mowie bo jest to jedyny lek przeciwbolowy po ktorym bol przechodzi nic innego na mnie nie dziala, zadne ibupromy paracetamole nic nada. Jak bierzesz jedna na dobe i nie bierzesz przez wiele dni to nic ci nie grozi nic ci nie obizy. No dziewczyno :)

Gość Basiaaaaa
Ja wczoraj dostalam zastrzyk z ketonalu w pierwszy dzien kresu, najpierw probowalam usmierzyc bol ibupromem i nospa ale skonczylo sie na wymiotach heh :/ w ten sam dzien zaczelam brac kontracept (tab anty) i zastanawiam sie czy to ma jakis wplyw na ich dzialanie, dzisiaj jest drugi dzien a mnie nadal boli i od 6 rano wzielam juz trzy tab ketonalu :( fakt ze tak bolesny okres mam co jakies 3 mc kontracept ma mi pomoc na te dolegliwosci ale chce zaczac wspolzyc z moim chlopakiem i obawiam sie zeby nie bylo jakiegos niemilego zaskoczenia ;)