Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halo halo halo

pytanko konkretne dziewczynki

Polecane posty

Gość halo halo halo

za tydzien ide przekluc sobie pepek : pyt 1. Czy bardzo boli?? konkretna odpowiedz.. bo tego sie boje pyt 2. ile czasu sie goi ?? tzn po jakim czasie bedzie juz ok bede mogla nim bezbolesnie poruszac itp. pyt 3.czy te pierwszer dni sa naprawde ciezke?? trzeba uwazac przy siadaniu itp prosze o odpowiedz te ktore maja to za soba POZDRO ;)

Gość hmm...może poradzę
1.Nie boli.To znaczy troszkę.2.Goiło się bardzo długo.Ponad miesiąc.3.Pierwsze dni są ciężkie,trzeba bardzo uważać,przemywać itp

hmmm,no cóż-mnie trochę bolało,pod koniec przekłuwania,z gojeniem nie miałam problemow,przemywałam wodą utlenioną i poruszałam kolczykiem (co prawda w pierwszy dzien przemywała mi koleżanka,bo się brzydziłam hehe,ale pozniej juz sama) nie pamiętam jak długo to trwało,a jakiś specjalnych ograniczen ruchowych tez sobie nie przypominam,nieprzyjemne było,jak pasek od spodni pod kolczyk się podsunął (nadal uwazam,zeby nisko nosić spodnie i rajstopy) ale myslę,ze dużo tez zależy od indywidualnej wytrzymałości (ja się ze sobą nie cackam,o nie mam na to czasu ;-) ) pozdrawiam :) aha i kilka dni (trzy chyba) nosi się plaster,kosmetyczka kazała mi kupić jakąś masc,antybiotyk bodajze-ale nie kupiłam)

Gość wiem wiec powiem
mnie az tak bardzo nie bojalo ale ciezkie byly pierwsze dni, jak sie schylalam a na brzuchu robila sie faldka to urazalo!! ale po ok miesiacu moglam nawet delikatnie pociagnac i nie bolalo;) WLASNIE!!!! dziewczyny nei wiecie po jakim czasie mozna zmienic kolczyka?? bo ja przekluwalam 2 m-ce temu i nie wiem czy juz moge?

Gość oszołomka
Po 1. nic nie bolało!! Kompletnie az sie zdziwiłam. po 2. Nawet nie czulam na drugi dzien ze cos mam w brzuchu. po 3. zagoilo sie to w niecale 2 tygodnie ze moglam zmienic kolczyk :-) Nic sie nie paprało bo uzywalam masci i wody 2 lub wiecej razy dziennie. Nie ma czego sie bac!!

Troszkę boli, a to jak się goi zależy od fachowego zabiegu i pielegnacji. Przez miesiac nie wolno wykonywać żadnych ćwiczęn, które obciażają mięśnie brzucha. Warto zaopatrzyc sie w plaster przezroczysty, oddychający, zeby kolczyk nie zawadzał o ubranie. Robiła trzy lata temu, pieknie sie goił, ale trzeba na początku przemywać:) A skąd jesteś? Bo moge polecic super kosmetyczkę do tego... Nawet po zabiegu nie mozna schodzic samemu z łóżka, bo mozna dostac krwotoku... Powinna Cie kosmetyczka, bądź kto inny wykonujący zabieg, zrzucic prawie z łóżka. Tak, żeby nie napinac mięsni... Ale jest fajnie, ładnie wyglada i juz!!!

skóra wokół kolczyka ziarninuje sie do pół roku, ale zmienic mozna go, gdy tylko wygoi się na tyle, żeby go bez przeszkód wyciągnąć. Ale koniecznie muszą byc tytanowe, żadne inne! Tytanowe są też narzedzia chirurgiczne, bo maja działanie niealergizujące:)

Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja miałam pępek przekłuwany igłą-podobno jest lepsza, bo po pistolecie \'schodzi\' kolczyk. Mojej koleżance zszedł... Najgorszy jest moment naciągnięcia skóry szczypczykami-to mnie zabolało i przez to nawet nie czułam momentu ukłucia :) Moja ranka goiła się bardzo długo-zrobiłam błąd, bo przekułam pępek tuż przed wakacjami-a wiadomo: kąpiele w basenie w chlorze, w słonym morzu podrażniają i rozmiękczają skórę. Właśnie! Musisz na miesiąc zrezygnować z kąpieli-tylko prysznic! No i tak babrał i babrał mi się ten pępek przez pół roku, a potem było już ok. Podobno za często go dezynfekowałam, bo skóra mi się ciągle rozmiękczała i nie pozwoliłam jej się zabliźnić-no ale dezynfekować przecież trzeba :) Kolczyk to fajna rzecz, tylko uważaj na pasek od spodni. Ja osobiście lubię dłuuugie kolczyki i często jak siadam to wplątują mi się w spodnie i dopiero jak chcę wstać to jest zdziwienie ;) Oczywiście pierwszy kolczyk obowiązkowo musi być krótki, żeby nie było tragedii :) Życzę powodzenia :)

Ano właśnie, zadbaj, żeby kolczyk był wykonany ze stali chirurgicznej i od czasu do czasu pokręć nim delikatnie, bo skórka do niego przywiera :)

Gość KURKI TRZY
mnie nie bolalo i niesamowite jest to ze prawie w trzy dni zagoilo mi sie

Gość halo halo
DUNG>>> jestem z woj wlkp, ale wiesz uwazam ze twoja kosmetyczka jest chyba zbyt ostrozna :) amour_sensuel >>> no to wspolczuje :P aaa wiesz co czytalam taka stronke "jak poznac nieprofesjonalny zaklad piercingu" i podobno jesli zalapanie skory szczypcami cie boli - to oznacza ze kosmetyczka nie ma doswiadczenia..... moze to rowniez przez nia tak dlugo Ci sie papralo ( boi bylo przeklute nieprofesjonalnie)

Gość Jak sie ma
blizna po kolczyku do... rozciągnietej skóry brzucha w czasie ciąży? To też warto wziąć pod uwagę!!!

Gość no wlasnie eee
czy to ma wogole jakies powiazanie//?

Gość halo halo
ide na "kolczykowanie " w poniedzialek 3-go ;P jezu ale mam stracha!! sciskalam sobie to miejsce pazurkami zeby sprawdzic czy boli i nie bylo tak zle.... ale skoro to ma byc gruba igla a nie zwykly paznokiec ... bbbrrrr!!!

Gość to ta igla jest
az taka gruba :O >>??

Gość czy naprawde zadna dziewczyna
na tym forum nie ma kolczyka w pepku?????????????????