Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grapka

regenaracja pazurków i dłoni po tipsach

Polecane posty

Gość grapka

słuchajcie mozecie polecić jakiś dobry specyfik na paznokcie ponieważ sciagnelam tipsy i nie musze mowic jak moje paznokcie wygladaja...uzywam odzywki z jedwabiem ale jakos słabo pomaga...moze jakies domowe sposoby, wogóle mam suche dłonie i szorstkie ...

Gość kup sobie NAIL TEK II
wyleczyłaś sie juz z tipsów, bo ja tak! na odrost paznokci poczekasz ok.4 miesiące

Gość Aaanastasja
chciałabym rozwiać mit że tipsy niszczą paznokcie. Jestem kosmetyczką i stylistką paznokci i mogę was zapewnić że zniszczone po tipsach paznokcie to efekt albo nieprofesjonalnego wyknania (zbyt mocnego spiłowania płytki zamiast jej zmatowienia) albo nieumiejętnego , najczęściej samodzielnego w domu ściągnięcia tipsów. Paznokieć jest martwym wytworem naskórka, który nie oddycha, więc profesjonalne przedłuzenie płytki zupełnie nie ma na niego wpływu. Jeżeli chodzi o odżywki polecam preparaty wcierane w skórki - odżywcze , które odżywiają macierz który leży pod skórką, miejsce wzrostu paznokcia, jedyne żywe w paznokciu miejsce. Pozdrawiam.

Gość ghvkehtkitg
Anastazja - bronisz się, bo boisz się, że pracy będziesz miała mniej? Widziałam dłonie dziewczyn, które tipsy robiły sobie w renomowanych salonach, a efekt - TRAGEDIA!!! Tak naprawdę pazurki muszą odrosnąc.

Gość paznokcie
to ze renomowany salon nie znaczy ze renomowana manicurzystka.... czasem kobiety w takich salonach są mniej profesjonalne i bardziej nastawione na zysk niż na jakość usługi. dziewczyny ktore robią to w domu- tak jak ja, dla znajomych i rodziny czasem są wiekszymi profesjonalistkami- bo robią to z pasją! dla mnie czasem ważniejsze jest zadowolenie klientki ze zrobionych tipsów niz same pieniadze ktore za to dostane, bo wiem ze przyjdzie do mnie znowu,albo opowie o tym znajomym, a moze wtedy zaczne cos zarabiac? :)

Gość blondi nh
Wlasnie sciagnelam tipsy i potrzbuje jakiejs dobrej odzywki ktora zrgeneruje mi paznokcie plytke mam miekka wiec dobrze aby tez wzmocnila i utwardzila mi pazurki i zeby tez szybciej podrosly prosze o konkretne przyklady odzywek i chyba tipsow juz nie zaloze to byl moj blad naprawde dziewczyny zastanowcie sie nad tym jesli bedziecie chcialy zalozyc

Gość madziul
Jeśli sa miękkie proponuje nałozyć sam żel na naturalną płytke paznokcia bez tipsa, paznokcie będą wzmocnione, a umiejętnie dopełniane nie zniszczą paznokcia i nowy będzie rósł juz zdrowy i silny :)

Sprobujcie odżywko Sally Hansen - taka w zielonej - kwadratowej butelce - paznokcie rosną w oczach ;) a tak na serio - to jest rewelacyjna !!!!!

A ja słyszałam że bardzo dobra jest odżywka Nail Tek ... wprawdzie sama jej nie stosowałam bo puki co dopiwro tydzień temu założyłam sobie pierwszy raz w życiu tipsy żelowe ... ale myślę że jak już je ściągnę to wypróbuję tą odżywkę :)

Gość anakazar
Ja ściągnełam tipsy i moje pazurki są w świetnej kondycji-jedyny minus to to,że muszę trochę poczekac na odrost płytki.Nieprawdą jest to,że po tipsach każde paznokcie to tragedia-wszystko zależy od tego gdzie i komu powierzamy swoje paznokcie,więc drogie panie nie dramatyzujcie i nie odradzajcie każdej dziewczynie tipsów.

Gość ewilczus
łooo matko .... ja mam pazury w dobrej kondycji jak ściągne żelowe paznokcie ... i jeśli nie robi ich partacz ( a w salonach też są takie konowały ) to wystarczy nałożyć odżywkę i lakier bezbarwny ... trzeba wiedzieć do kogo iść ! te osoby ,które dobrze zakłądają pazurki klientek napewno nie stracą .... ale jak idziecie do jakiś pseudostylistek , nie mających pojęcia o poprawnyem przedłużaniu to się nie dziwcie !

Gość Olaaaaaaaaaaa
Ja 2 dni temu ściągnęłam tipsy po 2 (!) latach, wcześniej jeszcze miałam akryl, samobójstwo. W każdym razie umówiłam się na profesjonalny manicure ze ściąganiem tispów, kosmetyczka mi spiłowała, wymoczyła pazurki, opiłowala, nałożyła odżywkę i jest rewelacja, paznokcie w dobrym stanie .

Gość madziusssiek
no wiec ja zakonczylam swoja przygode z tipsami juz pi pierwszym razie.. po sciagnieciu moje paznokcie byly cienkie jak papier a na dodatek strasznie bolaly.. kupilam sobie odzywke sally hansen (zlota) i odzywke z inglota ( z jedwabiem) po nich moje pazurki odzyly i wrocily do wczesniejszego stanu.. sa mocne, nie lamia sie i szybka rosna polecam ;)