Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pandora*

Kto uzywa wody termalnej do twarzy zamiast toniku?

Polecane posty

Gość pandora*

Podobno jest lepsza niz tonik. Macie z tym jakies doswiadczenia?

cześc pandoro* ale to nie o to chodzi co lepsze, a co nie. Oba preparaty działają inaczej. Woda nawilża i odświeża, a tonik oprócz funkcji odświeżajacej ma za zadanie zakwaszać skórę przed nałozeniem kremu. Czasem toniki sa produkowane na bazie wyciągów ziołowych wtedy równiez łagodzą, albo pojędrniają. Ot i taka różnica. Możesz spokojnie używac sobie obu kosmetyków na zmiane lub niezależnie:)

Gość pandora*
Wlasnie o to chodzi, ze mam bardzo wrazliwa skore i tonik bardzo ja podraznia..... Widze Dung, ze znasz sie na kosmetykach. Czy mozesz mi doradzic, jak pielegnowac przesuczona i bardzo wrazliwa skore. Mam 29 lat. Z gory dziekuje!!

Gość pandora*
Mialam na mysli "PRZESUSZONA" :D

Gość tonik
🌼

Oj to miłe co napisałaś, spróbuję, ale bez nazw, bo mnie zlinczują... Jeśli masz przesuszona skórę- jak wiekszość osób po zimie(ogrzewanie centralne, komputery, troche wiatru i mrozu i skóra nasza gotowa). OD ŚWIETA, CZYLI 2x TYDZIEŃ 1. Peeling- najlepiej łagodny, nawilzający peeling, drobnoziarnisty i wykonuj go raz do dwóch razy w tygodniu, cześciej nie, bo skóra musi miec czas na to, aby się zregenerować. Jesli masz skórę naprawdę wrażliwą warto zaopatrzyc sie w peeling enzymatyczny. T Kosztuje jak zwykły ziarnisty, a wykonuje sie go tak. Na czysta buzie nakładasz go omijając okolice oczu, ust i włosów i zostawia sie na twarzy na jakieś 5-10 minut. Enzymy rozpuszczaja zrogowaciały naskórek. Potem nalezy go zmyć ciepłą, radze przegotowaną wodą niż kranówką, bo chlor też obsusza... 2. Maseczki- dobre sa pojędrniajace, regenerujące i przede wzssytkim nawilżające. Cały wachlarz dostępny na rynky:) Polecam do wykonywania po peelingu, tez ze dwa razy na tydzień. Można miec na zmianę, raz taką raz taką. Sa nawet maseczki, których nie musisz zmywać, można pozostawic do wchłonięcia. CODZIENNIE 3. Zmywanie makijażu- dla wysuszonej buzi najlepsze są mleczka i śmietanki do demakijażu. Nie polecam stoswania żeli, bo rozcieńczane z wodą, najczęsciej bieżacą (czyt. z kranu) tez powoduja wysuszanie. 4. Tonizacja- to juz napisałam, ale muszę Ci powiedzieć, że niekoniecznie musza Cie podrażniać, jest wiele tonikó, które działaja łagodząco na skórę... 5. Krem na dzień- jeśli skóra przesuszona najlepszy lekko natłuszczający, a gdy stan skory sie poprawi mozna poprzestać na nawilżajacym. Na dzień koniecznie z filtrami UVA iUVB 6. Krem na noc- może byc mocniejszy odżywczy, dotleniający. Po prostu silniejszy niż ten na dzień. 7. Pod oczy- lekkie żele, najlepeij sie wchłaniaja, łagodzą podrażnienia i zapobiegaja zmarszczkom mimicznym:) A makijaż? Teraz masz mnóstwo podkładów nawilżajacych, ujędrniajacych i warto wybierac włąśnie takie. Nie polecam Loreal Cashmere do suchej skóry. Właśnie go kupiłam i niestety choc ma piekny zapach, konsystencje i w dotyku jak jedwab- troche wysusza. A dla mnie trochę to bardzo duzo. Lepszy późną wiosną, troche zmatowi twarz:) Poszukaj mgieł ujędrniających, takich, które nie rozpuszczają makijażu i schowaj do torebki, w pracy przed komputerem po prostu wyciągniej i od czasu do czasu spryskaj twarz. Myslę, ze na poczatek cały zestaw kosmetyków to wydatek jakieś 100złotych, ale peeling starcza na bardzo długo, maseczki zwykle też i ja uważam, że ciucha mozna nie kupić, ale na kosmetykach nie kmożna oszczędzać. Wybieraj z głową, pros o próbki. Życzę pięknej twarzy jak najszybciej... Ufff ale sie spisałam:)

Gość pandora*
Dzieki Dung, jestes kochana!! Ale czy to prawda, ze im wiecej kosmetykow sie uzywa, tym bardziej skora jest przesuszona??

I prawda i nieprawda:) Przede wszystkim zależy jakich kosmetyków. Kosmetyki źle dobrane to czarna rozpacz na twarzy i ciele zreszta też. :) A temat rzeka np, gdy osoby z tłustą cerą zaczynają uzywać kosmetyków wysuszajacych, niby logiczne,że trzeba wysuszyc, nie? ale wysuszona skóra produkuje wiecej łoju i kółko się zamyka... ;) Poza tym kosmetyki spełniają jeszcze funkcję psychologiczną, musi Ci się podobać zapach opakowanie, a ich używanie musi być przyjemnością...