Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi

Co z nami robi miłość ?

Polecane posty

Gość anty-miłość
powiem wam jeszcze, że na dzień dzisiejszy i zawsze moją największą miłością jest...wolność. czasem tak ciężko trzeba o nią walczyć. o wolność. i kończonym idiotą jest ten kto zmarnuje to co sobie wyszarpał. tak samo jest w życiu kilka wartości ważniejszych od 30 srebrników. własna godność i honor na przykład. czasem prowadzi to wszystko do wielkich dramatów antycznych - naprawdę. bo każda jednostka ma swoją rację, każdy jest równorzędny i nikt nie chce się poddać bo najwidoczniej nie ma ku temu powodu. moje życie to poniekąd taki dramat - w pewnym sensie. ale oczywiście prawda jest jedna więc za każdym z tych dramatów kryje się jakieś kłamstwo czy niedopowidzenie. jednak wolność to również zadanie - zadanie dla nas ludzi. nirktórzy z nas zachowują się gorzej niż zwierzęta, ale inni na pewno mnie zrozumieją. :classic_cool:

Gość anty-miłość
kto sprzedaje wolność ten jest skończonym idiotą. tyle wiem od wolności. no dobra - a teraz idę sobie w diabły bo tyle mnie to wszystko obchodzi co moja wielka krwawica właśnie po to by mnie to nic nie obchodziło. nie wiem czy to rozumiecie. ale powiem wam coś - im więcej człowiek cierpi tym potem więcej ma odpowiedzi na różne pytania. i was wszystkich od razu spławi jednym słowiem. albo dwoma zdaniami. to lubię właśnie. papa.

Gość no nie wiem nie wiem
a czym Jest wolność ? Czy siedzenie w czterech ścianach własnego mieszkania to wolność ?

Gość anty-miłość
wolność to wiele skomplikowanych rzeczy, a najważniejsza to pieniądze. nikt ci nie każe siedzieć w 4 ścianach. możesz wyjść sobie gdzie chcesz czy wyjechać. ale musisz mieć za co. to wszystko jest i zawsze było dla mnie raczej oczywiste. z drugiej strony nawet jeśli jesteś przykuty do łóżka chorobą może sz zachować wolność - bo to kwestia myślenia i duszy, a nie ciała. wolnym można być nawet w więzieniu jeśli się tam trafiło niesłusznie. ja wierzę w wolność.

Gość anty-miłość
powiem wam w sekrecie, że zawsze czułam się osobą wolną, która robiła co chciała aż do pewnego razu kiedy się strasznie zakochałam na amen i omal mnie to nie zniszczyło, a ostatnio - tak dziś dochodzę do wniosku - trafiłam do rpacy w której próbowano mi zrobić tzw. brainwashing. bardzo ciężko się takie rzeczy przechodzi, to wszystko są straszne przejścia psychiczne, ale c cię nie zabija to cię wzmocni. wcześniej też znałam kogoś kto tego próbował, a całość była jeszcze bardziej skomplikowana. niemniej ostatecznie tylko prawda się ostaje w tym zyciu. tylko ona trwa. :classic_cool: