Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jadzia22

Jak naprawić.Pytanie do kosmetyczek i nie tylko.

Polecane posty

Gość Jadzia22

Witam. Dość często korzystałam ze słońca i z solarium a teraz tego bardzo żałuje. Moja skóra starciła jedrnośc i nie jest już tak napieta jak kiedyś. Pojawiły zmarszczki mimiczne ,zwłaszcza wokół oczu :( Brakuje jej nawiżlenia . Chciałabym to jakoś naprawić . Stad moje pytanie do osob dośw. jaki zabieg/i kosmetyczny/e jest wskazany i bedzie odpowiedni by poprawic jej kondycje. Zaznaczam ,że mam 22 lata.

Gość Jadzia22
up

Nigdy nie korzystalam z solarki i nie mam zamiaru, nie polecam, bo moda na opalenizne nie jest warta jej nastepstw. Bardzo polecam maske algowa, algi maja wlasciwosci nawilzajace, sama mialam nieraz robione. Zrobisz je tylko u kosmetyczki. najlepiej jak pod nie zaaplikuje ci na twarz krem i pod oczy (oczywiscie nie ten sam). dalej moge polecic zabieg parainowy na twarz, kwasy owocowe (AHA), maska termiczno-modelujaca, jonoforeza. Pamietaj, ze jak przyjdziesz do kosmetyczki, to zanim ona zajmie sie twoja buzia powinna przeprowadzic z toba wywiad kosmetyczny. Stosuj takze kremy nawilzajace i pod oczy. Zanim kupic jakis produkt zwroc uwage na jego sklad - nigdy nie kupuj kosmetyku z PROPYLENEM GLIKOLU, chocby nie wiem co byloby napisane na opakowaniu kosmetyku o jego wlasciwosciach naiwlzajacych! Propylen glikolu daje uczucie mocno nawilzonej skory a tak naprawde ja wysusza i powoduje jej starzenie sie.

Gość jadzia22
Marto bardzo Ci dziękuje za odp. i za wskazówki do których oczywiście sie dostosuje:) Od razu sprawdziłam skład swojego kremu nawilżajacego IWOSTIN i on zawiera ten składnik ! ! ! ! :( a używam tego kremu od 2 m-cy i wydawałoby sie ,że jako tako nawilża bo skóra nie jest tak napieta to co mam odstawić? a Ty jakiego używasz? a laroshe posay ? jejciu

Gość jadzia22
Marta a co np z maścia ALANTAN PLUS - przecież ta masc jest na podrażnienia do skóry nadmiernie wysuszonej i kupuje ja sie w aptekach a również zawiera ten składnik.

Gość jadzia22
up

Ja nie mam zadnego kremu ktory zawiera propylen glikolu i nie radze go uzywac bo tylko sobie szkodzisz. Tak jak mowie, wydaje ci sie ze nawilza a jednak tak nie jest. Firmy kosmetyczne dodaja do kremow co powoduje starzenie sie skory i zeby ci znow pomoc proponuja swoje kremy przeciwzmarszczkowe. Jak nie wierzysz to moge ci podac stronke na ktorej jest artykul o tym, u mnie babeczka tez wspominala o tym na zajeciach (ucze sie kosmetyki). Nawet preparat upiony w aptece jak ma ten skladnik, bo to ze jest w aptece nic nie znaczy, czasem te same kosmetyki sa i w aptece i w drogerii.

Gość jadzia22
aaaaaaaaa kurcze to ja odstawiam ten krem a jakiego Ty używasz?

narazie sie pozbylam wszyskich kosmetykow z propylenem gkilkolu, bo sama stosunkowo niedawno sie o tym dowiedzialam. jedyny k5rem jaki miz zostal to bio krem Ziaji z aloesem, ale (ja mam baaardzo sucha skore) jak sie nim posmaruje to czuje takie podraznienie. Ale tk jak mowie, moze dlatego ze mama tak sucha skore. Ale w pn wybiram sie na zakupy, poszperam sobie w kremach i ci napisze jaki kupilam.

Gość jadzia22
Ok, wielkie dzieki. ja oblukam krem la roshe posay. zerkne na skład , jak bedzie okey to kupie ;)

Gość ffifi
ja też sprawdze

Gość dfghjod
ups