Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fistaszkomanka

Fistaszki a odchudzanie?...........

Polecane posty

Gość fistaszkomanka

Hej:) Duza wage przywiązje do tego co jem.Chcialabym schudnąć , wiec nie jem w ogóle chleba, ziemnkiaów do drugiego dania , bardzo ograniczylam słodycze , pi je duzo wody , od czasu do czasu ćwicze(pracuje nad tym zeby codzienie) , jem otręby, suszone owoce i ... efektów brak... Moją wielka słabością sa fistaszki, mogłabym pochłonąć kazda ilość:( Nauczyłam sie je jesc zastępując sobie własnie jakies inne puste kalorie czy słodycze. No i jakos sie chyba ..uzalezniłam... Wiem ze sa kaloryczne, ale zeby az tak.............Przeciez to zdrowa, naturalna, nieprzetworzona zywoność...Jak myslicie czy one moga powodowac ze nie moge schudnać?

Gość dermika
oczywiście ze tak...orzechy migdały pistacje zawieraja bardzo duzo tłuszczu i w diecie nie powinno ich byc gdy myslisz o odchudzaniu

O rany, sama siebie usprawiedliwiasz.. Pewno, ze są zdrowe,ale w rozsądnych ilościach. Nie wiem ile ich jesz, są bardzo kaloryczne, więc w nadmiarze na pewno tuczą. Jeżeli jesteż na diecie, ogranicz wszelkie wysokokaloryczne produkty (oczywiście w graniczach zdroewgo rozsądku), poszukaj sobie tabel kalorii i staraj się nie przekraczać 1500-1800kcal.

Gość fistaszkomanka
no to bede musiała przegryzac tylko jabłka i marchewki;/

Gość Dietetyk00091112
Jesli nie uprawiasz zadnych wyczynowych sportow to Twoja dieta powinna skladac sie z wiekszej ilosci ZDROWYCH TŁUSZCZY W normie do 80g dziennie... Wegli do 75 g na dzień nie przekraczając 1200 kcal na dzień. Oczywiscie pelna eliminacja slodyczy 2l minimum wody dziennie, zielona herbata ;) i 5 posiłków dziennie Stosuje taka diete od poczatku lutego, na poczatku bylo ciezko dzis jest lepiej... Moja waga na starcie odchudzania 101,6 kg na dziś dzień 85,7 . Pozdrawiam wytrwałych... kontakt do mnie w przypadku pytan bet_vip@wp.pl