Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajansowa_kubeczka

Jak wygląda wizyta u neurologa?

Polecane posty

Gość fajansowa_kubeczka

W przyszłym tygpdniu czeka mnie taka... Powód: zawężone pole widzenia. Na co mam się przygotować?

Gość Otoczak
Lewatywa i badanie przez odbyt.

Gość eeeeee
czyżby sm?

Gość a juści
normalne badania - każe Ci robić jakieś dziwne ;) rzeczy w stylu "przyciągnij lewe kolano do prawego łokcia" czy coś tam. Nic strasznego ;) Opuka, ostuka i po bólu ;)

Gość fajansowa_kubeczka
a jusci, dzięki :) czyli że będzie podobnie jak na komisji poborowej 0 czy jak się toto nazwya :P ?! o nie nie nie...

Gość a juści
hehe, no bez zaglądania w inne otwory Twego ciała niźli oczy ;) Aha, poprosi Cię, byś została w samej bieliźnie, więc jeśli lekarzem jest facet proponuję czerwone koronki ;)

Gość fajansowa_kubeczka
z tym zostaniem w samej bieliźnie to serio mówisz?? nawet mnie nie strasz... a w rajstopach i podkoszulce można zostać? bo wstydliwe ze mnie dziewczątko :P

Gość a juści
Mnie neurolog w poradni leczenia migreny badała w samiuteńkiej bieliźnie - niestety kobitka :O;) Ogólnie tak się robi.

Gość yukkkkkka
w oczy tez eni będzie ci zaglądał :) bedzie ostukiwał młotkiem, sprawdzał siłe w rękach, koordynację ruchw i chodu. No niestety ... trzeba być w samych majtkach, więc stringów to raczej nie zakładaj ;)

Gość a juści
mnie w oczy zaglądała - czy to podchodzi już pod molestowanie pacjenta? ;)

a chociaż rajstopy, albo pończochy...? ehhh. jak mus to mus :P tylko nie wiem co ma pole widzenia do moich nóg czy tyłka :P sorki za głupie pytania, ale może mi ktoś wyjaśni...

Gość yukkkkkka
bardzo dużo... niestety :O uszkodzenie nerwu wzrokowego, kłopoty z pęcherzem moczowym, brak koordynacji ruchów, spastyczne mięśnie - to objawy jednej choroby - stwardnienia rozsianego Naprawdę nie chcę cię straszyć.....

Gość yukkkkkka
chyba niepotrzebnie to napisałam ... sory... Ty masz zwężenie pola widzenia a w SM objawem jest pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego.... a jak ma sie jedno do drugiego to nie wiem

o mamusiu... ale ja mam z wymienionych objawów tylko (aż?!) ograniczone pole... żadnych innych objawów. poza tym wszystkie badania w porządku, niedawno (jakiś miesiąc temu) je kontrolowałam. to nieszczęsne pole też zostało wykryte \"dzięki\" częstym bólom głowy. to co ze skarpetkami - mogą być :P ??

Gość Dziewczyno zapewniam
ciebie, że wizyta u nurologa na pewno nie boli, więc się nie martw na zapas, bo nie masz powodu :-D

Gość yukkkkkka
lepiej nie czytaj, bo zaraz zauważysz u siebie inne dziwne objawy ;)

Gość yukkkkkka
a co do ubrania to zależy chyba od lekarza. Jeden każe zdejmować spodnie, drugi nie, wystarczy podciągnąć nogawaki i stuka po kolanach ;)

tak.... studenci medycyny tak mają :P denerwuję się tą wizytą - a nawet nie samym pójściem tam, tylko wynikami. poza tym, wiem że to głupie, nie lubię się rozbierać przy obcych. czuję się skrępowana, i to bardzo. już w szkole tak miałam. dlatego nie chcę zostać półnaga przy lekarzu, którego zobaczę pierwszy raz w życiu, w dodatku na także pierwszym badaniu... to głupie, ale silniejsze ode mnie. dla porządku dodam jeszcze że w \"normalnych\" sytuacjach jestem bardzo pewna siebie, czasem za bardzo :o

Gość Neurolog nie taki straszny...
No nieeee. On przeprowadzi z Tobą wywiad i da Ci skierowanie do okulisty.No dajcie spokój,co Wy tu wymyślacie... Katastrofa.

przepraszam, u oklisty już byłam. dwukrotnie :o i to włąśnie od niego dostałam skierwoanie do neurologa. z papierkiem od n. mam się znowu zgłosić do o, wręczając n wcześniej papierek od o... paranoja! chodzi mi tylko o to jak wygląda takie badanie, czy trzeba się rozbierać i do jakiego stopnia :P

Gość Otoczak
A u ginekologa nie wstydzisz się rozebrać?

Gość Neurolog nie taki straszny.
Ja tam się nie rozbierałam. Nie wiem po co Ci ludzie takie kity wciskaja??? Daj spokój.Na bank nie będziesz musiała się rozbierać. Pozdrawiam:)

Gość trzeba.
sie rozebrać, bo jednak badanie neurologa jest dokładne. Do stanika i majtek.

Gość a juści
Jakieś bzdury totalne :O Tak, trzeba się rozebrać do stanika i majtek. Tylko... staram się Ciebie zrozumieć, ale dla mnie to żaden problem. To po prostu lekarz i tak do tego podejdź. Pozdrawiam

Gość 13tka.
nie przejmuj się,wkręcają cię. nie trzeba tak wszystkiego zdejmować, nogawki sobie podwiniesz ale rajstop nie zakładaj lepiej skarpetki.bo na badaniu będziesz na bosaka - gołe stopy i lekarz każe skarpetki ściągnąć.