Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAGDALLENKA

CHYBA BIERZE mnie grypa....

Polecane posty

Gość MAGDALLENKA

mam dreszcze, jest mi niedobrze, gardło pobolewa czy to grypa?

Gość grypa
niestety tak :O wezme Cie wieczorem na dobre

Gość grypy
mającej obraz przeziębienia nie wolno przechodzić/przeziębić, gdyż może się skończyć powikłaniami w postaci zapalenia płuć a nawet raka. Ponieważ jest to wirus, więc nie powinno się stosować antybiotyków, chyba, że równolegle wdarła się infekcja bakteryjna. Jedyne lekarstwo to lóżko, pocenie się, duża ilość płynów, środki napotne typu aspiryna, wit. C, oraz mikstura z młeka, miodu, czosnku. Poszukaj tematu "4 warunki determinujące zdrowie" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl tam dowiesz się więcej.

Gość Diana4567
Niestety to chyba grypa. Ja również teraz tak mam. Z nosa leci mi jak z kranu. Kupiłam w aptece gryporutin, witaminę C i tabletki do ssania z miodem. Troszkę mi już lepiej. Na grypę polecam również herbatkę z dzikiej róży.

Gość przeziębienie
To może być również przeziębienie. Na początku trudno rozróżnić. Na mnie w takich wypadkach dobrze wpływa czosnek. Może być w postaci naturalnej ale za to potem śmierdzę przez dwa dni. Ten gryporutin nawet nie jest taki zły.

Gość gość
Najlepiej będzie jeżeli przejdziesz się do lekarza, nie można lekceważyć żadnej choroby, a na następny sezon pamiętyaj koniecznie zaszczep się przeciw grypie!

Gość gość
nie koniecznie na następny sezon. Po prostu po wyzdrowieniu, szczepionki przeciw grypie można przyjmować przez cały rok.