Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłoptotana21

solarium pierwsza wizyta

Polecane posty

Gość zakłoptotana21

wybieram sie do solarium po raz pierwszy czy ktos mi powie jak wyglada wizyta w solarium!! Czy ttzeba sie rozebrac do majtek i stanika i dopiero potem wejsc do kabiny czy jak?? i czy trzeba być bez makijażu??? I jakie lesze solarium stojące czy leżące ??? DZIEKUJE ZA ODP

żadna ze mnie wielka bywalczyni solarium, ale powiem co wiem ;) po pierwsze najlepiej zmyć makijaż, tak jak przy zwykłym opalaniu - może wystąpić reakcja alergiczna, albo skóra nieładnie się opali. a jeśli chodzi o ubranie, a raczej rozebranie to już Twoja indywidualna decyzja - mozesz zostać w bieliźnie, albo w samych majtkach, albo wszystko zdjąć - jak wolisz Nie wiem której lepsze, bo byłam tylko na leżączym :)

Gość zakłoptotana21
a rozebrac mam sie w kabinie czy paradowac rozebrana do kabiny????

na solarium całe pomieszczenie jest do Twojej dyspozycji więc nie będziesz musiałą nigdzie paradować:) osobiście radzę rozbierać się do naga bo nie za fajnie wygądają białe pośladki przy opalonych udach:P i zasłaniaj oczy...ja chodzę już kilka lat i nigdy tego nie robiłam dopóki nie przekonałam się że naświetlanie gałek promieniami uv wcale nie jest zdrowotne:P ;)(głupota ludzka nie zna granic)...:)

Gość eeeeeejjjjjjjjj
ale ty sama bedziesz w tym pokoiku,i spokojnie mozesz na cipsku lazic i wejsc do kabiny.Bez sensu rozbierac sie w kabinie.

Gość a poza tym
lepsze jest stojące bo równolegle opala. Na leżącym ma się nieladne jasne placki pod pachami, na posladkach i czasem na łydkach. Poza tym czasami góra albo dół silniej opala i trzeba się przekręcać co jest nie wygodne. Polecam stojące i nie turbo

Gość fifika
No i z powody cholernej grypy moja wizyta nie doszla do skutku . Spytam znów ,bo po tej zimie i chorobie wyglądam jak blade straszydło .Ile czasu przy jasnej karnacji za pierwszym razem , no i to co nurtowalo zaklopotaną 21 , czy łożka do opalania stoją obok siebie? Pyta bo wiem że tam gdzie ide sa w osobnym pomieszczeniu-2 , ale czy opalajace się dziewczyny sa obok siebie? .Przekonałam się do opalania w dosc skapym stroju { a może i bez ? } , ale trochę mi głupio tak na golasa przy innych dziewczynach , tym bardziej ze chodza tam znajome .Czy sa jakieś parawany itp ?

Gość a czym zasłaniać oczy
???

Gość fifika
DZięki za informacje , ale napiszcie jeszcze jak jest z tym paradowaniem nago przy innych dziewczynach ??

Gość zuzia lalka nieduza
Jakie paradowanie? Pracownik solarium zaprowadzi Cie do pokoiku w ktorym bedzie solariumzostawi Cie w nim. Ty sie w tym pokoju rozbierzesz i wskakujesz do łozka. Pokoj jest tylko dla Ciebie

Gość fifika
A dziewczyna z łozeczka obok - o to pytam .

Gość a czym zasłaniać oczy
dzięki :) a dziewczyna z łóżeczka obok pewnie już widziała nagą kobietę ;) Czym się przejmujesz? ;)

troche dziwne jesli dwa lozka sa w jednym pomieszczeniu... ?? zazwyczaj w pomieszczeniu stoi jedno zeby klient czul sie komfortowo... caly pokoik dla niego :) tak przynajmniej jest tam gdzie ja chodze.. :p

Gość elusiek
a bielizne lepiej sciagnac nie tylko z powodu tego ze nieladnie wygladaja biale placki ale tez dlatego ze skora moze sie troszke bardziej spiec w miejscu zakonczenia bielizny(np. przy samej gumce w pasie i w pachwinie) nawet jak sie idzie tylko na 5 minut.wiem cos o tym... no i na pierwszy raz najlepiej na 5 minutek a pozatym pani na solarium powinna "troche" sie na tym znac i doradzic ci tak zeby ci nie zaszkodzilo(bo duzo zalezy od rodzaju karnacji i rodzaju skory) jak ja poszlam pierwszy raz to pani przeprowadzila ze mna "wywiad"-jak szybko opalam sie na sloncu jaki odcien ma opalenizna zaraz po zejsciu ze slonca itp. i nastepne wizyty tez mi dobierala czas po stwierdzeniu jak wyglada moja opalenizna po pierwszym razie i po pytaniu jak mocno chce sie wogole opalic

Gość solka na 102
a czym smarujecie się ??? Jakim kremem ??? Czy wogóle niczym ???

Gość solreczka
Ja jestem brunetka, opalam sie dość szybko ibez problemow. Czesto ktos myli mnie z mulatka w lato - powaznie:) pierwszy raz poszlam na solarium na 10 min - lekko zarumienione policzki, zeszlo po godzinie. I tak samo przy kolejnych razach. Sama juz nie wiem, mam isc teraz na 20 minut?? Ja chodze to takiego solarium ze jest pokoik i leżące. Pani nastawia na ile chcesz sie opalac, ty wchodzisz do tego pomieszczenia, rozbierasz sie ( w dobrym solarium jest plyn do zdezynfekowania powierzchni tego lozka, jednorazowe olejki do opalania, zakladki na oczy, nawet muzyka) Wszystko zaczyna sie automatycznie od momentu kiedy zamykasz sie w kabinie. I automatycznie sie zaczyna Prosze o porade - dziewczyny z ciemna karnacja albo taka średnia ile bylysmie maxymalnie na solarze?? 20 minut to nie za duzo?? i mam pytanie do pani co powyzej pisala, 20 minut 2 razy w tygodniu?? chyba pomylka jakas.

Gość madziulkaforumowiczka
ja sie niczym nie smaruje dopeiro po wyjsciu sie smaruje.,chodze na stojace bo opala rownomiernie.20 minut to juz paranoja.proponuje zmienic solarium bo bycmoze chodzIsz do tekiego ze starymi lampami.ja chodze od 8-10minut zawsez ..aha i nie przejmujcie sie jak bezposrednio po opalaniu bedziecie takie saame jak weszlyscie do kabiny.Opalenizna po solarium ujawinia sie w ciagu 48h...!a najlepsza opalenizna jest jednak na sloncu:)

Gość AlkaP.
A ja słyszalam ze stojące opalają na brązowo już bo tam nie ma ochronnych filtrow (???) Wogole to jak ide na 10min na stojace [ A MI BARDZO SZYBKO LAPIE SKORA KOLOR !!!! juz po 5 min!] to mam gwarancje ze bede ciemna TYLKO trzeba zalozyc okularki???? jak mi tak łapie i po 5min kiedys mialam odbite biale oczka to po 10 napewno bede miec :( To może bez okularkow?????

Gość TakNiewieleZnaczaca
Ja niedawno bylam w takiej samej sytuacji jak autorka topiku :P Nie wiedzialam nic, nie pytałam żadnych koleżanek, poszlam tam po prostu w ciemno. Kobieta, ktora tam pracuje powiedziała mi co mam zrobic, jak się opalać, wytłumaczyła poprostu wszystko, wskazała guziczki i tyle. Byłam na leżacym, brązujacym, normalnym i stojacym łóżku. Uwazam, ze najlepsze efekty są na stojacym, bo rownomiernie jest sie opalonym, jest wieksza przestrzeń, bardziej higienicznie jak dla mnie :) Tylko dziwię sie, ponieważ byłam dwa razy po 5 minut i miałam lekke brązową skore, poźniej bylam na 6 minut i wyszłam czerwona jak burak,a w rezultacie sliczny kolor... kolejny raz byłam rowniez na 6 i nic, nie dostrzegłam czerwonych plackow tylko brązowe. Ja opalam się normalnie, nie chcę by skora mi się łuszczyła i opalam się 'z głową'. Moje znajome chodza na 15 minut i nie są nawet w takim stopniu opalone jak ja. Wszystko zalezy od karnacji, ja chodze krotko i to mi wystarcza, mam ladnie opalona buźke i ciałko :P Trzeba dać skórze czas, dlatego radze iśc na 5 lub 6 minut 3 razy w tygodniu, a poźniej 7 lub 8 minut- raz lub dwa w tygodniu :)

Gość ruby
ejj laski a jak częśto musicie chodzic żeby utrzymać opaleniznę??

najwiecej bylam na 20 minut. i tylko zarumienione policzki. dwa razy w odstepie tygodnia po 20 minu i ciemna czekoladka ;p

Gość ania-24
hej;) ile stopni jest w solarium?? wybieram sie tam nigdzy wczesniej nie bylam;/mam dosc jasna karnacje:)jakie polecacie lezace czy stojace ile kosztuja takie okularki i gdzie je kupic prosze pomozcie pozdrawiam

Gość milena1706
ja pierwszy raz byłam na stojącym, były nowe lampy i poszłam na 10 minut i strasznie spaliło mi twarz ze mnie piekła nie mogłam dotknąc twarzy i po paru dniach zaczeła mi schodzic skora z twarzy i dekoldu :/ i tylko w tych miejscach mnie spaliło no ale i tak zeszła mi skora :/

Gość japierrrdolee
Kabina do opalania znajduje się w zamkniętym pomieszczeniu gdzie jest miejsce żeby się rozebrać ,jest również lusterko i krem do demakijarzu (przynajmniej powinny być) ja zawsze rozbieram się do naga :P i zdecydowanie wole stojące-nie wiem dlaczego..

Gość laisanne
Hehe, ładny ten filmik^^

Gość xxkasikxx
wczoraj bylam pierwszy raz na solarce bardzo się bałam ale było zarąbiście ! !!!!!!!!!!

Gość olcia1894
hej :* mam pytanie ile kosztuje taka wizyta w solarium ?? czekam na odpowiedz