Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajajaja

cukrzyca ciązowa-dieta

Polecane posty

Gość ajajaja

Mam pytanie do innych osób z cukrzycą ciązową-czy pilnując diety scisle przestrzegacie tego co,ile itd(chodzi mi o jednostki ww)czy raczej sugerujecie się wynikiem z glukometru po posiłku???Według diety owoców nie jemy juz od 18.00,ale czy jesli mam niski poziom cukru(nie słodzę,nie jadam tłusto)to czy wobec tego moge sobie pozwolic na jabłko np wieczorem?..Dodam tez,ze naczczo wynik mam dobry,a więc rano jest ok,nawet jesli podjem w nocy np jabłko i sucharków dietetycznych..Pytanie tylko,czy tak mozna..?

Gość mama2223
zmierz sobie cukier raz po tym wieczornbym jedzeniu i zobaczysz. normalnie jest wskazanie jedzenie takich rzeczy bardziej od 12-18. Ja mialam cukrzyce ciazowa, i mimo z eto juz 2 lata po porodzie to ndal go mama, jednak nieprzestrzegam tak tej diety jak kiedys, bo nie mam juz obaw o malenstwo. Jak dowiedzialam si e, ze mam cukrzyce to swiat mi sie ugial pod nogami. Jednak mialam tak dobrego lekarza i psychologa zarowno , ze pomogl mi to przetrwac. Zeby nie brac insuliny musialam miec scisla diete , tz. zero weglowodanow, slodyczy , malo tluszczy i owocow. Prze i po kazdym jedzeniu musialam mierzyc cukier i prowadzic dzienniczek co i o ktorej jem , wlacznie z przekaskami. Tak sie balam tej insuliny, ze jak normalnie pozeram slodycze , to przestalam na nie kompletnie parzec. Strasznie balam sie o dziecko , ktore na szczescie urodzilo sie zdrowe. Dlatego tez jak mozesz , to postaraj sie jesc te rzeczy od 12-18. Rano i wieczorem organizm nie wytwarza tyle insuliny . Zjedz kromke chleba o 8ej rano i 13ej--wiadomo , ze wyniki o 8ej beda o wiele wyzsze. Ja po slodyczach lub weglowodanach np: makarony mialam 230. Pozdrawiam i zycze wytrwalosci. Zawsze mow sobie to ze robisz to dla dziecka, to przyjedzie ci to latwiej.

Gość ajajaja
Bardzo dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam.