Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga2tu2

ruchy dziecka a termin porodu-jest jakas reguła?

Polecane posty

Gość aga2tu2

Gość jasne że jest reguła
liczysz ilość ruchów dziecka w ciągu 5 minut, mnożysz przez 9, dodajesz liczbę oznaczającą w którym tygodniu ciąży jesteś i za tyle dni urodzisz. Proste, nie? :-)

Gość x czy y
od momentu pierwszych rochow liczysz 4 m-ce

Gość oczywiscie nie ma
to bzdura na resorach jest ;-)

Gość jasne że jest reguła
--> oczywiscie nie ma Jak nie ma, jak jest! :-O

Gość oczywiscie nie ma
no taaa jasne jak odczuwanie ruchow jest zalezne od wielu roznych aspektow plus np grubosci tkanek matki oraz jej indywidualnych predyspozycji do unerwienia narzadow jak to obliczyc? heh :-) i pozniej masy w to wierza i nagle polowie lasek wychodzi, ze urodzi wczesniaki

Gość słyszałam d jednej kobiety
dla mnie to tez bujda-wymysł cos na zasadzie zabobonow

moim zdaniem także to nie ma większego znaczenia. Przynajmniej w moim wypadku całkowicie się nie sprawdziło. Ruchy dziecka czułam pierwszy raz 24 kwietnia, więc mała powinna się urodzić 24 sierpnia, a przyszła na świat 4 października!!!!

Gość Elmirka76
Oczywiście Anik, że masz rację!!! Moja córa powinna sie "wg ruchów" urodzic w pierwszych dniach sierpnia,a urodziła sie 31.08 (zgodnie z terminem wylicz.przez gina)... A poza ty kobietki... no pomyslcie logicznie: wiekszość kobiet czuje pierwsze ruchy w 16- 18 tyg. więć wiekszośc dziciatek bylaby wczesniakami, a przecież wiekszość dzici przychodzi na świat w terminie....

Gość agula32
Nie po 4 miesiącach od pierwszych róchów a 5 miesięcy.

Gość agula32
Anik77-w którym byłaś tygodniu jak poczułaś pierwsze ruchy?

Gość oczywiscie nie ma
przegiecie w druga strone - wedlug teorii kobieta ma prawo poczuc ruchy (z reguly w pierwszej ciazy) nawet w 22 czy 23tc wychodziloby po tych 5 miesiacach, ze dziciak jest miesiac przenoszony niemalze

Gość agula32
Sama już nie wiem jak jest zx tą teorią.U mojej mamy to się sprawedzało.U mnie niestety nie.

Agula, w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 16 tygodniu (jestem szczupła), a w drugiej w 17. Z tego co wiem, to zależy od kobiety, od jej budowy ciała, wrażliwości tkanek, a nie od dziecka. Przecież dzieci rozwijają się w podobnym tempie.

Gość Elmirka76
Ha!!! Wlaśnie o tym nie pomyslałam ,że w druga strone tez to działa :) :) i dzieciatka które fiknęły troszke później beda przenoszone o... miesiąc ;)

Gość agula32
Ja tak jak ty pierwsze ruchy przy pierwszej ciązy poczułam w 16 tygodniu,dlatego wspomniałam że mi sie nie sprawdziło,bo według teorii mojej mamy powinnam urodzić 29 grudnia,a urodziłam 18 stycznia a i tak nie wiem jak długo jeszcze bym chodziła w ciąży gdyby nie zrobili mi cesarki więc dlatego myślę że to kwestia indywidualna.