Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OLKA M

Rodzić bez znieczulenia

Polecane posty

Gość OLKA M

haj czytam te wszystkie wypowiedzi i tak sie zastanawiam czy to naprawdę takie trudne urodzić naturalnie i bez znieczulenia?, nie rodziłam wiec nie wiem ale nie panikuję, jakoś to będzie chyba, czy szczupłe dziewczyny nie mogą rodzić bez problemu? czemu mój lekarz polecił w moim przypadku cesarkę, podobno szczupłe mają potem wszystko poranione i ponaciągane, jak to jest moja mama o tej samej budowie urodziła mnie w15 minut, czy to sie jakoś dziedziczy? tezbym tak chciała szybko urodzić kiedyś

Gość odpowiadam Olce
To nie szcupłość kobiety decyduje o porodzie, ale wielkość miednicy i możliwość jej rozwarcia. Tak jak dziedziczy się predyspozycje do tycia czy szczupłości, tak można odziedziczyć budowę miednicy. Jeśli więc nie pojawią się inne problemy można niejako odziedziczyć sposób przebiegu porodu. Ale jeśli lekarz polecił Ci cesarkę, to znaczy, że nie odziedziczyłaś rozmiarów po mamie.

Gość agula32
Ja urodziłam bez znieczulenia i żyję.Fakt było zajebiście trudno ale jak jest fajny personel to jest inaczejja nie miałam tego szczęścia.A jeśli chodzi o dziedziczenie to słyszałam że ponoć dziedziczy się rodzaj bólu,tzn,jeśli twoja mama miała bóle krzyżowe to niestety ty też możesz takie mieć.Ale nie wiem ile w tym prawdy.

Gość Urodziłam bez znieczulenia
5 dzieci,w tym jedno martwe. Da się przeżyć,a mój pierwszy poród trwał 36 godzin.

czesc, pewnie ze mozna urodzic bez znieczulenia. Pewnie bardziej boli.. Ja rodzilam i znieczulalam sie jakims gazem (nitrous oxide - czy cos), nie wiem dokladnie, bo rodzialm w Anglii i jeszcze jezyka nie znalam dokladnie. No wiec, dostajesz butle i wdychasz kiedy chcesz, nie szkodzi ani tobie ani dziecku, a co najwazniejsze sama decydujesz kiedy juz nie mozna wytrzymac i znieczulac. Po wdechu dziala natychmiastowo przez kilkanascie sekund, wystarczajaco na czas skurczu.tyle o znieczuleniu. A co do cesarki, to chcialam powiedziec tyko tyle,ze nie jest to metoda naturalna, a wiec nie najzdrowsza, zwlaszcza dla dzidzi, wiec radze sie zastanowic. Pozdrawiam i powodzenia.

Gość przeminiki
ja rodzilam bez znieczulenia i wcale mnie nie bolalo porod trwal 3 i pol godz, za to szycie bolalo strwsznie

rodzilam tak kila razy, a szyli mnie pod znieczuleniem wszystko mozna przezyc, a taki bol sie zapomina gorzej jest potem jak sie chodzi z tymi szwami ostatniego syna urodzilam bez ciecia, a wazyl 4100, nie popekalam, wtedy to juz naprawde bylo ok pozdr, J.

Gość georginia
mam termin świeta i boje sie, że nie wytrzymama bólu dlatego jestem zdecydowana na cięcie

Gość OLKA M
Dzieki sredeczne

Gość OLKA M
No właśnie, ten ból, im wiecej sie o nim mysli tym gorzej, ale zobaczymy jak to będzie przecież nie może być taki ze nie da sie wytrzymać, trzeba spróbować, niewiem czy cesarka w takim przypadku gdy ktoś jest szczupły nie jest pójściem na łatwiznę, pozdrawiam jesteście super wszystkie!!!!!!

Gość OLKA M
Hej Przeminiki, dajesz nadzieję jak to zrobiłas że cie nie bolało, nie panikowałas..., byłaś spokojna czy powtarzałaś sobie, ze bedzie ok???,napisz wiecej pozdrawiam serdecznie