Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tolata

dziś jest wielki dzień-zakomunikowałam mamie że od dziś nie chodzę do kościoła

Polecane posty

Gość tolata

:) dostała zawału ale nie poszłam więc chyba jest dobrze:) kurde było ciężko:P

Gość oj życie życie...
I tym chwalisz się na forum? naprawdę nie ma czym się chwalić

Gość Ej dziecko...
ale Ty głupie jeszcze jesteś !! Dorośnij a potem podejmuj życiowe decyzje.

Gość Ja też nie chodzę
od dłuższego czasu, ale chyba więcej tracę przez to niż zyskuję. Jestem nerwowa, wszystko mnie wkur...., nie cieszę się ani wiosną, ani niczym....jestem żałosna. :( Jednak nie umiem się odnaleźć w kościele katolickim. A nie mam ochoty szukać Boga gdzie indziej.

no to jestes TRENDY i osiagnelas sukces na europejska miare. SLD i PO i Demokraci.pl bedą z Ciebie dumni. a moze do europarlamentu sie na posla zglos.

Gość i masz prawo
do wlasnego zdania na ten temat, uwazam. No i nie wiem, czy w Kaczej epoce jest to akurat trendy...

Gość Ej dziecko....
Tak, w dzisiejszych czasach jest trendy nie chodzić do kościoła, uprawiac seks w wieku 15, 16 lat, brać narkotyki, chlac piwo litrami, akceptować wszelkie nienormalności typu homoseksualizm i pedofili.

Trendy na pewno nie jest :O JA nie chodze do Kościoła od wielu wielu lat ale nie muszę się tym chwalić albo robic z tego szopki jakbym co najmniej zerwała z jakimś nałogiem :O

Gość A kiedy kościół był trendy

Gość A kiedy kościół był trendy
Chyba tylko w średniowieczu. :)

No przeciez kosciol toleruje homoseksualizm u ksiezy , to dlaczego spoleczenstwo ma nie tolerowac u innych ?

Gość a mnie dziwi
to, że kult boga przetrwał do dziś. niby XXI wiek i takie tam, a ludzie wierzą w takie bajki. to było może i dobre, ale wieki temu, kiedy ludziom dało sie kazdy kit wcisnąć. herkulesy i te sprawy.

Gość a mnie dziwi
a TRENDY to jest powiedzenie "wierze w boga, ale nie w kościół". no kól :o

Gość a jak dzieciaki na religii
w szkole odrabiaja inne lekcje , wariuja, itp . to mam wrazebnie, ze chodza tylko po to, ze dla ich rodzicow jest to - w pewnym sensie - trendy

Gość Żeby nie
śmierć i cierpienie, nie lęk i niepewność.... to kościoły byłyby puste.

Gość dobra raba
Tolata ; Moim zdaniem do kosciola nie musisz chodzic , ale staraj sie byc dobrym czlowiekiem

Gość ludzie wierzą też w to że
czarne koty przynoszą pecha, wierzą we wrózby, wierzą w moc czerwonej wtążeczki wiązanej dziecku na rączce, w piątek-zły początek i milion innych rzeczy...

Gość a jak dzieciaki na religii
zgadzam sie z dobra raba

Gość a mnie dziwi
a co ma chodzenie do kosciola do bycia dobrym cżłowiekiem? jak ktos nei chodzi do koscioła to jest zły? :o chyba poprostu ma trzeźwe spojrzenie na świat

Doktorku ŻB - to ja jestem trendy od 35 lat i wiesz co - nie popieram żadnej z partii którą wymieniłeś, nie kradnę, nie cudzołożę, nie krzywdzę ludzi i wyższych zwierząt, nie kłamię i nie krzywoprzysięgam - w przeciwieństwie do większości katolików.

Gość Ej dziecko....
Może Bóg to wiara w bajki, ale jakże ta wiara czasem pomaga przeżyć. Kiedy mój tato umierał na raka, tylko wiara w to "coś" dawała mi siły żeby to przetrwać. A kiedy odszedł tylko własnia ta bajka, która mówi, że kiedyś wszyscy się "tam" spotkamy pozwoliła mi to przeżyć. Napewno religia katolicka nie propaguje czegoś złego. Głosi hasło o miłości bliźniego. Jeśli wg tego się żyje, jest sie dobrym człowiekiem bez względu na to czy się chodzi do kościoła czy nie.

Gość no to gratuluje..
wspaniale postanowienie wielkopostne... ledwo zdązylas przed wielkanocą.. tylko pomysl jak zasiadziesz z rodzina przy wielkanocnym sniadaniu... przy wigilii??? jak sie będziesz czula Ty i twoja rodzina..? Jeśli przemawia przez Ciebie lenistwo .. to wspołczuję Ci.. takiej decyzji..

do Amnie dziwi>>> jesli Bog to bajki no toz Ty musisz byc geniusz a moze i w porywach nawet eugeniusz. no to wytlumacz nam jaki to eugeniusz sprawil , ze swiat tak madrze jest stworzony , ze po tysiacach lat dopiero czesc tego geniuszu nieliczni ludzie umieli odkryc , oraz taki oto wybryk natury , ze my mamy dziurki w nosie od dolu dzieki temu w deszcz nie musimy sobie daszka przyczepiac by moc oddychac.

Do kosciola sie nie chodzi dla rodziny, do kosciola sie chodzi dla siebie i kontaktu z bogiem. Poniewaz kaplani ,moim zdaniem ten kontakt uniemozliwiaja poprzez niezrozumiala msze i zly przyklad osobisty ( chciwosc, homoseksualizm, zaklamanie ) ludzie maja tego dosc i odchodza. Ja cie rozumiem . Ja kiedys zrobilam to samo .

A dziękuję, chociaż nie zasługuję - przecież to jak się zachowuję mieści się w granicach norm... co innego gdybym np. poświęcał się żeby zbawiac świat i czynił to szczerze - ale jestem na to zniechęcony.

Gość fanka Wiernego Ogrodnika
jestem z Tobą

Gość z piekła nie wyjdziesz