Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mar1

zaprzeczenie ojcostwa po rozwodzie

Polecane posty

Gość mar1

witam !w trakcie malzenstwa urodzilam dziecko nie męza on wiedzac o tym uznal je za swoje rozwiodlam sie i zamieszkalam z ojcem dziecka i do tej pory mieszkamy i wychowujemy dziecko razem z ojcem dziecka ale nie zalatwiliśmy zmiany ojcostwa.Mój byly mąz po 9ciu latach chce pisac o zaprzeczenie ojcostwa i super o to mi chodzi bo kiedys nie chcial sie zgodzic twierdzac ze dziecko mu nie przeszkadza ,ale nie o to chodzi z bylym mezem mam jeszcze troje dzieci jedno jest mlodsze przy mnie a dwoje przy nim i chce teraz skoro zaprzeczy ojcostwa alimenty na jedno dziecko tylko nie wiem czy na starsze mi przysadza czy na mlodsze jak to jest?my nie jestesmy jeszcze po slubie zamierzamy w pazdzierniku sie pobrac i jak to bedzie z ojcostwem syna nie mam pojecia prosze mi cokolwiek doradzic.

Gość dobra raba
Czyzbys nie chciala placic alimentow na dziecko? Jakie to ma znaczenie na kogo ci przysadza?

Gość mar1
moze nie tak ze bym nie chciala ale ja pracuje na 1/4 etatu i moja pensja to 198złnetto i niewiem jak sąd do tego podejdzie .natomiast córka starsza czesto jest u mnie nawet bardzo czesto i tez tak jak bym ja utrzymywala prawda? a sadownie jest przyznana mężowi byłemu

Gość mar1
a pytasz jakie znaczenie no jest wielkie bo corka ma 17lat a syn 12 wiec nauki synowi jeszcze pare lat zostalo

Gość dobra raba
Jesli corka ma 17 lat ,a nie pojdzie na studia to po skonczeniu 18 -stki zostanie wam z mezem 2 dzieci do utrzymania. Ty bedziesz placic na jedno ,a on na drugie.

Gość mar1
no wlasnie to nie jest tak do tej pory byl podzial dzieci czyli u mnie dwoje i u bylego dwoje tak jest na wyroku rozwodowym i nie placimy sobie wogole alimentow ze wzgledu na podzial ale jak teraz pisze o zaprzeczenie ojcostwa to u mnie bedzie jedno jego dziecko wiec ja musze na ktores dzicko ktore jest u niego placic alimenty jezeli bym placila na corke to ok bo jeszcze liczmy dwa lata a jesli na syna to jeszcze huu huuu i jak sąd do tego podejdzie ciekawa jestem a jeszcze przy moich dochodach .a czy po tylu latach to przez sąd zaprzeczenie czy prokuratora bo tak slyszalam.