Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam troche dziwne pytanie

Jak to jest z Ta OWULACJA??

Polecane posty

Gość mam troche dziwne pytanie

zawsze, kiedy mam owulacje mam silny bol w dole brzucha, gin. powiedziala ze to zwiazane z uwalnianiem sie jajeczka. Zalozmy, że taki bol zaczal sie np. we wtorek o 15, to kiedy moge uznac, ze jestem juz nieplodna?? tzn. ze kom. jajowa juz nie jest zdolna do zaplodnienia. Wiem ze zyje 24 godziny, ale pytam doswiadczonych kobiet . Od razu mowie ze stosuje tez prezerwatywe i globulki, ale nie chce sie kochac w czasie owulacji

Gość afle
Rzeczywiście czuć ją w podbrzuszu, ale nigdy nie można być w 100% pewnym, by od tej pory liczyć żywotność komórki. Poza tym żyją jeszcze w Tobie plemniki (4 doby). Wypadałoby więc nie kochac się 5-7 dni. Nie lepiej przejsć na tabletki i kochac się bezpiecznie z większą pewnością i apetytem?

dzięki tabletkom znika coś takiego jak owulacja :)

Gość lek med
ten apetyt to u wielu dziewczyn po tabletkach znika więc nie jest to uniwersalna rada,podobnie jak ta żeby owulacji po prostu sie pozbyc. Co do bólu owulacyjnego-niewątpliwie jest on związany z owulacją ale sam w sobie nie moze wyznacza niepłodności.U jednych jest związany z uwalnianiem jajeczka u inych z napisaniem otoczki jajnika u jeszcze nnych zpodrazniem otrzewnej przez wynaczyniona krew-z związku z tymniedokładnie wiadomo co oznacza u ciebie-nie moze więc wyznaczać \"bezpieczxnego\" czasu-próbujmierzyć temperaturę i zobaczyć na jaki moment ten ból przypada-więcej będziesz wiedziała.